Konstiga flygpriser

av cptn G, tisdag, december 22, 2009, 17:19 (5247 dagar sedan)

cptn skulle gilla lite varmare vatten att doppa tårna i. Det är så bistert i Svedahla just nu, inte sant?

Dottern ringde i e.m. och de två unga vänfamiljerna, alla åtta pers var framme på Koh Pangan och barnbarna direkt i havet. Hade dom varit 45 min senare från Arlanda i söndags morse, hade hela resan skitit sig p g av snön. Sådan tur de hade.

Kollar så på nätet och undrar varför en flygstol t o r kostar olika om man stannar 1, 2 eller 3 veckor i t ex Thailand, detta fina semesterland.

Tre veckor är bra för då hinner Rolly Tasker sy ett par nya segel att ta med hem. Hihi.

Kan någon förklara varför en flygstol kostar olika fastän prestationen att flyga mig t o otur (som jag brukar säga) är den samma?

cptn G
-säkert konfunderad

--
-som vanligt säker på sin sak

Konstiga flygpriser

av hans, tisdag, december 22, 2009, 17:42 (5247 dagar sedan) @ cptn G

Svaret är nog så enkelt som "Tillgång och efterfråga". Dvs när priserna är låga är planen inte helt fyllda och vise versa. Hur kan det bli så? Helt enkelt för att turisterna väljer olika längd på sin semester, medan planen flyger regelbundet.

Avatar

Konstiga flygpriser

av Håkan, Göteborg, tisdag, december 22, 2009, 18:43 (5247 dagar sedan) @ cptn G

Det som verkligen behöver förklaras är hur en värld är beskaffad, där en som inte arbetar utan lever på andras arbete kan ha segelbåt och eget hus och köpa värmepump från Kina och fundera över varför hans flygresa till Thailand för att köpa segel till båten är så billig för honom.

Håkan
har det jobbigt ett tag till

Konstiga flygpriser

av Lillegode, Så nära havet som möjligt, tisdag, december 22, 2009, 19:30 (5246 dagar sedan) @ Håkan

Visst är världen orättvis Håkan...
Dessutom måste vi ju umgås med taskiga jobbarkompisar, besöka tråkiga julfester, fajtas med eländiga kunder var dag - skit är var det är:conf:

Konstiga cptn, Håkan

av cptn G, tisdag, december 22, 2009, 21:25 (5246 dagar sedan) @ Håkan

Håkan, du glömde 1400-hojen, mina radiosändare, vapnen och nya plottern. Samt det dyrbaraste av allt, ungarna och barnbarnen.

Om man är 68 och först nu i december lägger ner firman, har jobbat och klarat sig ekonomiskt själv sedan tonåren, är det inte mer än rätt att jag får njuta av frukterna av slitet. Att jag överlevt är ett under. Två infarkter, magsår, 4 operationer i maggen, ett i knät, ett i själva kulpåsen samt 2 op i en portvinstå.

Portvin ja, tror jag ska ha en rejäler en bara därför. NU.

cptn G
-överlever säkert utan bläng

--
-som vanligt säker på sin sak

Avatar

Konstiga Håkan, Cptn

av Håkan, Göteborg, onsdag, december 23, 2009, 09:40 (5246 dagar sedan) @ cptn G

Hoppas Cptn uppfattade det vänskapliga i krafset även om det kanske sved lite, ungefär som riset i bastun, som ju också är en lyx och drar en massa energi.

Men det där att ha gjort sig förtjänt av något är helt och hållet subjektivt.

Jag hör visserligen inte till de stollar som anser att jag personligen, liksom alla andra krafsare och alla andra i västvärlden, stjäl från de fattiga länderna - tvärtom anser jag att de som nu lever i U-länder hade varit hälften så många (hade varit bra för alla) och hade haft långt mindre än hälften av sin nuvarande levnadsstandard om inte I-länder hade handlat med dem.

Men fråga vem som helst av de milliarder folk som lever i länder utan pensionssystem vad de tycker om begreppet gjort sig förtjänt av och om det vi krafsare anser att det skall innefatta, jag gissar att de flesta knappt skulle förstå frågan.

Så jag njuter liksom alla ni andra av att ha fötts på rätt plats i någorlunda rätt period av mänsklighetens samhällsbyggande, men jag påstår inte att jag gjort mig förtjänt av det - det handlar om att ha flyt.

Och återigen, pensionen är vad de som fortfarande arbetar har råd att avvara, inte de pengar man själv en gång betalade in.
De förbrukades av den tidens pensionärer.
Jag jobbar gärna några år till, så du kan vara lugn, Cptn G.

