Avatar

Italien i dag

av Håkan, Göteborg, måndag, februari 01, 2010, 19:11 (5201 dagar sedan)

Skulle ta mig en virre innan inföding kommer och hämtar mig för en liten matbit i kväll här i Reggio i norra Italien, bor på ett av de större och finare hotellen här, Astoria.

Tyckte whiskyn såg väldans blek ut när jag hällde upp den lilla flaskan ur minibaren på rummet, men kapsylen hade knäckts i de där metallflärparna som den skulle så jag tänkte att det är väl så en plastflaskeballantine i 5 cc storlek skall se ut.

Men första smutten avslöjade innehållet - rent (nåja) italienskt kranvatten.

Märkligt, men nu har jag via telefonsamtal med receptionen fått upp en ny flaska med gult innehåll som smakar som det skall, dvs lite piss och lite malt.

Nu jobbar den italienska maffiapolisen på fallet, och snart skall jag ut i natten och låta mig betubbas att vara snäll i morgon på verkstäderna och inte blänga på dem.

Fan tro´t.

Håkaniovanni

Avatar

Italien i dag

av Nitgubben, måndag, februari 01, 2010, 19:50 (5201 dagar sedan) @ Håkan

Du har ett fint liv du Håkan,

L, ironilös

Avatar

Italien i dag

av Pinja @, Västerås, måndag, februari 01, 2010, 22:10 (5201 dagar sedan) @ Nitgubben

Ibland har man konstigt nog mindre lust att koppla in Maffiapolisen. Så är det när fifflet går ens egen väg. Det har hänt mig ofta det landet. Och när man upplevt några sådana situationer börjar man förstå att en person som Berlusconi är möjlig.

I den lilla staden Chivasso utanför Turin där jag brukade bo på hotell ibland på 90-talet frågade mig hotellvärdinnan när jag checkade ut efter några veckors vistelse, om jag var nöjd och om jag kanske tänkte bo hos dem igen. Jag svarade jakande att jag var ganska nöjd på det stora hela.

- Då ska jag ge dig rabatt sa hon, du får 25% om du bor här i fortsättningen.
- OK sa jag, det låter ju bra.
- Vem betalar din räkning? frågade hon då. Du själv eller företaget?
- Företaget svarade jag, men varför frågade hon det undrade jag för mig själv
- Hmm svarade signoran och log som självaste Sofia Loren

Hon räknade ut det rabatterade priset, jag betalade med mitt Amex kort, och så fick jag ett handskrivet kvitto. Tack och adjö. När jag tittade på kvittot stod där det orabatterade priset.

Och nu till kvällens fråga: Vilken summa tror ni jag skrev på reseräkningen? :bloss: Och vad har detta med Berlusconi att göra?

Pinja
Buona Sera Signori Plankisti

Avatar

Italien i dag

av Seawolf @, måndag, februari 01, 2010, 22:25 (5201 dagar sedan) @ Pinja

Och du har aldrig tagit emot SAS eller andra bolags motsvarighet, dvs flygpoäng som du kan använda privat för att ditt bolag betalt din biljett?

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

Avatar

Italien i dag

av Pinja @, Västerås, tisdag, februari 02, 2010, 00:30 (5201 dagar sedan) @ Seawolf

Jodå Seawolf, naturligtvis har jag det och gör det alltjämt. Och jag skrev reseräkningarna på det oprutade priset.

Att jag reflekterade över detta beror på att jag råkat läsa en artikel av Staffan Heimersson i tidningen Vi, där han försöker förstå hur en sådan, som vi tycker, pajas, som Silvio Berusconi överhuvudtaget är möjlig. Svaret han kommer fram till är ungefär att det ingår i den Italienska livsstilen att försöka, om inte direkt bedra, men hitta genvägar i livet. Alla gör detta, och man inte direkt beundrar, men är litet impad av en kille som lyckats med detta i stor skala. Som Silvio. Det stämde med med mina egna små erfarenheter.

Sorry trådkapningen Håkan, men jag hittar ingen åsnebrygga från detta tillbaka till minibaren eller blängeriet.

Pinja
Dorma bene

Avatar

Italien nästa kväll alltså i dag

av Håkan, Göteborg, tisdag, februari 02, 2010, 21:41 (5200 dagar sedan) @ Pinja

Blev väldigt förvånad när kvällens virre för en liten stund sedan visade sig innehålla just virre, smuttar nu på den efter att ha pastat med den där trevlige managern tidigare i kväll.

