Avatar

Choopa, LLC och IANA, Internet Assigned Numbers Authority

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, fredag, december 18, 2009, 16:27 (5250 dagar sedan)

Varför försöker dessa företag(?) göra saker med min hemmadator?

På båtdatorn, W98 och HP Omnibook 600, har jag sedan länge tagit bort all virussökning, och allt "onödigt". Har i princip bara navigationsprogram och sjökort. Mycket stabilt och har aldrig kraschat.

mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो

Avatar

Choopa, LLC och IANA, Internet Assigned Numbers Authority

av Seawolf @, fredag, december 18, 2009, 17:25 (5250 dagar sedan) @ S-B A-son

Det är kanske så att alla spam- mask- spy- och otygwaremakarna sedan länge har övergivit ång-versionerna av Windows, och på sin höjd fokuserar på W2k och uppåt?

Lite synonymt till detta med att mikrovågor tycks kunna slå ut bilelektroniken under huven från visst avstånd. Medan en förgasarmotor med brytarspetsar tröskar vidare.....

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

Avatar

Choopa, LLC och IANA, Internet Assigned Numbers Authority

av Anders J ⌂ @, Inte längre Ståckhålmare, men nästan..., söndag, december 20, 2009, 06:05 (5248 dagar sedan) @ Seawolf

Jag har tänkt i liknande banor. Har en sådan liten Asus EeePC med XP för tillfällen då jag måste köra Windows-applikationer och eftersom den är liten och smidig och går en hel dag på batteri ligger den ofta i köket och får vara surrogat för tidningen när tidningsbudet inte är lika morgontidigt som jag. Som nu.

Det surfas mao med den och här finns inget virusskydd så långt ögat når och det verkar gå bra. (A propos Tomas E:s bekymmer med datorköp så säljs det faktiskt enstaka "stora" datorer med Vista/XP valbart vid installationen och det förefaller som om XP nu börjar bli ganska avlusat)

Eller är det kanske så att så många säkerhetshål i även de nya Windowsversionerna numera är tilltäppta så att man kan köra oskyddat så där i största allmänhet?

Avatar

Choopa, LLC och IANA, Internet Assigned Numbers Authority

av Seawolf @, söndag, december 20, 2009, 08:27 (5248 dagar sedan) @ Anders J

Jag har totalt nu 5 PC hemma, alla med XP och Avast antivirus.

En laptop är vardagsfileserver + printerserver, är snålinställd och stänger av allt som går när ingen rör den eller ber den göra något. Annars ständigt igång.

Ingen av dessa har angripits av något eleände, men Avast har emellanåt vägrat somligt tillträde.

Avast verkar inte lasta ner burkarna särskilt mycket. Kanske finns det flera som heller inte gör det?

Snart är det dags att se om Win7 duger. Men bara om den visar sig snurra fortare än XP i en gammal burk med måttligt med med minne.

Vista är portförbjudet!
http://apcmag.com/10_reasons_not_to_get_vista.htm

Windows 7 är under observation.
http://www.boingboing.net/2009/02/17/windows-7-drm-begins.html

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

Inte utan mitt antivirusprogram!

av Gert, söndag, december 20, 2009, 09:05 (5248 dagar sedan) @ Seawolf

Till min stationära Dell-pc med XP följde det med McAfee antivirus i tre år. Programmet gjorde sitt jobb att hålla burken fri från otyg väl, men den slöade ned datorn märkbart. Detta resursätande från McAfee har jag även läst om i diverse datortidningar.

När min gratistid av McAfee var tillända, så avinstallerade jag programmet och installerade i stället NOD32 Antivirus. Vilken skillnad! Hastigheten på Internet ökade direkt (testa med Bredbandskollen http://www.bredbandskollen.se/), och programmen laddas snabbare.

NOD32 kan testas gratis i 30 dagar, http://www.nod32.se/. Ska det vara "karlaktigt" att köra Windows utan antivirusprogram? Jag tycker inte det, och att ni inte märkt något virusangrepp i era burkar betyder ju inte att era maskiner inte redan är smittade. Har ni hört talas om trojaner?

Avatar

AVG!

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, söndag, december 20, 2009, 12:58 (5248 dagar sedan) @ Gert

Gratis AVG är det som gäller här. Trodde alla körde det.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

RSS-feed av trådar
powered by my little forum