Avatar

Vinterstämning

av Håkan, Göteborg, torsdag, februari 18, 2010, 18:54 (5183 dagar sedan)

Allt är insnöat. Göteborg, min båt, jag själv, och upa.
Tittade just ut från balkongen och såg en isbjörn. Minst. På mitt köksbord har jag fyra pingviner som mjukdjur. De trivs.
Jag är förkyld vilket jag inte minns när jag var sist. Jag har ont i huvet. Jag har just fått fakturan för säsongens bryggplats. Grefab önskar mig en fin säsong. Snart skall jag åka till Stockholm med okända människor. Har bara 2,8 hemma. Väderprognosen säger mer snö. Kvällslöpsedlarna säger mer snö. Snö överallt. Blöta stövlar i hallen. Har just klippt skägget. Drar stråna till stacken.
Fångade en dammråtta tidigare i kväll. Kopplade den till datorn. Nu kopplar jag ur den.

Håkan
klick

Avatar

Vinterstämning

av Lasse L ⌂, Göteborg, torsdag, februari 18, 2010, 19:20 (5183 dagar sedan) @ Håkan

Fick mina GREFAB fakturor idag oxå.
Att betala 375 kr i parkering tycker jag är dyrt.
:-( Ligger man på "fel" bryggor får man gå halva hamnen, från bilen till båten.
Hamnen är 1200 m lång.
http://www.grefab.se/visa.lasso?ukat_id=8000000000036404&kat_id=84500000000011567&a...

--
http://www.lasselundell.se

Avatar

Vinterstämning

av morpheus, torsdag, februari 18, 2010, 19:43 (5183 dagar sedan) @ Lasse L

Lasse, du ska vara glad att du inte ligger i Björlanda då. Vi "får" oxå en P-biljett för 375 kronor iår. Ska man sen ta med kamrater ut så får man väl köpa till dom med? Eller om de monterar en P-automat i hamnen. Nu ska vi iallafall få den omtalade låsbara grinden vi har varit lovade de sista 8 åren. Men vi ska väl inte klaga, det finns säkert de som har det värre? Insatser på 50-80 tusen har man ju hört talas om.

Avatar

GREFABs Pavgifter

av Lasse L ⌂, Göteborg, torsdag, februari 18, 2010, 21:39 (5183 dagar sedan) @ morpheus

Lasse, du ska vara glad att du inte ligger i Björlanda då. Vi "får" oxå en P-biljett för 375 kronor i år. Ska man sen ta med kamrater ut så får man väl köpa till dom med? Eller om de monterar en P-automat i hamnen. Nu ska vi iallafall få den omtalade låsbara grinden vi har varit lovade de sista 8 åren. Men vi ska väl inte klaga, det finns säkert de som har det värre? Insatser på 50-80 tusen har man ju hört talas om.

Var det inte så i Björlanda i "början", att det var gratis parkering, för att locka till sig nya kunder för att snabbt kunna fylla hamnen, som ligger så lååångt från stan.
Nu när hamnen är "full" kan man slopa "moroten" och ta betalt.!
Hinsholmen och Fiskebäck haver några P-automater. Troligtvis kommer det upp P-automater i Björlanda oxå.
Parkeringskortet gäller för ett flertal GREFAB-hamnar utom Saltholmen, alltid något.

Snart har ni årsmöte, läste jag någonstans, då kommer GREFABs Vd Peter H. dit.
Fråga ut honom varför ni skall betala. Fråga också hur långt "Politikernas" planer har gått för att bygga bostäder på hamnplanerna. Det ryktas så för de attraktiva områderna i västra Göteborg.

--
http://www.lasselundell.se

Vinterstämning

av naffatS, torsdag, februari 18, 2010, 20:54 (5183 dagar sedan) @ Lasse L

Kan di va så jävvlia att di tar betalt för att man ställer bilen på hamnområdet?
Är inte hamnplanen inhängnad? Inte ens Bullandö Marina tar betalt.

Staffan, gratisparkerare

Avatar

Vintermisstämning

av Seawolf @, torsdag, februari 18, 2010, 19:27 (5183 dagar sedan) @ Håkan

Snö snö snö....
Många projekt som jag skall göra fryser inne eller är försjunkna i snö. Inte kan man rostskyddsmåla kölens nederdel, där får man ju gräva djupt för att komma till.
Och inte kan jag borra hål i de där stora stenarna som skall bli flytbryggeförankring, jag kan inte hitta dem under snön. Och att sätta lite värme i båten för att fixa diverse belysningsförbättringar och annat är inte praktiskt när termometern fastnat neråt 10 minusgrader...

En ljuspunkten är lilla mysverkstan i garaget, det har visar sig vara rätt tänkt att värmeisolera den trots grannarnas tvärsäkra påståenden om "det har inte varit frost i garagen så länge jag bott här...."

En annan ljuspunkt är att hitta på saker att göra med barnbarn - på Naturhistoriskas Cosmorama finns "mycke gjejer" och att se telningen med stort kroppsspråkstvivel kliva ut med fötterna på den (nästan osynliga) polerade glasskiva som ligger över deras låtsasakvarium var något att minnas länge.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

RSS-feed av trådar
powered by my little forum