Avatar

God Jul med fram och bakhjulsdrift

av Pinja @, Västerås, torsdag, december 24, 2009, 22:44 (5245 dagar sedan)

Till alla Plankister och Plankörer på nya och gamla plank


[image]

Pinja

PS: Eftersom isbjörnarna är utrotade av våra fram och bakhjulsdrivna CO2 producerade njutningsmedel som vi värderar högre än isbjörnar som vi ju aldrig ser i alla fall i verkligheten, nöjer jag mig med dessa julklappsdito. Brar jag får fortsätta att gasa turbo.

Avatar

God Jul med fram och bakhjulsdrift

av Håkan, Göteborg, fredag, december 25, 2009, 09:12 (5244 dagar sedan) @ Pinja

God fortsättning, Pinja och alla andra, har nu varit uppe ett par timmar och druckit kaffe och diskat osv så det skall vara fint när barnen vaknar. Eller blir väckta av pappa, vilket mycket snart är det troliga, grrr...

Tråkigt för isbjörnarna, liksom för tigrarna, och naturligtvis för alla de människor som tycker sådana djur är fina och intressanta, dvs inte de som fått sina anförvanter uppätna av dem.
Några ex kommer säkert att hållas vid liv i zoo runtom i världen, mest av princip eftersom det knappast inom förutsebar tid kommer att återuppstå geografiska och klimatmässiga förutsättninger för dem att bilda bestående bestånd igen.

Läser just en bok...naturligtvis.
"H2O - A biography of water" av Philip Ball.

Har läst den några gånger tidigare, den kom ut för cirka tio år sedan, en mycket intressant och omfattande avhandling om vatten, ett av de märkligaste ämnen som finns.
Mycket om hur vatten har format och hela tiden formar vår jord och klimat osv, och mycket om dess kemiska och fysikaliska egenskaper och egenheter.

Ett nyktert faktum är att så gott som alla livsformer som någonsin funnits är utdöda, men så att säga ersatta av nya.
Få se vad som kommer efter isbjörnar. Och människor...

Som sagt, God Fortsättning alla människor.

Håkan
människa

Avatar

God Jul med fram och bakhjulsdrift

av morpheus, fredag, december 25, 2009, 09:59 (5244 dagar sedan) @ Håkan

Evolutionen mina herrar, evolutionen. Om inte naturen får ha sin gång så hade vi haft en massa dinosar springande runt och ställt till det för oss levande organismer idag.
Kanske lite hårddraget men under den tid människan har levt så tror jag inte att det har dött ut fler raser än innan homosapiens började vandra runt på klotet.
Bara en hypotetisk tanke.

PS:
har någon sett tomten eller är han utdöd?;-)

Avatar

God Jul med fram och bakhjulsdrift

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, fredag, december 25, 2009, 11:28 (5244 dagar sedan) @ morpheus

Ja vi människor är nog de som ställt till nästan all skit och död. Vi gjorde vad vi kunde igår, åkte bakhjulsdriven svensktillverkad Volvocombi till dotterns mor. Bagageluckans innandöme på Opel Corsan är inte av julaftonsmodell så den fick stå hemma och skämmas med sina löljligt ledade framaxlar.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Avatar

Tomten!

av Seawolf @, fredag, december 25, 2009, 12:08 (5244 dagar sedan) @ morpheus

Såg honom igår, det var en spegel i hallen hos barnbarnet....

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

Tomten!

av hans, fredag, december 25, 2009, 13:08 (5244 dagar sedan) @ Seawolf

Jag och barnbarnen såg också honom igår, Vallentunatomten, men det var inte kapten, tror jag.

Avatar

Tomten!

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, fredag, december 25, 2009, 13:15 (5244 dagar sedan) @ hans

IW 31-Tomten hade nog fullt göra att tomta hos änkorna runt hela Vallentuna härad. Hehe! :-D

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

God Jul med fram och bakhjulsdrift

av ole, fredag, december 25, 2009, 12:11 (5244 dagar sedan) @ Håkan

Så nu kan du allt om vattnets trippelpunkt antagligen.

Avatar

God Jul med fram och bakhjulsdrift

av Pinja @, Västerås, fredag, december 25, 2009, 13:13 (5244 dagar sedan) @ ole

Jag var ute en sväng i går eftermiddag och hämtade gäster med min framhjulsdrivna bil av det utdöda märket SAAB. Till skillnd från tidigare och senare modeller av SAAB, liksom alla VAG koncernens bilar är 9000 modellen relativt neutralstyrd, med snudd på överstyrningstendenser i vissa lägen. De övriga nämnda är ju konsekvent understyrda, vilket är säkert men ack så tråkigt. I alla fall är 9000 är riktigt trevlig att köra småsladdandes på vintriga småvägar. Fast i princip håller jag med om Ljusnes bakhjulsdriftens höga visa. Pga av detta borde det ju i princip vara en mänsklig rättighet att äga en Porsche någon gång under sin livstid. Jag vill ha min nu, inklusive garage.

Beträffande utdöda djur så har jag förstått att våra första släktingar som utvandrade från Afrika var betydligt vassare på att utrota djur än vi är nu, trots all vår teknologi. Amerika och Australien förlorade så gott som alla sina stora däggdjur inom ett par tusen år efter människans ankomst till dessa kontinenter.

Pinja

RSS-feed av trådar
powered by my little forum