Avatar

Finns det något att diskutera?

av Håkan, Göteborg, fredag, november 27, 2009, 23:42 (5266 dagar sedan)

Kolla detta:

http://www.gp.se/nyheter/bohuslan/1.256512-hus-i-sotenas-far-sta-kvar

De som hävdar naturens företräde gentemot människor, liksom det rörliga friluftslivets företräde gentemot byggnader, har till en bit in i december att göra något åt detta intrång i Bohusläns natur.

För visst är det ett oacceptabelt intrång? Självklart.

Håkan

Finns det något att diskutera?

av Tomas E @, lördag, november 28, 2009, 12:23 (5266 dagar sedan) @ Håkan

Helt otroligt. Hoppas någon orkar överklaga till Miljööverdomstolen. Kan göras i t ex Naturskyddsföreningens namn om inte kommunen gör det och någon annan orkar författa en överklagan. (Reservation för att det kanske är den som från börjat drivit ärendet som måste överklaga. Så är det nog...)

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."

Finns det något att diskutera?

av Staffan, lördag, november 28, 2009, 13:53 (5266 dagar sedan) @ Håkan

Allmänheten skall inte ha tillträde ÖVERALLT. Privat mark även om det finns ett strandskydd. Privat mark innebär att det finns en lagfart. Fria friluftslivet kan inte få hålla till störande nära där jag bor vare sig det finns strandskydd eller inte. Frågor på det???
Att bygga eller inte är en annan fråga, men har man fått ok så är det fritt fram.
Har en kollega som äger ön vid djupfladen Stora Jolpan Finnhamn. Ett mycket populärt tillhåll för båtägare. Det kan vid tillfällen ligga massor av båtar inne i fladen. Markägarna får freda sig med näbbar och klor mot allmänheten som hävdar allemansrätten och det fria friluftslivet.
Åt helvete med det samt visa dessa människor hänsyn och möjlighet till integritet och ett privatliv. Odiskutabelt!!!!!!!!!!!!!

Finns det något att diskutera?

av naffatS, lördag, november 28, 2009, 18:15 (5265 dagar sedan) @ Staffan

I fjol hade man lagt ut en krans av bojar med påskriften "visa hänsyn", eller nå´t liknande, för att slippa ha ankarliggare allt för nära Mor Annas Holme. Det respekterades de gånger jag var där (2 ggr). I år såg jag inga bojar den gång jag var där. Det ligger ett grund SO om ön som kanske avskräcker.

S

Avatar

Finns det något att diskutera?

av Håkan, Göteborg, lördag, november 28, 2009, 19:48 (5265 dagar sedan) @ naffatS

Mitt inlägg var väl en liten aning av provokation.

Å ena sidan anser jag att alla svartbyggen skall leda till kännbara konsekvenser, till exempel rivning på byggarens bekostnad.
Å andra sidan anser jag att myndigheter har ett stort ansvar att ge riktiga och kompletta informationer till den som vill bygga.

Citat ur artikeln:
"När fastighetsägarna ansökte och förhandsbesked, bygglov och avloppstillstånd upplyste Sotenäs kommun dem inte om att strandskyddsdispens krävdes."

Frågan är hur det exakt gick till, den gången för elva år sedan, och innan man vet det är det fel att vara tvärsäker om något.

Håkan
tvärsäkert osäker

Avatar

Finns det något att diskutera?

av Seawolf @, lördag, november 28, 2009, 20:03 (5265 dagar sedan) @ Håkan

Redan för 11 år sen fanns det inget som helst tvivel om att strandskydd råder på platsen. Och i likhet med andra regler skall alla regler följas, och det är medborgarens skyldighet att känna till dem.

Låt oss dra en parallell till lokala trafikregler:
Om en kommun instiftar lokala bestämmelser, monterar skyltar som informerar om dessa bestämmelser, och sen någon tar bort skyltarna så gäller bestämmelserna i alla fall. Det är trafikantens skyldighet att hålla reda på de lokala bestämmelserna. Det är på detta sättet för att (det bekväma) samhället skall undanröja risken att folk helt enkelt tar bort skyltarna och kan strunta i det som de avser.

Det har inte funnits en markägare i Sverige på bortåt 50 år som inte är pinsamt medveten om strandskyddsreglerna. De som bygger i strid med dessa bestämmelser är (oftas väl besuttna) kalkylerande spelare, som tar chansen att trampa över och sen via det svenska samhällets flathet tar till krumbukter i evighet att fördröja rivningar etc., tills i princip hävdrätten gäller.

