Kalla nätter för värmepumpen

av cptn G, måndag, december 21, 2009, 12:51 (5247 dagar sedan)

Lägsta temp Torsdag till Fredag -20 grader i Vallentuna, Ormsta 1 km norr centrum
Fred-Lörd -12
Lörd-Sönd -8
Sönd-Månd -18

Värmepumpen ger fortfarande men ej så hett samt att den stannar och frostar av oftare när kylan kryper neråt. Utedelen låter ibland som ett mindre propellerplan och får alltså jobba hårt. Glad att jag ställde den fristående från kåken för att slippa ljud och resonans. Inne hos grannen som satt sin pump på träytterväggen, bullrar det ganska bra. Sånt står jag inte ut med på natta.

Man undrar lite över livslängden på Kinapumpen. Håller den 5-6 vintrar får man vara rätt nöjd. Hittills är jag väldigt nöjd.

Nu ska jag börja läsa av elmåtarn, mest på skoj för att uppskatta om det blir en besparing eller ej. Min elpanna är också igång och då o då går golvvärmen på o av. Det behövs, annars blir golven kalla. Varmvatten kommer också från elpannan.

Nu vill jag ha en vedspis som julklapp och ska ta en 10 minuters promenad ner till en rätt ny kaminaffär på byn och titta.

cptn G
- går säkert mot ljusare tider

--
-som vanligt säker på sin sak

Avatar

Kalla nätter för värmepumpen

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, måndag, december 21, 2009, 22:28 (5246 dagar sedan) @ cptn G

Med en stor takfäkt, sån där som många har, blir golven varmare, det kan skilja bara en grad om man lägger termometern på golvet eller hänger upp den vid taklisten. Jag kör min uppåt på lägsta farten, då går värmen nedåt utefter väggarna, kör man åt andra hållet blir det jobbigt att sitta under den. Den jag har kostade 500 kr för 22 år sen, den verkar fullständigt outslitlig.
Att låta en sån gå på lågfart samtidigt som man kör en luftvärmepump tror jag är smart.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Avatar

Kalla nätter för värmepumpen

av Josef.S, XXX, onsdag, december 23, 2009, 20:52 (5245 dagar sedan) @ cptn G

Jahapp!

Nu har fackmännen varit och startat upp våra nya pumpar.
Dom värmer. Mer vet jag inte. det hände idag.

Till kamin affären. Jag är lit bättre på spisar än på pumpar.
Har varit i branchen hela 90-talet. Jag vet hur korkat folk köper eldstäder.
Det har med trender att göra. Det bästa är nog att man köper rätt typ till det ändamålet man ska ha den till. Berätt före du investerar så kan jag ge ett utlåtande.

RSS-feed av trådar
powered by my little forum