Ingen fara med trådkapning Pinja, det är ju sånt planket och klottrare är till för.
Var det förresten du Pinja som för längesedan tipsade om en bok som heter "Europa och turken" av Ingmar Karlsson? Hittade den på flygplatsen i går och har börjat läsa, återkommer när jag vet vad jag tycker.

I morgon skall jag åka med en under-underleverantör till någonstans nära Florens för att blänga på en stor elmotortillverkares folk - jag är rätt säker på att det är något skumt med det de levererat och i så fall blir det stora konsekvenser långt bort i Korea och Japan. Du sköna nya globaliserade värld.

Jag har ett oförskämt bra och intressant liv, Nitgubben, du har så rätt. Försöker förbli ödmjuk och tacksam mot livet vilket väl alla på upa förstår.
(detta var ett exempel på ironi med udden mot författaren själv, översittarens anm.)

Snart är virren slut och jag skall prova en ginåtonic och sen sova den rättfärdiges sömn och drömma om plankister.

Vi ses runt runda bordet.

Håkan

Avatar

Italien nästa kväll alltså i dag

av Pinja @, Västerås, onsdag, februari 03, 2010, 11:13 (5199 dagar sedan) @ Håkan

Var det förresten du Pinja som för längesedan tipsade om en bok som heter "Europa och turken" av Ingmar Karlsson? Hittade den på flygplatsen i går och har börjat läsa, återkommer när jag vet vad jag tycker.

Jodå, det var jag. Ingemar Karlsson skriver bra tycker jag, och man har lätt att hålla med honom just när man läser iaf.

Pinja

Avatar

Italien nästnästa kväll alltså i dagdag

av Håkan, Göteborg, onsdag, februari 03, 2010, 20:04 (5199 dagar sedan) @ Pinja

Även kvällens virre visade sig vara virre, jag har tydligen satt mig i respekt här i utlandet.

Har kommit en bit i boken om Europa och turken och känner att det ligger en del i Pinjas lite trevande synpunkt att det är lätt att hålla med författren (Väldigt mycket pro-turkiet och anti-kristna-europa) så länge man läser honom, mycket intressant och djuplodande historiebeskrivning sedan noaks ark ungefär och massor jag inte visste förut som klart är positivt för turken. Men vi får se vad jag tycker när boken är färdig och jag har grunnat över det hela en stund.

De skumma saker i leveransen härifrån som jag misstänkte besannades delvis i dagens besök neråt Toscana, och lyckligtvis på ett relativt lättåtgärdat sätt. Tekniskt är det som levererats i ordning, men den medföljande dokumentationen och serviceinstruktionerna helt felaktiga. Kunde ha lett till haverier och skador på både last och folk i framtiden.

Hade de ansvariga i Italien tagit tidigare påpekanden från mig om avvikelser och ifrågasättande av vissa saker på allvar och gjort något i stället för att strunta i allt, så hade detta kunnat redas ut för flera veckor sedan med ett par telefonsamtal mellan två företag i Italien - i stället fick en svensk konsult (gissa vem) bränna flygbränsle och taxi och hotell i flera dagar.
Och så ifrågasätter en del folk ändå om jag behövs. De har aldrig jobbat med utlandet.

Nu skall jag ta en frisk kvällspromenad i Reggio, temperatur runt nollan, och kanske äta lite parmaskinka och ost någonstans.

Håkan
behovsprövad

Till den läsande människan.....

av ole, torsdag, februari 04, 2010, 10:20 (5198 dagar sedan) @ Håkan

Vill bara tipsa den ständigt läsande människan om att
det kommer en bok i Sverige nu med titel:
"Jämlikhetsandan. Därför är mer jämlika samhällen nestan alltid bättre samhällen."
Om engelska föredras: "The Spirit Level"

Författare är, tror jag, Richard Wilkinson och Kate Pickett.
Jag har inte läst - men antar boken kommer att skapa debatt.
Dessutom aktuell i Sverige nu innan valet (som jag i övrigt
inte ska blanda mig i).

Avatar

Till den läsande människan.....

av Nitgubben, torsdag, februari 04, 2010, 10:47 (5198 dagar sedan) @ ole

Jag har läst om den boken och läst intervjuer med författarna. De var i Malmö för en tid sedan men jag kunde inte gå och lyssna på dem.

Om man vill kan man se bokens innehåll som ett inlägg i den ännu milda valdebatten och att du Ole nämner den är också det ett (välkommet) sådant.