Det finns fanimej inga som helst proportioner mellan trafikpolisens sätt att hantera svenssons trafik(o)vanor och den helt tandlösa hanteringen av övertramp mot strandskyddslagarna....

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

Avatar

Finns det något att diskutera?

av Håkan, Göteborg, lördag, november 28, 2009, 20:37 (5265 dagar sedan) @ Seawolf

Håller som oftast med dig om det mesta, Seawolf.

En fråga dock, de myndigheter förutom de som hanterar strandskyddet som gav sina tillstånd (jag utgår från att de faktiskt gjorde det) - borde de ha väntat med det och sagt till sökanden att först söka dispensen?

Jag betraktar myndigheter som något nödvändigt men långtifrån ofelbart, och gör de fel skall de och inte den klämde medborgaren ta konsekvenserna av just det felet.

Som ett bra exempel på det du nämner om borttagen skylt, så blev jag för en tid sedan utfrågad av ett par poliser och jag fick också blåsa alkotest en morgon.
Jag hade som vanligt kört in en genväg till min uppdragsgivare via en enkelriktad gatstump på cirka trettio meter, mellan en större gata och ett parkeringsplatsområde framför ett par kontorshus där min födkrok huserar.
I alla år har denna gatstump varit enkelriktad så att man kan köra in till parkeringen från gatan men inte tvärtom. Skylten står längst in vid parkeringsområdet och på höger sida sett från detta område - allt som det skall vara.
Vid ett par tillfällen genom åren har någon roat sig med att vrida skylten i andra riktningen och så har den varit i några veckor innan någon vridit den rätt igen.
Nu hade den åter vridits, inte helt runt utan till hälften men så att den syntes som en förbudskylt från gatan - men alltså trettio meter in från gatan och på vänster sida sett från gatan.

Och då jag som vanligt körde in från gatan såg ett par poliser detta och kom och frågade ut mig om detta brott mot trafikreglerna.
Jag försökte förklara att så som skylten var placerad avsåg enkelriktningen den motsatta riktningen - men de vägrade acceptera detta utan menade att så som skylten (om än bara halvvägs) visade skulle den efterlevas. Trots att den då stod placerad i slutet av förbudsområdet i stället för vid början, och på fel sida.

Poliserna var dock mycket trevliga, liksom okarakteriskt nog jag också, och vi skildes som vänner och de gav mig vad de kallade rapporteftergift, dvs de lät mig slippa anmälning och böter då de tydligen betraktade mig som trots allt en människa som inte skulle bryta mot samhällets skyltar i fortsättningen.
Åt vilket håll de än råkar vara vridna.

Där ser man hur långt man kan komma med inställsamhet.

Håkan

Finns det något att diskutera?

av Staffan, söndag, november 29, 2009, 13:19 (5265 dagar sedan) @ Seawolf

AllemansrättenAllemansrätten ger alla tillgång till naturen - men under ansvar!


Allemansrätt och allemansvett
Den svenska naturen står öppen för oss alla - du kan njuta av dofter, fågelsång, blommande ängar och skogens tysta ro. Men du måste vara varsam mot naturen och du måste visa hänsyn mot både människor och djur. Inte störa - inte förstöra är huvudregeln i allemansrätten. Den tillåter inte vad som helst. Läs här vad som gäller.

Observera att det inom naturskyddade områden kan finnas ytterligare inskränkningar av allemansrätten. I vissa områden kan också gälla kommunala ordingsföreskrifter, t.ex. om tältning. Kontakta respektive kommun för information.
Rör dig i naturen men var varsam och stör inte
Du får ta dig fram till fots, cykla, rida, åka skidor och tillfälligt vistas i naturen om du inte riskerar att skada gröda, skogsplantering eller annan känslig mark. Men du måste respektera hemfriden och får inte passera över eller vistas på privat tomt eller gårdsplan. Tomt, som inte alltid är inhägnad, är området närmast boningshuset. Där har de boende rätt att få vara i fred. Om insynen är fri måste du hålla dig på rejält avstånd så att du inte stör. Din vistelse i naturen får inte heller medföra att markägaren hindras i sin verksamhet.

