Avatar

Intressant...

av Håkan, Göteborg, torsdag, februari 11, 2010, 09:20 (5197 dagar sedan)

...debatt just nu på många håll i samhället, med journalister och opinionsbildare och politiker, om vem som är mest kränkt i det där arbetsförmedlingsmålet.

Men det skall vi inte ta upp här just nu, först får det bli lite töväder.
Skall vi ta i hand på det?

Håkan

Avatar

Intressant...

av Pinja @, Västerås, torsdag, februari 11, 2010, 12:55 (5196 dagar sedan) @ Håkan

Jag röstar för att vi håller oss till båtrelaterade ämnen, även om det inte är lag på det härstädes. På båtfronten tacklar vi problem vi kan lösa. Migrationsproblematiken däremot, är en olöst fråga för hela mänskligheten, den klarar vi inte.

Men kränkningsinflationen? Kanske? :-)

Pinja

Avatar

Intressant...

av Håkan, Göteborg, torsdag, februari 11, 2010, 13:27 (5196 dagar sedan) @ Pinja

Njae, Pinja, håller vi oss bara till båtrelaterade ämnen blir ju de med husvang utstötta, och de som ofta länkar till musikvideo, eller skriver om mat och vin, osv osv, och vem vet om de inte känner sig kränkta...

Helt rätt iakttaget nämligen, Pinja, att det numera handlar om att bli så kränkt som möjligt för att ta sig fram med sina agendor - men det enda jag ville med mitt inlägg var att uppmana till att följa och fundera omkring just denna debatt om ett handslag, och jag kommer inte att skriva ett ord i sakfrågorna här av hänsyn till de båtrelaterade.

Handslagskonflikten innehåller mycket av sådant som är både kristallklart enkelt att ha en bestämd åsikt om - och sådant som är omöjligt att ha en bestämd åsikt om. Men försök fundera.
Nyttig övning för alla, speciellt de som redan har en bestämd åsikt om allt. Och om alla. Och om Allah.

Håkan

Avatar

Intressant...

av Pinja @, Västerås, torsdag, februari 11, 2010, 18:44 (5196 dagar sedan) @ Håkan

Jag försöker tänka Håkan.

Att inte vilja skaka hand. Vad är det utslag av, religiös fanatism eller fantasilös oanpassningsförmåga. Det senare gäller i de flesta fall skulle jag tro. Samma gäller mångt och mycket annat som diverse "utsocknes" fok har för sig. Hur jag än tänker kan jag aldrig komma ifrån känslan av att ropa på förbud är att förflytta sig till deras spelplan. Ja jag anser att vi i västvärlden spelar på en annan plan. Låt dem hållas. Tolerans betyder faktiskt något.

Respekt däremot är en annan sak. I mina ögon är muslimer lika litet värda respekt för sin tro som alla andra religiösa tokstollar i denna värld. Av den anledningen borde vi alla stå upp t.ex. för de Danska karikatyrtecknarna som vågat håna muslimer på samma sätt som vem som hellst.

Gör vi (dvs vi som samhälle) det? Ack nej, vi är fega och PK.

Pinja

Intressant...

av Coppertail @, Perch mountain, torsdag, februari 11, 2010, 19:26 (5196 dagar sedan) @ Pinja

Det enda intressanta här är hur man kommer på tanken att diskutera
invandringspolitik, religion och rasfrågor på ett seglarforum.

Är det för att kunna förvissa sig om tryggheten att slippa argumentera mot
skribenter som faktiskt kan något/är insatta i frågorna?

--
Alea iacta est!

Avatar

De utstötta.

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, torsdag, februari 11, 2010, 20:19 (5196 dagar sedan) @ Coppertail

Jag blir gärna utstött. Jag har alltid varit en outsider, vill sån vara vara vara.
Hit till Ljusne har det kommit ganska många från fjärran krigshärjade länder, nästan alla har varit vänliga folk. Flera har trivts så de stannat här och skaffat både jobb och hus.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

De utstötta.

av Coppertail @, Perch mountain, torsdag, februari 11, 2010, 20:28 (5196 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Det slog mig att jag faktiskt också har ett problem med invandrare.
Vår annars genomsnälla gatukorsning till schäferblandis blir helt vansinnig och gafflar och skäller
när han får syn på kvarterets reklamutdelare.
Extremt pinsamt. Men både hunden och reklamutdelaren är svarta.
Så rasism kan det ju inte vara frågan om?

Och med det ska jag låta herrarna hållas. Förlåt för distraktionen.

--
Alea iacta est!

Avatar

De utstötta.

av Håkan, Göteborg, torsdag, februari 11, 2010, 23:15 (5196 dagar sedan) @ Coppertail

Beklagar att du har problem med invandrare, Coppertail. Jag har klarat mig från sådant trots beskyllningar om motsatsen.
De flesta av de kompisar mina barn har och som jag tycker om och som i en del fall tillbringar mycket tid med mig och på båten på sommaren osv har en eller båda föräldrarna från andra länder.

Om vi talar om sådant som kvinnomisshandel och andra effekter på enskilda individer i samhället på grund av hederskulturen däremot, så har jag ett problem med sådant.
Och jag "tolkar" dina och en del andras inlägg i denna och andra trådar till att ni inte har några problem med sådant, eftersom ni så tydligt säger att ni inte delar mina åsikter.