Håkan
håhåjaja

Avatar

Konstiga flygpriser

av Anders J ⌂ @, Inte längre Ståckhålmare, men nästan..., tisdag, december 22, 2009, 19:37 (5246 dagar sedan) @ cptn G

Ja. men är vi inte redan, kloka människor emellan, överens om att det är profitens Darwinism som styr och därigenom kan i princip vilka märkliga saker som helst upprätthållas bara för att (oftast kortsiktigt) maximera vinsten för investeraren/ägaren.

Min son sitter just nu i luften på väg från Stansted till Skavsta och hans plats kostar 99 kr och den incheckade väskan över 300 kr (plus mer eller mindre absurda andra avgifter).

Billigt, vinstmaximerat, det är väl det majoriteten vill ha...

Sv till Anders

av cptn G, tisdag, december 22, 2009, 21:30 (5246 dagar sedan) @ Anders J

Ryan betalar bara tillbaka biljettpriset om flyget ställs in, som i söndags. Dom andra avgifterna får man inte tillbaka. Kallas för prispolitik.

Visste du att Ryans plan inte ens har borden kvar, allt för att spara. Man funderade tidigare att ta betalt för muggbesöken ombord.

Trots avgifterna är det otroligt billigt att flyga med Ryan. Hur går det till? Hur tjänar dom sina pengar?

cptn G
-vill flyga, säkert

--
-som vanligt säker på sin sak

Avatar

Sv till Anders

av Seawolf @, tisdag, december 22, 2009, 22:18 (5246 dagar sedan) @ cptn G

Vad Ryan gör är lätt att se: De kör flygande bussar.

Vad de flesta andra flygbolag gör kan man rabbla hur länge som helst, utöver just det. Exempelvis finns det en ocean av alla f.d. och nuvarande SAS-anställda med familj som får flyga gratis långt efter de fått pension. Teoretiskt bara på lediga stolar, men eftersom så många har förmånen så uppstår på något egendomligt sätt alltid dessa. Och som om inte det räcker så tävlar bolagen med varandra att skapa dyrare företagsbiljetter, och för merpriset mutas passagerarna med gratisresor, så de skall fortsätta med just det bolaget. Leve antikorruptionslagarna, de är så hedervärda! Ända tills politikerna har nytta av undantagen.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

Avatar

Replik fr Anders

av Anders J ⌂ @, Inte längre Ståckhålmare, men nästan..., onsdag, december 23, 2009, 00:31 (5246 dagar sedan) @ cptn G

Fickan i stolen framför är borta och räddningsinstruktionen är en dekal på stolsryggen. Ryggstödslutningen är spärrad och då slipper man kolla det.

Men borden är nog kvar, jag brukar köpa mat i London och ha picknick på vägen hem.

Eller brukade, osäkerheten om vad som händer om en tur blir inställd gör det orimligt att flyga med Ryan om man har jobb att göra.

Men oavsett alla nackdelar och avgifter så är det billigare än bussen och Stansted Express och dessutom går bolaget med vinst.

Avatar

Sv till Anders

av Anders J ⌂ @, Inte längre Ståckhålmare, men nästan..., onsdag, december 23, 2009, 12:30 (5246 dagar sedan) @ cptn G

Sonen kom hem i natt. Men han har fått veta att om de hade blivit fördröjda ytterligare en stund hade de inte fått lyfta alls och då hade detta intressanta Ryan-fenomen inträffat att han och fyra kompisar på väg hem att fira jul hade stått där på Stansted mitt i natten med några hundralappar i återbetalade biljetter och inte en ledig Ryan-stol i sikte. Kul hade det varit!

Då hade pappa fått rycka in med kreditkortet och fått hem honom med BA, SAS eller så. Till en ganska påtaglig kostnad.

Avatar

Sv till Anders

av Håkan, Göteborg, onsdag, december 23, 2009, 13:10 (5246 dagar sedan) @ Anders J

En stor del av flygpriset är just för att "riktiga" bolag har och tar det ansvar de gör gentemot passagerarna, och att de samarbetar vid förseningar osv.

Har alltid tyckt att folk är korkade om de hänvisar till Ryan som något slags normalprisläge och att SAS och andra skulle ta ut överpriser.

(Inom parentes kan jag också racka ner på de många svenska affärsfolk jag genom åren har träffat som klagar på SAS och påstår att SAS är världens sämsta osv, medan till exempel KLM eller Luftwaffe eller Singapore Airlines är det bästa. Allt beroende på vad de råkat uppleva någon eller några enstaka gånger, och i fallet Singapore Airlines mest för de vackra snedögda värdinnorna som ler så hult mot dem.
Jag har flugit massor i trettiofem år och gissningsvis med SAS fler gånger än med något annat bolag och har aldrig, säger aldrig, haft något att klaga på. Utom en aning runt det där med flygvärdinnorna möjligen...
Nu är snart parentesen slut. Här:)

Håkan

RSS-feed av trådar
powered by my little forum