Strandskyddet i all ära, men det är en form av expropiering som infördes på -50 talet.
Men, glöm aldrig att det finns en ägare till strandskyddade områden. Stör Ni så ska ni inte vistas där! Frågor på det??

Avatar

Finns det något att diskutera?

av Nitgubben, söndag, november 29, 2009, 22:28 (5264 dagar sedan) @ Staffan

Nej Staffan, jag har inga frågor runt det du skriver. Du är mycket tydlig i din uppfattning om vilket inflytande privat ägande ska tillåtas ha på gemene mans livsföring.

Jag har en annan uppfattning. Strandskyddat måste vara fullständigt okränbart. Ingen ska kunna stänga ute någon från att passera mellan sitt hus och vattnet. Undantag för gamla hus som redan ligger mycket nära vattnet och nödvändiga anläggningar förstås men att ett enda ytterligare hus ska tillåtas anser jag inte.

De som ligger mycket nära stranden kan säkert kompensera detta genom att folk kan passera nära på andra sidan. Har jag rätt i att Allemansrätten säger att man får vistas fram till 50m från en bostad?

L

Avatar

Redan de gamla Grekerna

av Seawolf @, söndag, november 29, 2009, 22:40 (5264 dagar sedan) @ Nitgubben

Man har en slags standskydd i Grekland också, en av de äldsta skärgårdsnationerna i denna delen av världen. Stranden är fri för allmänheten mellan vattenlinje och upp till högvattenlinjen, så att man kan komma iland med jollar osv.

Detta är baserat på erfarenheter av vad som i längden är lämpligt och nödvändigt. Sverige har haft vettet att skapa något sådant, till skillnad från Norge, vilket många där tycker är synd. Nu ser det dessvärre ut som om hela detta håller på att rasa samman, och det var skakigt redan innan på grund av komplett tandlösa påföljder vid överträdelser.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

Redan de gamla Grekerna

av ole, tisdag, december 01, 2009, 21:49 (5262 dagar sedan) @ Seawolf

Här finns en ganska kort sak på hur det är i Norge

http://www.okokrim.no/aktuelt_arkiv/miljokrim/magasinet/2000-2-3/page3.html

Det inledas så här:

"Strandsonen er et svært viktig område for rekreasjon og friluftsliv i Norge. Allmennheten har etter hundreårs sedvanerett - også lovfestet i friluftsloven - rett til fri ferdsel i utmark. Strandsonen regnes som utmark, dersom den ikke på grunn av bebyggelse og landbruksformål m v må regnes innmark."

Avatar

Redan de gamla Grekerna

av Seawolf @, tisdag, december 01, 2009, 22:44 (5262 dagar sedan) @ ole

Här finns en ganska kort sak på hur det är i Norge
Strandsonen regnes som utmark, dersom den ikke på grunn av bebyggelse og landbruksformål m v må regnes innmark."

Norge är ju praktexemplet på hur stränderna privatiseras, eftersom det angivna undantaget är regeln.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

Avatar

Finns det något att diskutera?

av T, Cape Dog, söndag, november 29, 2009, 22:49 (5264 dagar sedan) @ Nitgubben

Har jag rätt i att Allemansrätten säger att man får vistas fram till 50m från en bostad?

L

Du har inte rätt, det är upp till ens omdöme, om man har något...

De som bor nära naturen har rätt att kunna känna sig ostörda i sitt hem. Därför får du inte gå eller åka skidor över deras tomt. Begreppet tomt i de här sammanhangen är området närmast bostadshuset. Det är risken att störa som avgör hur nära du kan passera ett hus. Det finns inga regler om minsta avstånd.

:eek:
/T

--
Högfärdig och intolerant

Finns det något att diskutera?

av Coppertail @, Perch mountain, söndag, november 29, 2009, 23:07 (5264 dagar sedan) @ T

Vi har ungefär lika långt i höjd som längsled till vattnet. Ibland vågar sig någon seglare lägga till vid berget på andra sidan viken. Alltid lika trevligt att få något att titta på.
Bara en tysk har objuden förtöjt vid bryggan och försett sig med el och vatten.
Plankister har stående inbjudan vid föranmälan.
[image]

Bryggan är nästan precis nedanför altanen. Gammal vinterbild.

Krafs?

--
Alea iacta est!

Avatar

Finns det något att diskutera?

av Nitgubben, måndag, november 30, 2009, 10:29 (5264 dagar sedan) @ T

Så bra då T.