Den har så långt, vad jag vet, inte kommenterats i våra stora dagstidningar som "råkar" vara till 90% borgerliga.

Det jag än så länge funnit intressantast är att även de besuttna och inflytelserikaste i ett samhälle mår bäst av små inkomstskillnader. Det ger större trygghet och större möjligheter att leva ett rikt liv för alla med ett samhälle med låg inre friktion.

Jag beställde boken för ett par dagar sedan.

L

Avatar

Till den läsande människan.....

av Nitgubben, fredag, februari 05, 2010, 09:13 (5197 dagar sedan) @ Nitgubben

Läs här och bli intresserad av en viktig bok. Vi står inför ett vägval i höst. Vi har ännu chansen att styra tillbaka till ett samhälle med förhållandevis små motsättningar.

http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/richard-wilkinson-och-kate-pickett-jamlikhetsande...

L

Avatar

Till den läsande människan.....

av Pinja @, Västerås, fredag, februari 05, 2010, 19:37 (5197 dagar sedan) @ Nitgubben

Jag har beställt boken Lyngve, förlåt Nitgubben, och jag ska läsa den med intresse. Eftersom boken hopkommen i England finns det hopp om att den är skriven med ett äkta intresse av att analysera frågan. Motsvarande skrifter skrivna på svenska brukar var hopplöst ideologiskt kantrade, oftast åt vänster, men även höger.

Jag ska som sagt läsa boken med intresse, men ingenting, absolut ingenting i denna värld kan få mig att rösta på den rödgröna röran med inslag av kommunism.

Pinja

Avatar

Italien nästnästa kväll alltså i dagdag

av Pinja @, Västerås, torsdag, februari 04, 2010, 14:47 (5198 dagar sedan) @ Håkan

Angående Ingemar Karlsson. Han skriver som sagt bra och är duktig på att strukturera och presentera historiska fakta. Onekligen får man intressanta Aha-upplevelser vid läsning av hans böcker. Hur, t.ex. har den muslimska minoriteten i Bosnien uppkommit? Genom muslimsk erövring, nej faktiskt nästan rakt tvärtom. Sådana saker. Men någonstans gror ändå en misstanke om att IK är litet för PK, medlem av sosse-etablissemanget som han är. Ska bli inttressant att se vilken dom Håkan avkunnar.

Pinja

Avatar

Parmaskinka

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, torsdag, februari 04, 2010, 16:29 (5198 dagar sedan) @ Pinja

tycker jag smakar f-n. Dyrt men äckligt. Som surnad kvarglömd julskinka. Säg åt italjenarna att de lägger ner det där.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Parmaskinka

av Stig, Lysekil, torsdag, februari 04, 2010, 17:15 (5198 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Nej nej Ljusne.
Parmaskinka är gott!
Nästan lika gott som Pata negra, skinkan från Spanien.

--
Viken ja, Bohuslän nej

Italien i dag

av naffatS, måndag, februari 01, 2010, 21:52 (5201 dagar sedan) @ Håkan

Arbetarna som du glor på är kanske sprungna ur Reggio Emilia-pedagogiken så bläng vänligt och uppmuntrande på dem.

Staffan, pedagog

Avatar

Italien i kväll

av Håkan, Göteborg, måndag, februari 01, 2010, 23:05 (5201 dagar sedan) @ naffatS

Jag skall blänga som fan i morgon, naffatS.

Nyss hemkommen från trevlig kväll med english fluent manager för italienföretaget och mixed grilled seafood och dubbel espresso som avslutning ville jag ha en sängfösare medan jag kollar vad klottrarna i Sverige haft för sig.

Öppnade jag en sån där plastflaska med Beefeater Gin från minibaren på rummet för att göra mig en ginåtonic och vad tror ni ginflaskan innehöll?
Rätt gissat, italienskt kranvatten.

Ringde receptionen igen och just nu medan jag skriver kom en lakej med en ny flaska, troligen direktinflugen från England för den innehöll gin.
Så nu smuttar jag äntligen på min ginåtonic och tycker livet är för hårt mot en stackars svensk konsult, eller hur?

Håkan

Italien i dag

av ole, måndag, februari 01, 2010, 23:06 (5201 dagar sedan) @ Håkan

Det dyker upp ett minne från skoldagarna då vi
höll på att översätta en engelsk text.
Översättningen blev så här:

Om vintern flytter fåglarna söderut,
och många äldre människor drar också
till varmare land......

[image]

Nu har vi -14.7 på verandan här........

RSS-feed av trådar
powered by my little forum