3 dagar plus i kväll blir det trevligt...

av cptn G, torsdag, mars 04, 2010, 15:42 (5175 dagar sedan)

Ikväll blir det radioafton på OSK. Amatörradio ombord, kommunikation, Internet och Sailmail, Gribbfiler mm. Installation och strömförsörjning. Över 40 anmälda. Ledare är Jörgen Hülphers (proffs fartygsingenjör o radioam.) och sm5dxj Mats Andersson, som håller ihop OSKs kortvågsnätverk dagligen och sammanställer positionsrapporter mm.
Den 11e blir det väderafton med Anna Eron från SMHI. Anna med man har seglat till västindien samt med Explorer längs Californiens kust till Acapulco.
15 April blir det en kväll med sjukvård ombord, ledd av OSK-läkare. Alla kvällar gratis och ingår i medlemsavgiften. För dom som går Oceanseglarkursen så ingår dessa obligatoriska kvällar i kursavgiften.

Nyttiga timmar i trevligt sällskap. Äntligen kan man skönja vårens ankomst. Fast det är kallt o snöyra idag. Brrr.

3, som sagt.
cptn G

Det var trevligt...

av cptn G, fredag, mars 05, 2010, 17:32 (5174 dagar sedan) @ cptn G

Allra trevligast var att se några solbrända fejs på de skeppare som tillfälligt lämnat sina båtar i Karibien, Colombia o andra varma länder för att delta med sina erfarenheter.

OSK har också tryckt upp ett världssjökort med de mest frekventa och säkraste rutterna över samtliga hav. Något liknande finns inte att köpa någon annanstans. 100 kr igår, annars 150 spänn. En raritet.

Genomgången av radioinstallation plus en mängd bra eltips av fartygsingenjören Jörgen m fl gjorde OSK-kvällen nyttig. Som vanligt hög kvalitet och gemyt. Man tackar.

cptn G
-vill säkert segla snarast

RSS-feed av trådar
powered by my little forum