Håkan

Intressant...

av Peter K ⌂, Stockholm, fredag, februari 12, 2010, 12:27 (5195 dagar sedan) @ Håkan

...i det där arbetsförmedlingsmålet.

Ähum, med risk för att verka som att jag inte hänger med - vilket arbetsförmedlingsmål?!! :bloss:

--
So Long, and Thanks for All the Fish

Avatar

Intressant...

av Håkan, Göteborg, fredag, februari 12, 2010, 13:02 (5195 dagar sedan) @ Peter K

På Peter K önskemål.

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.306413-af-far-bota-for-diskriminering

Jag började läsa den kommentar som finns under artikeln men hinner inte läsa färdigt, hoppas den förblir såpass saklig som den börjar. Men PK är den ju inte...

Hoppas vi ses vid annat ruskigt tillfälle i år, Peter K.

Håkan

Avatar

Intressant...

av Seawolf @, fredag, februari 12, 2010, 16:58 (5195 dagar sedan) @ Håkan

Det är visserligen nästan omöjligt att yttra sig om såna här frågor utan att bli anklagad för rasism främlingsfientlighet osv. Men ändå:

Det är oförenligt med invandring i någorlunda skala och att samtidigt ha bra sociala skyddssystem som ger försörjning, i kombination med minilöner. Det är tragiskt att inte den politiska majoriteten inser och erkänner detta.

På den tid då USA tog emot massor av miljoner invandrare fanns inget socialbidragsystem, ingen arbetslöshetsförsäkring, ingen allmän sjukvård, inga minimilöner. Det var upp till envar att försörja sig. Alla som ville fick komma.

I det aktuella fallet med den uteblivna handskakningen vore det ju helt OK om den arbetssökanden själv hade fått stå för konsekvensen att av att prioritera sin religiösa tro framför en potentiell försörjning.

Så länge inte de etablerade politiska partierna och samhällsjournalisterna tar tag i denna typ av konsekvensanalys och talat öppet om den kommer man att skapa en massa väljare som blir urförbannade och röstar på SD-extremisterna i ren protest. Vilket bara gör saken värre på sikt.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

Avatar

Jag sticker in huvudet i getingboet...

av Rövarn ⌂ @, fredag, februari 12, 2010, 18:58 (5195 dagar sedan) @ Seawolf
Ändrad av Rövarn, fredag, februari 12, 2010, 19:28

Man seglar/åker båt tillsammans i skärgården med en vän av "annat" ursprung och båten springer läck. Den ende som kan styra båten är Du, den ende som kan länspumpa är din kompis. Det läcker in lika mycket som en man klarar av att pumpa ut, båten är på gränsen att sjunka. Det blir tid för din kompis att be, han måste avbryta pumpningen, vad gör Du?

För över detta scenario på till exempel ett kärnkraftverk, som går dygnet runt och är helt beroende av att varje medarbetare är tillgänglig och uppmärksam all den tid som tillbringas på arbetet, är det då diskriminering att neka någon som inte klarar kraven på grund av religion?

--
Vänligen besvara även det sista inlägget i trådarna, inte bara de första!
:puppy:

Jag sticker in huvudet i getingboet...

av Peter K ⌂, Stockholm, lördag, februari 13, 2010, 03:36 (5195 dagar sedan) @ Rövarn

Tror du på fullaste allvar att någon skulle riskera ditt och sitt liv för att be? Tror du talibanerna - som är en extremt religiös grupp - lägger ner vapnen mitt under en eldstrid mot amerikanska marinkårssoldater och rullar ut en matta på slagfältet också?

--
So Long, and Thanks for All the Fish

Intressant.?

av Walter Mitty, fredag, februari 12, 2010, 20:24 (5195 dagar sedan) @ Seawolf

et tu Seawolf.

Vad tråkigt. Har du suttit där och funderat alldeles själv, och kommit fram till dessa epokgörande slutsatser.

Det är oförenligt med invandring i någorlunda skala och att samtidigt ha bra sociala skyddssystem som ger försörjning, i kombination med minilöner. Det är tragiskt att inte den politiska majoriteten inser och erkänner detta.

Säger du det, du. Var tog medmänskligheten vägen?
Dessutom blandar du samman (arbetskrafts-) invandring och flyktinginvandring.

I det aktuella fallet med den uteblivna handskakningen vore det ju helt OK om den arbetssökanden själv hade fått stå för konsekvensen att av att prioritera sin religiösa tro framför en potentiell försörjning.

Precis som att rökare själv får stå för konsekvenserna, eller bilförare själva skall betala hela sin sjukvård, tex via bilförsäkringen. Fint.

Walter

Intressant...

av Peter K ⌂, Stockholm, lördag, februari 13, 2010, 03:33 (5195 dagar sedan) @ Håkan

Den hade jag missat.
Tycker det hela är lite märkligt - varför denna fixering vid en handskakning? Har jag förstått saken rätt hälsade ju snubben på chefen, fast utan en handskakning? Varför kan man inte nöja sig med det? Det hade jag gjort, inte fan springer jag runt och tar alla i handen på jobbet.

--
So Long, and Thanks for All the Fish

RSS-feed av trådar
powered by my little forum