Då kan ju jag i den mån din antydan om att jag har ett dåligt, eller kanske inget alls, omdöme gå hur nära ett bostadshus som helst. Bort med de 50m som jag fått lära mig att ha som ett riktvärde.

Det är nog inte riktigt bra, vi omdömeslösa människor behöver riktlinjer och regler att följa för att inte, kanske dagligen, bekräfta de klokas uppfattning om oss.

Nog om detta.

Må den enskildes rätt till privat ägande av mark och utestängande av sina medmäniskor få ett snart slut.

Nu tänker jag åka hit: http://www.toplicht.de/

L

Finns det något att diskutera?

av Staffan, tisdag, december 01, 2009, 10:05 (5263 dagar sedan) @ Nitgubben

Så bra då T.

Då kan ju jag i den mån din antydan om att jag har ett dåligt, eller kanske inget alls, omdöme gå hur nära ett bostadshus som helst. Bort med de 50m som jag fått lära mig att ha som ett riktvärde.

Det är nog inte riktigt bra, vi omdömeslösa människor behöver riktlinjer och regler att följa för att inte, kanske dagligen, bekräfta de klokas uppfattning om oss.

Nog om detta.

Må den enskildes rätt till privat ägande av mark och utestängande av sina medmäniskor få ett snart slut.

Nu tänker jag åka hit: http://www.toplicht.de/

L

Ja du, så länge jag lever kommer privat ägande att innebära att
du inte kommer att bada från min strand om du inte blir inbjuden
vill säga. Var så säker. Utestänga människor från min integritet och
mitt nakenbadande måste vara mitt beslut och ingen annans.

Din uppfattning om privat ägande skall jag inte kommentera ytterligare
för då blir du bara extra sur på mig, men kommentaren talar sitt tydliga språk.

Staffan

Avatar

Fusk!

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, tisdag, december 01, 2009, 13:17 (5263 dagar sedan) @ Staffan
Ändrad av S-B A-son, tisdag, december 01, 2009, 13:46

Om du tillägnat dig din strandtomt genom fusk, nepotism, muta eller på annat olagligt sätt bör du åläggas att skyndsamt packa dig därifrån efter det att du återställt naturen i det skick den var innan bygget började. Har du fuskat dig till tomten har du i min bok ingen som helst integritet!

Normalt sett när man har strandtomt brukar man anlägga en stig eller ett promenadstråk längs stranden där av hävd stranden varit allmän egendom. Detta är vad jag kallar en fin gest, eller hellre, vanligt folkvett! Om du måste hävda din rätt så aggresivt som du beskriver, har du troligen skaffat dig fel sommarbostad i fel omgivning. Du lär aldrig någonsin få lugn och ro!

Jag har själv haft förmånen att ha strandtomt. För oss innebar detta aldrig något som helst problem. Någon enstaka gång fanns tältare på badstranden, men so what! De fick en härlig obruten horisont när de vaknade upp! Och att människor gick förbi - javisst, inga problem!

[image]
Obegriplig rädsla i snobbrännan?

mvh Sven-Barry

PS. Staffan, du brukar skriva "Frågor på det" i dina inlägg. Betyder det att du vanligtvis har svårt att bli förstådd? DS

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो

Fusk!

av Staffan, tisdag, december 01, 2009, 19:11 (5262 dagar sedan) @ S-B A-son

Om du tillägnat dig din strandtomt genom fusk, nepotism, muta eller på annat olagligt sätt bör du åläggas att skyndsamt packa dig därifrån efter det att du återställt naturen i det skick den var innan bygget började. Har du fuskat dig till tomten har du i min bok ingen som helst integritet!

Normalt sett när man har strandtomt brukar man anlägga en stig eller ett promenadstråk längs stranden där av hävd stranden varit allmän egendom. Detta är vad jag kallar en fin gest, eller hellre, vanligt folkvett! Om du måste hävda din rätt så aggresivt som du beskriver, har du troligen skaffat dig fel sommarbostad i fel omgivning. Du lär aldrig någonsin få lugn och ro!

Jag har själv haft förmånen att ha strandtomt. För oss innebar detta aldrig något som helst problem. Någon enstaka gång fanns tältare på badstranden, men so what! De fick en härlig obruten horisont när de vaknade upp! Och att människor gick förbi - javisst, inga problem!

