Positivt

av Tomas E @, fredag, november 27, 2009, 17:38 (5266 dagar sedan)

Tänkte bara säga att jag är såglasågla för att min son kommer och hälsar på i jul, för att min höftopererade gamle far nästan kan gå igen, för att jag har en fantastisk familj, för att jag bor i ett land där jag stormtrivs, för att mörkret inte är lika mörkt som förra året, för att jag mår mindre dåligt av mörkret än många andra, för att jag har lärt känna så många trevliga prickar på planket genom åren, för att snart är det dags att ruska köl tillsammans igen, för att jag just fått besked per sms att det en och en halv timme långa säljmötet i förrgår ledde till - just det - en ny kund har fastnat på kroken, för att snart ska jag laga fisksopp, för att det är så mysigt med stearinljus, för att...

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."

Avatar

Positivt

av Håkan, Göteborg, fredag, november 27, 2009, 18:48 (5266 dagar sedan) @ Tomas E

Har haft ordentligt med jobb hela hösten och det verkar hålla i sig resten av året, och även nästa år finns det massor att göra hos min uppdragsgivare.
Skall snart åka och hämta drufs och drufsa hos exet, barnen skall vara med mig till måndag och vi kanske skall gå på bio nån dag, det har vi inte gjort på minst ett år. Och jag är frisk och barnen är friska och båten mår bra, tror jag för det var några dagar sedan jag var där och klappade den.
Så jag är också positiv, så när som på att det går åt helvete med världen men det är inte mitt fel.
Fast mörkret är ett lidande som bara blir värre med åren, vill mest gå i ide som björnarna på Skansen.

Håkan
brum

Positivt

av Gunnar S ⌂, fredag, november 27, 2009, 19:18 (5266 dagar sedan) @ Tomas E

...för att jag bor i ett land där jag stormtrivs...

Har afghanerna flyttat?

Positivt

av Tomas E @, lördag, november 28, 2009, 12:31 (5266 dagar sedan) @ Gunnar S

...för att jag bor i ett land där jag stormtrivs...


Har afghanerna flyttat?

Nej, så väl är det inte. Däremot har vår förvaltare (>2 m, >120 kg) givit dem grundkursen i hur man beter sig i Sverige. Helt gratis. Vi snackar påtvingad assimilering i åtminstone detta avseende - att visa grannarna hänsyn - inte någon tramsig, värdenihilistisk integration. Påfallande tyst och lugnt har det blivit. Hoppas de klagande polackerna och skåningen är nöjda. - Det gäller att stämma i bäcken och stoppa balkaniseringen av en bostadsrättsförening så fort minsta tecken därpå uppstår. Positiv utveckling, alltså.

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."

Avatar

Mera Positivt

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, lördag, november 28, 2009, 14:19 (5266 dagar sedan) @ Tomas E

Bra med glada nyheter. Jag var nyss ner till Hannele som tålmodigt ligger en bit ut från kajen med sex tampar åt olika håll och väntar på både is och islossning, batterispänningen låg på 12,9 volt, har dem inte isärkopplade, med det drar absolut ingenting om jag bara slår av batteriväljaren. Trivsamt som fisken i vattnet alltså.

Dessutom har jag nu fått kommunalt heltidsjobb som musiker på servicehusen, dagtid. Det är visserligen en form av tvångsarbete med bara A-kassa i lön, men betydligt bättre än att kratta oändligt med löv och gräva diken som många andra tvingas till. Dessutom har jag nu fått reda på att det finns hur mycket jobb som helst med att spela på äldreboenden, en del hus blir helt enkelt utan musik eftersom det inte finns några som både kan och vill, så det här kan även generera en riktig anställning framöver. Och det är verkligen trevligt att sjunga och spela för äldre. De gillar liksom jag både Taube och 50-talsrock som tex Elvis. Känns ini h-e bra alltså. :-D

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Avatar

Positivt

av Seawolf @, lördag, november 28, 2009, 00:11 (5266 dagar sedan) @ Tomas E

Så har då miniverkstan i inneränden av garaget invigts med tillverkning av den första reservdelen åt en behövande.

Det blev några elpaneler som liknar SUFA:s moduler, fast anpassade till andra komponenter. Kombimaskinen svarv/fräs funkar relativt OK, och det finns mycket att lära och justera innan maskinen och jag lär känna varandra till fullo.

För att inte hämma garagets ursprungliga ändamål har tvärväggen som avdelar garaget gjorts i en övre halva (demonterbar, så svarvfräsen kan baxas in/ut vid behov) och en undre halva som är förskjutningsbar för att skapa plats för lite längre bilar vid behov. Alltihop är värmeisolerat och vitmålat för att ge bra ljus.

Sen har både garagets väggar utefter taket och tvärväggen försetts med hyllor så att inte golvet skall behöva bli belamrat.

[image]
[image]
[image]

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

Positivt

av Coppertail @, Perch mountain, lördag, november 28, 2009, 16:07 (5265 dagar sedan) @ Seawolf

Schysst pojkrum Seawolf! Ett tips från grabben (8 år) han har omständligt textat en lapp på sin dörr, -iNGA FLiKOR.

Vilket fint jobb Ljusne! Väl investerade offentliga medel.

--
Alea iacta est!

Avatar

Positivt

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, lördag, november 28, 2009, 15:28 (5265 dagar sedan) @ Tomas E

Vilket gott å genomfint inlägg! Allt gott till Tomas å Vargen! Det är ni värda!

mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो

RSS-feed av trådar
powered by my little forum