Avatar

Jag vill ha husvagn!

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, söndag, oktober 11, 2009, 19:05 (5302 dagar sedan)

Har haft mina små funderingar förut på gammelplanket om saken. Jag köpte min favoritblaska igår, Nostalgia, kanontidning med fett och brett innehåll om allehanda entusiaster och deras grejer, mopeder, ånglok mm. Det följde med en lapp med ett erbjudande om sju nummer för 249 kr, eller vad det var, jag slog till i alla fall. På lappen var det en fin bild av en fin gammal amerikanare med en sån här underbar cigarrformad aluminiumhusvagn bakom, min längtan efter en sån blev stor. Heter konstruktören Wally Beam?
Det här med att längta efter husvagn är ju ganska skamligt, och har man segelbåt är det ju värre än nästan allt att våga bekänna böjelsen som ligger och lurar inombords som en ond demon.
Men att ha både båt och husvagn, det vore så läckert. Husvagnen kan ju nyttjas mer än båten tex sena höstar och vintrar. Att bara dra iväg nånstans och och leva lite enkelt, det blir ganska samma sak i båt eller husvagn. Undrar vad egentligen som gör att man vill dra iväg? Jag tror ibland att jag försdöker fly från mig själv!
Är det någon som har erfarenhet av att ha både båt och husvagn?

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Avatar

Jag vill ha husvagn!

av T, Cape Dog, söndag, oktober 11, 2009, 19:11 (5302 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

HUSVANG!!!!

Det heter husvang...

:eek:
/T

--
Högfärdig och intolerant

Avatar

Jag vill ha husvagn!

av morpheus, söndag, oktober 11, 2009, 19:16 (5302 dagar sedan) @ T

Det optimala är väl då en husbil med en trailerbar dagseglare?
Ta bilen ner till Österrike och segla på nån fin sjö i alperna?
Eller till Lofoten och fiska lax?

Avatar

Jag vill ha husvang!

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, söndag, oktober 11, 2009, 19:33 (5302 dagar sedan) @ morpheus

Oj glömde att stava rätt, husvangen heter det ju.
Och husbil vore väl ännu bättre, men då drar det ju iväg till, för mig som är en fattighjonsmusikant, astronomiska belopp. Bil att dra med har jag redan, en 98-945, den måste jag ha för att kunna ta åt mig spelningar. Så enda möjligheten är att hänga på en husvang efter den. Sen har vi en nästan ny liten Opel å som frun åker i. Så en tredje bil att skatta och besikta det är inget för mig.
Jag har ingen järnkoll, men värdeminskningen på husbilar verkar vara våldsam. Husvangar däremot står sig bra i värde, de är ofta otäckt dyra med de, även om de är från 80-talet.
Många sjöar skulle man kunna fara till, ha lill-RIBen med och sen åka lite sötvatten i plastgummit. Koka kaffe och hälla Paddy däri.:-D

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Jag vill ha husvang!

av mm, söndag, oktober 11, 2009, 19:45 (5302 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Köp en som värdeminskningen har kommit till "rock bottom" typ hobby 600 (sök>blocket)..Det har jag[image]
..nu slipper jag på sova på soffa hos vänner och barn m.m,samt har alla mina grejor med mig..ställer av och på med hjälp av nätet..helförsäkring 3800:-/år

mm

av Tomas E @, söndag, oktober 11, 2009, 20:47 (5302 dagar sedan) @ mm

Vad kostar en sån? Modell? Årsmodell? Hur driftsäker?

Avatar

Är jag är helt fördomsfri?

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, söndag, oktober 11, 2009, 22:39 (5302 dagar sedan) @ Tomas E

Just gamla Fiattar bör man vara lite uppmärksam på. Femman, som ligger i en konstruktion helt utanpå den vanliga fyrväxlade lådan, brukar rasa ihop. Belastningen av att rusa omkring med fullgas med en husvang på flaket blir helt enkelt för stor. De är byggda som varubilar i stadstrafik. Good News är att det inte är speciellt dyrt att fixa. Allt är åtkomligt "utifrån" sas.

