Ny typ av sjöfart?

av Coppertail @, Perch mountain, torsdag, januari 28, 2010, 09:19 (5210 dagar sedan)

Quadski måste ju vara den ultimata ersättaren till flakmoppen i skärgården?

--
Alea iacta est!

Ny typ av sjöfart?

av Stig, Lysekil, torsdag, januari 28, 2010, 09:35 (5210 dagar sedan) @ Coppertail

Kan den lasta veckans matvaror, fyra backar pilsner o 4 ungar är den naturligtvis en konkurrent till flakmoppen.

--
Viken ja, Bohuslän nej

Ny typ av sjöfart?

av ole, torsdag, januari 28, 2010, 10:46 (5209 dagar sedan) @ Coppertail

Och hjulen funkar ju som fendrar.......

Ny typ av ofog !!!

av cptn G, torsdag, januari 28, 2010, 15:12 (5209 dagar sedan) @ ole

Den där typen av fordon och deras okunniga förare ställer till i naturen, stör oss som värnar tystnad, enskildhet, djur- och miljövård.

I stort sätt finns det inget berättigande annat än för vissa yrken, att köra i naturen ens på det sätt som videon visar.

Jag blir så jävla förbannad på er skitstövlar som inte begriper att vara ansvarstagande vuxna personer i ett gott samhälle.

Är ni desamma som kör vattenscooters i ankarviken eller snö-d:o i fjällen och förstör för andra? Ingår ni i de skjutglada vargutrotarna också?

Det är faktiskt synd om er. Gå i terapi.

Ord och inga visor.

Käfta emot om ni törs!

cptn G

--
-som vanligt säker på sin sak

Avatar

Ny typ av ofog !!!

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, torsdag, januari 28, 2010, 16:09 (5209 dagar sedan) @ cptn G

Det är allas vårt ansvar att ha sten med i båten och kasta på såna där marodörer.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Ny typ av ofog !!!

av hans, torsdag, januari 28, 2010, 17:30 (5209 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Vilka sura kommentarer. Bakåtsträvare eller har ni skottat för mycket snö idag och är lite allmänt griniga, eller? Klart det skall finnas utrymme för olika aktiviteter och tester av nya uppfinningar, tekniska prylar och leksaker. Allt behöver inte vara till nytta varje dag, men kan ju bli det i framtiden om man låter folk leka, testa osv. Varför skall man få skjuta med pistol för nöjes skull? Bly i markerna, störa omgivningen, skrämma hundar och bärplockare. Varför skall man inte få hålla efter vargstammen om det stör mitt liv som fårägare eller kommer för nära min familj? Vi måste förstå att alla har inte samma utgångspunkter, intressen, behov eller tycker att utvecklingen skall stå stilla. Var och en måste få vara salig in sin fason. Med detta vill jag inte ha sagt att man får bete sig hur som helst. Hänsyn i badviken och till medmänniskor måste till för att störa så lite som möjligt. Använder man bara sunt förnuft och normalt hänsynstagande brukar det bli bra.

Ny typ av ofog !!!

av cptn G, torsdag, januari 28, 2010, 18:16 (5209 dagar sedan) @ hans

Det är roligt att slänga ved på brasor. Nä, jag har inte vaknat på fel sida. Skotta snö är skoj och ger motion. Har idag skottat tvenne gånger, före o efter plogbilen, till tre villor - egna, skadade änkans och bortresta damens.

Som jag skrev. är vissa fordon bra att ha för vissa yrken. Men att damma omkring i naturen på två eller flera hjul, på motordrivna medar eller per powerboat gillar jag inte som synes.

Om skytte. Bly i markerna, störa omgivningen, skrämma hundar och bärplockare. Menar Hans att bly från skytte är en miljöfara, så har du fel. Fast form av bly förändras inte av att ligga i naturen. Man kan gå till gamla skyttevallar från medeltiden och plocka kulor som inte förändrats på 100-tals år.

Bly som betning av utsäde eller i bensin är däremot farligt.

Skrämma hundar eller bärplockare? Åtskilliga skyttar i min klubb och bland jägare har hundar som inte skräms och som gärna är med på skjutbanan. Bärplockare vet att det kan smälla vid skjutbanor och vi springer inte omkring och pangar till höger och vänster. Några andra bärplockare än vi i skytteklubben har jag inte sett till där i skogen på de över 35 år jag sysslat civilt med dessa övningar. Grovpistol (magnum etc) är endast tillåtet vid utlysta tävlingar. Fåglarna kring banan tycks inte bry sig heller, så länge vi utfodrar dem lär de stanna. Vi har många holkar där, men många fåglar bygger bon i bullerskyddet av rockwool.

Skytterörelsen ingår i totalförsvaret och det ska Hans vara glad för.

Det är OK med nya leksaker, MEN hur hanterar man missutnyttjande av "leksaker" som stör och förstör? Svara på det den som kan. Själv har jag motorleksak också, hojen från -93 bullrar rätt bra så jag får gasa försiktigt om någon skulle störas. Kör aldrig i naturen, bara asfalt o lite grusväg.

Jag är ingen bakåtsträvare, men all s k utveckling är sannerligen inte till det bättre.

cptn G
-mot bättre vetande

Ny typ av ofog !!!

av Lasse @, Töcksfors, fredag, januari 29, 2010, 07:58 (5209 dagar sedan) @ cptn G

"Missutnyttjandet" är väl det ord som är det viktiga i det här.. Jag vill påstå att jag ser åtskilligt fler båtar, allt från gamla träsnipor till flybridgebåtar,än vattenscooters som "missutnyttjas" under en säsong på havet:-| Tror faktiskt det har med den som kör att göra:-)

RSS-feed av trådar
powered by my little forum