Avatar

Snörapporter.

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, onsdag, oktober 14, 2009, 13:22 (5318 dagar sedan)

Hör och läser att det snöar och har sig söderöver. Både i Tjoggholm och i Polkagris-Mecka, Gränna. Här i Ljusne har det inte kommit en flinga än. Och snöslungsdjävelns drivaxel är fortfarande av, jag som hoppats att den skulle självläka över sommarn, men nej. Och inte startar aset heller, sen man flödat och ryckt tio ggr i snöret är infarkten nära. Den jäveln går alltså inte att transportera, att knuffa den via plank upp på en släpvagn orkar man knappast stjälv. Så nu vet ni hur fruktansvärt prekärt läget är för mig. Tröstar mig med att leka i husvangen som är gasolvärmd och go. Steker gasolstekta korvar där inne med.

Solifer-Håkan.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Snörapytt

av cptn G, onsdag, oktober 14, 2009, 15:50 (5317 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

När jag ramla ur bingen var det flir i luften och vitpudrat i naturan. Minus har vi haft över en vecka nu på natta. Ett köldhål här. Nu är det 6 grader och det sjunker snabbt. Sol är det än. Fliret ligger kvar på nordsidan av kåken.
Idag tömt båten på alla små grejer, kök, öl, SM, elektronik, segelsäckar, vattentank, toa e dyl.

Hördu Håkan. Kan man få se en bild av Solifern? blocketannonsen är väck. Är den stor? Hur mycke får du dra med volvon? Vad drar den då? Ska vi ta och husvanga ner till medelhavet och låna en båt där? Nått varmt ställe nu när ångesthösten sätter an. Medelhavsmat, musslor i vitlök, griljerad fisk och bläckfisk, ortens ostar och bröd, jungfrulig olivolja ur pressen, languster i vitt vin under parasoll vid strandpromenaden. Nya skummiga ölsorter. Cigarrer, Ja, CIGARRER!

cptn G
-vill säkert ett och annat

gasolstekta korvar...

av ole, onsdag, oktober 14, 2009, 20:42 (5317 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Är det gott det du korvnisse? Det har varit minus på natten här - men tack - ingen snö än.
Har haft elstekte Falukorv-skivor idag (med Dijon originalsennap) - kan också kallas Falu-Oles special - med stekte morötter, sallad (jag använder Heinz soltorkade tomatsås på salladen) och gratinerade potatisar.

RSS-feed av trådar
powered by my little forum