Äldre lådor finns det inte längre reservdelar för, men en firma i Linköping som jag glömt namnet på är duktiga på gamla Fiat-chassien.

Annars är Fiatt-Ducato enkla och robusta bilar, väl lämpade att vara husvangbilar. Fast en del gnäller på värmen för bilar innan 2005 eller nåt ditåt!

Fiat-dieslarna är jättebra och hållbara motorer. Finns knappast bättre trots kamremmen. (Fiat var först med common-rail, bara en sån sak).

Fast Ljsusne-Håkan, jag tror att längtan efter husvang bara är en längtan efter att sunka ner sig, helt enkelt att gå klädd i träningsoverall, skita i att borsta tänderna, spruta ketchup på farmarbiffarna och dricka sprit med tyska etiketter.

mvh Sven-Barry - djävulskt fördomsfull

Avatar

Är jag är helt fördomsfri?

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, söndag, oktober 11, 2009, 22:50 (5302 dagar sedan) @ S-B A-son

Nej, jag vill gå i samma raggarkläder som när jag seglar, och åka upp i bergen och ensamheten. En Norgesväng blir inte så dyr om man kan ha egna konservburkar med sig. Man hinner ju inte komma nånstans med segelbåt på tre fyra veckor. Och till inlandshelvet är det ju omöjligt. Jag vill dit oxå, innan nergrävningen.
För ca 40.000 (oprutat) får man husvagn jag tycker är rätt så skaplig. Vattenburen värme och gasolpanna ska det vara så man kan stanna överallt utom på campingplatser.
Spritandet har jag lessnat på.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Avatar

Vad sägs om Solifer?

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, måndag, oktober 12, 2009, 01:12 (5302 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Är det nån som har nåt att säga om just Solifer? De är väl finskbyggda för bistra vintrar? Jag tycker de har en fördel i och med att de har små fönster i sovdelen, vad vitsen med jättefönster runt hela husvangen fattar inte jag. Tror jag åker och köper den här i morgon, f-n det var ju inte många kronor, besiktad, o klarar lätt 20 minusgrader?
http://www.blocket.se/dalarna/Solifer_Artic_50_TL_i_bra_bruksskick__Avesta_24033380.htm...
Duger fint åt ett hjon som mig. Då kan jag kanske få jobb bortåt helvetet nånstans med.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Avatar

Det är väl inget att tjafsa om

av Anders J ⌂ @, Inte längre Ståckhålmare, men nästan..., måndag, oktober 12, 2009, 08:21 (5302 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

...kostar inte mer än ett par rejäla Andersen-vinschar och går nog att sälja om man skulle tröttna.

Åk och köp.

Avatar

Det är väl inget att tjafsa om, nej, handla först, tänk sen.

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, måndag, oktober 12, 2009, 21:07 (5301 dagar sedan) @ Anders J

Sådär ja! Nu har man dragit på sig ännu mer skräp, husvangen står ute på gräsmattan nu. Allt verkade fungera, det var bara batteri som fattades. Det kan jag ett eller två av gammelbatterierna från båten. Ska titta mer i morrn, den rullade då väldigt bra efter bilen hem.

Solifer-Håkan

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Det är väl inget att tjafsa om, nej, handla först, tänk sen.

av ole, måndag, oktober 12, 2009, 23:23 (5301 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Ha - jag hann inte se bilden på din nya vagn - annons borta....

Grattis ändå.

Avatar

Ljusne-Håkan

av morpheus, tisdag, oktober 13, 2009, 05:39 (5301 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan
Ändrad av morpheus, tisdag, oktober 13, 2009, 05:50

Här har du den optimala kombinationen av båt och husvang.
Bröderna Knäcks sensationella sommar på tidigt 80-tal med denna skapelse genom bohuslän!
[image]
Denna var helplastad i underkant och de enda ingångarna var genom den övre delen i stalldörren som fortfarande var öppningsbar och framrutan, även takluckan på bilen var ingång.
Ekipaget drevs av en 20 hk utombordare som satt på ordinarie plats under huven.

Bröderna knäck är här på västkusten kända för galna idéer, se här bara på den minsta motoriserade skapelsen!
[image]
OBS: dessa bilder är ej fejkade!

