Förnedrad trotjänarinna!

av Arkivdykarn, måndag, mars 01, 2010, 06:20 (5178 dagar sedan)

Så kom man då äntligen iväg i torsdags för att bevaka sina skärgårdsintressen; skotta tak & titta till den strandade trotjänarinnan Kajsa-Warg.
Turligt nog var alla tak intakta trotts 85-90cm på de värsta ställena, och svårframkommligt på backen där snödreven var upp till 1,2m.

Kajsa- Warg är en ledsam syn att se, men hon verkar mindre skadad än ja först befarade, men det får bli landtagning i år å fixa till henne till nästa sessong.

Har nu fått ytterligare en hundälskling, brossans gårdshund Tösa`s hanvalp Timjan å han i mig, i alla fall min näsa! som efter åtskilliga tuggningar med vassa gaddar riskerar att få "brännvinskaraktär", å det utan en droppe starkt, det är inte fair!

[image]

[image]

Förnedrad trotjänarinna!

av cptn G, måndag, mars 01, 2010, 11:00 (5178 dagar sedan) @ Arkivdykarn

En vacker bild på en vacker dam på sitt sätt. Åldrat och strandsatt pockar hon på hjältemod och räddning.
Ska du skotta loss?

Å andra sidan är bild på konvalesenten och valpen skitäcklig i mina ögon. Har aldrig förstått hur man kan låta sig slickas av djur i ansiktet. Många gör det men det är farligt enl läkarbekanta. Inget lymfskydd mot sjukdomsangrepp mot ens hjärna. Att du vågar.

OK, det är din ensak.

Nu fick jag lufta det.

Avundsjuka hälsningar till dig som har tillgång till stuga och hund. Har ju förlorat min stuga.

cptn G

Förnedrad trotjänarinna!

av Arkivdykarn, måndag, mars 01, 2010, 18:23 (5178 dagar sedan) @ cptn G

Skutan får ligga till det öppnar för hon är vatten/isfylld.

Vad det gälller hund/kattslick å även tjurkalvar å dito vuxna har ja pussats med sedan 5-årsåldern så ja har väl blivit imun, och man kan aldrig få en djup kontakt med en hund -med flera djur -utan slick i ansiktet vilket är deras sätt att hälsa å bedömma andra individer, så ja tar risken, för den kontakt ja har med djur är mycket stark och obetalbar!

Det är sorgligt att höra angående Din förlorade stuga! ja har föreslagit en bekant -som åxå blivit av med sin stuga -att bygga en flotte med utombordare å en husvagn på, å sen snacka in sig med nån skärgårdsbo att få ligga i nån vik, ett billigt å bra sätt att slippa bygglov m.m.

[image]
Den här behöver man inte pussa, den skiter i vilket!

Förnedrad djungel!

av cptn G, måndag, mars 01, 2010, 20:21 (5177 dagar sedan) @ Arkivdykarn

Du är otroligt go med dina djur. Hundar gillar mig men slicka i fejset, nej tack. Har emellertid ingen hund även om jag vill ha ibland, för då skulle jag bli för låst och jycken må dåligt.

Såg just filmen Green på TV om vilsna och döende orangutanger i Indonesiens jättestora skogshyggen. Så sorgligt människan bär sig åt med naturen och dess innevånare. Jag skäms som människa.

G

Förnedrad djungel!

av Arkivdykarn, torsdag, mars 04, 2010, 05:42 (5175 dagar sedan) @ cptn G

Det intresserade mig/gjorde mig nyfken det där med smittorisk med "slick i ansiktet" så ja kontaktade en veterinär, och Du har till 50% rätt.

Så här skrev han; "Du har säkerligen utvecklat en naturlig imunitet pga din nära kontakt -sedan barnsben -med djuren. Vi delar vår bakterieflora, till en icke försumbar del med djuropulationen. Människor som ej träffat på bakterier/bakterietryck/smittryck kan mycket väl bl rejält sjuka, medan andra, som du klarar detta med glans.
MEN sedan finns det specifka smittor, så kallade zoonoser, mellan djur å människor och vise versa där vi har en lite annorlunda problematik".

Och det är det sista -zoonossmitta -som är faran, å där Du har rätt, där ingår bland annat, salmonella, rabies, ringorm*, dvärgbandmask med flera otäckheter, som även ja kan drabbas av.

Det är förvånande att ja inte reflekterat på detta tidigare, då ja är specialintresserad av medicinska frågor (hade lärarna/skolsystemet -på 50-talet -inte varit så undermåligt/debilt hade ja blivit läkare eller veterinär!).

Trotts min vurm å starka känsla för/med djur så villa ja inte ha nån/nåra egna, speciellt inte hund som allför mycke pockar på uppmärksamhet, katt skulle funka men de skrämmer ju å sin sida iväg mina skyddslingar pippiarna, så det går inte heller, men ja ä nöjd ändå som får ta del av andras kritter.

Angående orangutang-programmet orkar ja inte se det!

*som ja märkligt nog aldrig fick trotts att kalvarna ja brottades med hade det, å bondens grabbar fick det?!

[image]

RSS-feed av trådar
powered by my little forum