Avatar

Optimism

av Håkan, Göteborg, onsdag, december 30, 2009, 18:06 (5237 dagar sedan)

Kollade just kurserna för mina investeringar för framtiden och det ser bra ut.
Plötsligt upp cirka en procent till nivåer inte nådda sedan i somras.
Och jag som trodde världen håll på att gå under.
Där ser man.

Ser fram emot ett nytt år med ständigt ökande värdesättande på alla värdepapper, liksom på husägares hus och båtägares båtar och Saabägares minnen.

Men jag ser också fram emot en värld byggd på förnuft och att alla menar vad de säger.
Där vi alltså alla halverar vårt förbrukande av jordens resurser, börjande med våra egna privata liv och det vi gör var dag, här i Sverige.

Så vad gör just du för framtiden?

Håkan
Gott Nytt År

Avatar

Optimism

av morpheus, onsdag, december 30, 2009, 18:52 (5237 dagar sedan) @ Håkan

Jag försöker att minska mina personliga utsläpp. Äta mindre-skita mindre just för att minska utsläppen i havet och bidra till mindre miljöpåverkan.

Att jag sedan åker runt med en diesel-V8 på dagarna som sörplar i sig 4 liter milen är ju ett val min arbetsgivare har beslutat. Den luktar inte så farligt iallafall i jämförelse.

Moderna lastbilar av idag har en tillsats som kallas "ADBlue", enligt förståsigpåare så är det kopiss (ammoniak) som har förfinats och tillsätts efter motorns förbränning i avgaserna och ska då minska de cancerogena partiklar som man spyr ut till medtrafikanternas förtret.

Sedan kostar ju både dieselsoppan och kopisset en del, dieseln=11,80 x 4= 47,20 /mil och sedan ligger ADBlue på 5,50 med en insprutning på 2%.

Men visst ska man va optimistisk för det!;-)


http://www.shell.com/home/Framework?siteId=se-sv&FC2=&FC3=/se-sv/tailored/euros...

Optimism

av Coppertail @, Perch mountain, onsdag, december 30, 2009, 19:06 (5237 dagar sedan) @ morpheus

Vår insats är lite som morpheus.
Frugans trimmade Saab 9-5 kombi har försålts till förmån för en
Citroen diesel med kopissinsprutning och partikelfilter.

För ett par år sedan hade jag garvat rakt i ansiktet på den som föreslagit något liknande.

--
Alea iacta est!

Avatar

Optimism

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, onsdag, december 30, 2009, 19:09 (5237 dagar sedan) @ morpheus

Jag vill köpa mer dyra studiomikrofoner.
Plastgran har vi redan.
Åsså kör jag med plast i stället för gammalgam när jag lagar tänderna, det gjorde jag senast idag.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Optimism

av ole, torsdag, december 31, 2009, 01:09 (5237 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

I år fick jag tag på en tall igen.......

Optimisterna vill bygga hus i massivträ. Då lagrar man den CO2 som
annars släpper ut om man brinner trä eller låter det ruttna.......
Någon har reknat på hur mycket trä man måste lagra för att
väga upp för vår användning av fossilt bränsle............
Dom fick til svar:
"Dersom dagens bruk av fossile brensler skulle motvirkes av lagring i tre-lagre med levetid på 100 år, ville man i hvert århundre måtte bygge opp tre-lagre på 2 400 000 000 000 m3 trevirke (2 400 mrd. m3). Det tilsvarer 400 m3 pr. person på kloden pr. århundre. Lagres dette trevirket i paneler med 10 cm tykkelse, må hver husholdning (3 personer) på kloden bygge opp og ta vare på 12 000 m2 nye lagre av slike paneler for hvert nytt århundre."

Nu ja - jag har ju lottolappen inne varje vecka - så jag är nog
någon sorts optimist jag med...........

Avatar

Optimism

av Seawolf @, onsdag, december 30, 2009, 22:51 (5237 dagar sedan) @ morpheus

Kopisset minskar NOx-utsläppen. Partikelminskningaen kommer nog från filter eller andra soppor i tillsatsen. Kopissliknande substanser används även i eldade kraftverk just för att hålla ner NOx.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

Optimism

av P.Griffin, onsdag, december 30, 2009, 19:51 (5237 dagar sedan) @ Håkan

Kollade just kurserna för mina investeringar för framtiden och det ser bra ut.
Plötsligt upp cirka en procent till nivåer inte nådda sedan i somras.
Och jag som trodde världen håll på att gå under.
Där ser man.

Världen går nog inte under nu eller under din eller våran livstid Mr Håkan. Men om ett antal år kan det bli ganska så kritiskt. År 2050 beräknas folkmängden ligga på drygt 9 miljarder personer varav den största ökningen i de fattiga U-länderna. Såg på Rapport igår att det utexamineras en halv miljon civilingenjörer varje år i Indien..undrar vart de tar vägen. Men det är en utmaning som dina barn eller eventuella barnbarn ställs inför. Kanske får de (barnbarnen) uppleva att världssamfundet förbjuder dem att skaffa barn eller endast ett "per hushåll". Eller så lever de gott i någon "stad" ute i rymden eller varför inte på Månen eller Mars, det ska ju finns vatten på Mars påstås det...vem vet..

Men tills dess kan du nog lungt fortsätta med att bekymmerslöst segla runt rörö och även filosofera på balkongen, helst på sommaren då, om bl.a vad det egentligen är som gör att dina tillgångar växer..gärna då med en liten Whisky eller sniköl i näven..:-)

Gott Nytt År

--
Mjausi..that's my lawyer

Avatar

Optimism

av Håkan, Göteborg, onsdag, december 30, 2009, 21:10 (5237 dagar sedan) @ P.Griffin

Det som inte når fram till de flesta, kanske för att jag är en sån obotlig Göteborgare i mitt sätt att skriva och raljera, är att jag är säker på att det blir ett helvete på hela klotet långt före 2050, P.Griffin.

Räkna lite på hur många av de mellan sju och åtta milliarderna som då lever, fler om vi låter påven och mullor leva, som har en framtid på månen. Eller Mars, som du ju raljerade om.

Jag skulle faktiskt vara allvarligt oroad för att just vår lilla del av världen inte är bland de några hundra individer med boardingcards för Moonshuttle eller Marsshuttle, om det inte vore för en mycket mer realistisk oro, frågan om just mina barn och barnbarn är i den hälft av nu levande människor som lever om fyrtio år.

Håkan
Happy New Year Folks

Avatar

Pessimism?

av morpheus, onsdag, december 30, 2009, 22:10 (5237 dagar sedan) @ Håkan

Nu är du hård mot dom hårda Håkan! Att tellus inte mår bra står ju klart, men det är säkert inte så svart som du vill måla. Att man inte nådde ända fram i Köpenhamn är bara att beklaga, men än är det inte försent att vända på karusellen. Dessvärre tycks inte kineserna bry sig nämvärt? De fortsätter i sin parad mot industrialismens bergstopp trots allt. Tids nog när deras egen miljö innanför murarna börjar rasa samman kanske de tar sitt förnuft till fånga?

Att man skulle begränsa befolkningsökningen är kanske en tanke att spinna vidare på, det gör ju japanerna redan. Då kommer man till den etiska frågan, ska man ta bort det första barnen som fortfarande är ett embryo eller ska man vänta till nästa?

Avatar

Pessimism?

av Håkan, Göteborg, onsdag, december 30, 2009, 22:35 (5237 dagar sedan) @ morpheus

Vi får se om fyrtio år, morpheus...

Håkan

RSS-feed av trådar
powered by my little forum