[image]
Obegriplig rädsla i snobbrännan?

mvh Sven-Barry

PS. Staffan, du brukar skriva "Frågor på det" i dina inlägg. Betyder det att du vanligtvis har svårt att bli förstådd? DS

Fusk!

Vadå fusk? På vilket sätt kan man fuska sig till en tomt?
"Fusk, nepotism, muta eller på annat olagligt sätt". Vilket ordbajseri Sven-
Barry och som inte har någon som helst med sakfrågan att göra.
Var kommer av hävd in i bilden?
Vanligt folkvett är att inte göra intrång på annans mark!
Var kommer aggressivt in i bilden.
Förstår verkligen inte ditt inpass.
Nej då, jag är väldigt tydlig med vad jag menar och är inte på
något sätt svår att förstå.
Dom som inte förstår den här frågan är dom som vill har bort allt privat ägande, dom som inte har en egen strandtomt, men gärna vill vistas där.
Men, gode Sven-Barry du får vistas någon annanstans för min udde
är privat och min integritet är viktigare oavsett vad du tycker.
Det kallas [image]hänsyn att respektera andra människor och deras
egendom.
Behöver jag utveckla det.

Staffan

P.S Sarkasm kan du ägna dig åt om det roar Dig, men bjud inte upp mig
till den dansen. Förstår du det??D.S

Fusk!

av pjotor, tisdag, december 01, 2009, 19:23 (5262 dagar sedan) @ Staffan

instämmer helt och fullt med staffan...

Avatar

Fusk!

av Seawolf @, tisdag, december 01, 2009, 22:50 (5262 dagar sedan) @ pjotor

Det är klart att Pjotor håller med Staffan, han loggar ju in straxt efter Staffan var gång.....

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

Avatar

Fusk!

av Seawolf @, tisdag, december 01, 2009, 22:40 (5262 dagar sedan) @ Staffan

Din mark, Staffan, omfattas av allemansrätten. Det är tydligt att du verkar övertolka din privata rätt och storleken på det privata närhetsområdet.
Det är inte helt ovanligt att markägare vill övertolka var gränsen går för hans närhetszon och dessutom bygger små bryggor, placerar ut bänkar och bord osv, långt från den i allemansrätten uttryckta närhetszonen. Man känner igen dessa på att det inte finns några spår av använda stigar osv till dem från bebyggelsen, vilket även är lätt att dokumentera. Besökare som lägger till invid sådana lösryckta föremål begår inget fel. Skulle du själv däremot göra annat åt saken än att exempelvis väsnas är det du själv som löper risken att bli föremål för rättsliga konsekvenser. Tänk på att det numera finns kameror i snart sagt varje ficka. Du tar ju naturligtvis även risken att bli känd som en notorisk allemansshatare, och bli utsatt för systematiska besök i provokationssyfte. Du kanske kommer ihåg att som barn så retade man helst såna som reagerade?
Antagligen lider du myckat mer än besökarna av att du inte gillar läget.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

Fusk!

av Staffan, onsdag, december 02, 2009, 10:39 (5262 dagar sedan) @ Seawolf

Din mark, Staffan, omfattas av allemansrätten. Det är tydligt att du verkar övertolka din privata rätt och storleken på det privata närhetsområdet.
Det är inte helt ovanligt att markägare vill övertolka var gränsen går för hans närhetszon och dessutom bygger små bryggor, placerar ut bänkar och bord osv, långt från den i allemansrätten uttryckta närhetszonen. Man känner igen dessa på att det inte finns några spår av använda stigar osv till dem från bebyggelsen, vilket även är lätt att dokumentera. Besökare som lägger till invid sådana lösryckta föremål begår inget fel. Skulle du själv däremot göra annat åt saken än att exempelvis väsnas är det du själv som löper risken att bli föremål för rättsliga konsekvenser. Tänk på att det numera finns kameror i snart sagt varje ficka. Du tar ju naturligtvis även risken att bli känd som en notorisk allemansshatare, och bli utsatt för systematiska besök i provokationssyfte. Du kanske kommer ihåg att som barn så retade man helst såna som reagerade?
Antagligen lider du myckat mer än besökarna av att du inte gillar läget.