Här en länk till Bröderna Knäcks hyllning till Puch Dakota.
http://www.youtube.com/watch?v=WF947vTXiWY

Avatar

Ljusne-Håkan

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, tisdag, oktober 13, 2009, 12:14 (5301 dagar sedan) @ morpheus

Ja jäklar, det finns kul folk!

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Avatar

Vattenburen värme i från helvetet!

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, tisdag, oktober 13, 2009, 19:14 (5300 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Haha, nu har jag ännu ett vattenburet värmesystem, den här gången ett gasoldrivet, Primus 2450. Det startar ibland, ibland tänder det inte. Första svängen jag körde det kokade det tror jag. Det sitter även en orginal 4 amp batteriladdare som det står SOLIFER på! Hittade även platsen där det ska sitta ett batteri på, under ena soffan.
Nån som vill köpa en segelbåt?:-D

Solifer-Håkan.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Avatar

Jag vill ha husvagn!

av morpheus, söndag, oktober 11, 2009, 20:04 (5302 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Avatar

Jag vill ha husvang! Också...

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, söndag, oktober 11, 2009, 20:40 (5302 dagar sedan) @ morpheus

Hm... Driftskostnaderna måste väl ändå bli större för en husbil än en husvang? Mycket spindelleder som kan behöva bytas, motorn, rost som gnager mm på en bil. På husvangen är det väl mest däcken som kan bli slitna?

Annars var den lilla husbilen fin. Men ändå är det för mycket pengar för mig. Min förra husvagn köpte jag för två tusen kr har jag för mig... Konstigt förresten att jag fortfarande är sugen på husvang efter att ha bott i den.
Jag gjorde ju två kortfilmer om livet i den:
http://www.youtube.com/watch?v=Bseu9ZyMH7w&feature=related
och:
http://www.youtube.com/watch?v=M1yrJT0SdV8

Man bör se bägge filmerna i rätt ordning för att få den bästa, och mest sanna upplevelsen av husvagnslivet.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Avatar

Både och?

av Anders J ⌂ @, Inte längre Ståckhålmare, men nästan..., söndag, oktober 11, 2009, 20:49 (5302 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

[image]

Fast det är ju klart att ekonomin spricker så att det dänar om det!

Villavagn.........?

av ole, torsdag, oktober 15, 2009, 15:40 (5298 dagar sedan) @ Anders J

Brookwood och är 12,8 x 3,7 m (ca 47 kvm)och har 3 sovrum.

http://www.blocket.se/goteborg/Fin_begagnad_villavagn_till_oslagbart_pris_23362750.htm?...

Kan inte va kul att släpa den där - men om man kan ha den på ett bra ställe - säkert OK.

Avatar

Jag vill ha husvagn!

av morpheus, lördag, oktober 24, 2009, 20:11 (5289 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Om det inte vore för att jag redan kör över 15000 mil om året och tycker att det är rätt trist så skulle jag köpa den här.

http://www.blocket.se/dalarna/Solifer_Artic_50T_23968122.htm?ca=15&w=3

Avatar

Jag vill ha husvagn!

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, lördag, oktober 24, 2009, 21:06 (5289 dagar sedan) @ morpheus

Här är en 91ans Solifer till ett väldigt bra pris, så pass nya vagnar brukar kosta bra mycket mer. Finnarna gör fina tefat, helt klart.
http://www.blocket.se/vasternorrland/Solifer_510L_24240362.htm?ca=5&w=3

PS passar samtidigt på att vara arg på Hans F som på Facebook påståtår att jag bara "leker" att jag har ett tefat. Naturligtvis har jag det. Sanningen är att det är här jag ljuger i er att det är en husvang. Ni är ju mina vänner och jag vill ju inte skrämma er och berätta att jag åker omkring på nätterna och suger upp folk med rymdstrålen och sen gör expriment i hjärnan på dem uppe i tefatet. Skulle det komma fram kanske ni inte törs skriva mer här.

Håkan,
ondskan från rymden.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

RSS-feed av trådar
powered by my little forum