Provokation igen,

Den som har misstolkat allemansrätten är ju med all tydlighet
du Seawolf. Konsten att läsa innantill utgör grunden för tolkning
av lagtext, rekommendationer och hänvisningar.
Vad som är störande för mig är mitt beslut och ingen annans, vilket också
är väldigt tydligt i lagtexten.
Det är ointelligent att hävda sin rätt till någon annans egendom
och ännu dummare att som du tro att man har rätten på sin sida.
Den som råkar illa ut är du min gode Seawolf.
Det här kriget kommer du aldrig att vinna oavsett hur många kameror
du har i fickan.
Man bygger inte små bryggor hur som helst käre Seawolf. Att påstå detta
bevisar bara hur mycket du är ute och cycklar. Hört talas om Lantmäteriet?
Så klart du inte har, du har ju ingen egen mark.
Det du hävdar kallas för intrång och fridsstörande beteende. Privat brygga
är inget område för ovälkomna besökare och dom som åsidosätter detta begår
alla fel i världen.

Ditt inlägg är så fullt av fel att det nästan blir pinsamt. Men har man din¨
uppfattning så förstår jag att du har det jobbigt ute bland allmänheten och
framförallt när du försöker bänka Dig på min eller någon annans brygga.

När det gäller kändisskapet kan jag frivilligt gå i frontlinjen för att vilja skydda privat egendom.
Din inställning till vad som är mitt ditt är också en politisk fråga som
Nazityskland hade väldigt svårt att förstå sig på. Med lite tur i kommande
val så kan du säkert bli del av vågmästarrollen och då är det inte långt kvar
till fullständig anarki.

Är du ute för att retas så har du nu bjudit upp till dans. Jag är bra på det!

En sak till. Jag smyger inte bakom massa nicknamn som du och många andra gör, utan använder mitt riktiga namn. Thomas E är en som lämnat sitt gamla kända nick du kanske också skulle göra det för att erhålla en promille trovärdighet. Har du tvivel om vem jag är så finns min mailadress att få hos webbmastern.

Staffan

Fusk!

av naffatS, onsdag, december 02, 2009, 11:18 (5262 dagar sedan) @ Staffan

För många år sedan byggde jag en sommarstuga på en sjötomt. Under åren jag ägde stugan hade jag aldrig obehag av besökare, vare sig de promenerade över tomten, längs stranden eller tillfälligt lade till med båt vid strand eller brygga. Och deras uppträdande var aldrig störande. Nu hör det kanske till saken att jag, i de flesta fall, kände besökarna. I de fall de stannade på tomten var det för att träffa mig. Kan den här sidan ge någon förklaring: http://www.sotenas.se/download/18.445d3a42121be165878800010728/Faktablad_Strandskydd.pdf

/S

Avatar

Fusk!

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, onsdag, december 02, 2009, 13:24 (5262 dagar sedan) @ Staffan

Byxorna nere - pjotr-Staffan!

mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो

Avatar

Fusk!

av Seawolf @, onsdag, december 02, 2009, 15:36 (5262 dagar sedan) @ Staffan

http://naturvardsverket.se/sv/Att-vara-ute-i-naturen/Allemansratten--en-unik-mojlighet/...

Här finns exempelvis följande skrivningar:

"Tomt är det område närmast ett hus där de som bor ska kunna känna sig ostörda."

Med detta avses inte vad alla enskilda tomtinnehavaren påstår sig tycka, utan vad en normal och fobi-fri medborgare ska kunna känna sig ostörd av, sett med opartiska ögon. Förslagsvis utom ögamotöga-kontakt och utan nämvärda ljud.

"Att tillfälligt förtöja eller bada vid en brygga som ligger utanför en tomt finns det inget förbud mot. En förutsättning är naturligtvis att den som äger bryggan inte blir hindrad från att använda sin brygga. "

Med detta avses just sådan arrangemang som ligger utom störavståndet från hus/tomt och som uppenbart uppvisar brist på användning, i form av lite algbeväxning och otrampad mark runt sig.

Det borde vara mera resultatinriktat om Staffan skulle rikta sin Don Quijote-kamp mot Naturvårdsverket, eftersom deras skrivningar läses och styr allmänhetens rättsuppfattning betydligt mer än en eller annan kommentar på klotterplanket. Jag vill alltså önska Staffan lycka till med att få sin uppfattning införd hos Naturvårdsverkets provocerande anvisningar, som vi andra följer och rättar oss efter. Men var försiktig - magsår mm. brukar lätt uppstå i samband med långvarig och djup frustration.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

RSS-feed av trådar
powered by my little forum