Avatar

Båtklappning och vakthållning

av Håkan, Göteborg, lördag, april 03, 2010, 21:38 (5140 dagar sedan)

Var i båten en stund i dag efter att ha kört med drufs och drufsa till exet som ville ha dem till påskmat, nu har jag hämtat hit drufsan igen och hon och en av hennes kompisar som också är hönshjärna och som skall natta över för tredje natten spelar Monopol och kivas om reglerna, idylliskt.

Men förutom att lufta båten litegrann fast allt är torrt och fint, och kolla hur batterierna mådde, alla verkar OK, så snackade jag också som så ofta med ett par av båtgrannarna.
En av dem är en så kallad "profil" som haft båtar och hållt till i Hinsholmskilen sedan senaste istiden drog sig tillbaka, och han hade synpunkter på det här med vakthållning i hamnarna, och han var lite skeptisk om man säger så.
Och berättade ett par historier om hur just några som gått vakt passat på att stjäla, väl vetande att ingen annan just då kan komma på dem.
Skrönar han vilt, som den profil han är, eller inte? Vad tror upa? Någon som haft egna upplevelser som kan jämföras?

Håkan

Avatar

Båtklappning och vakthållning

av Seawolf @, lördag, april 03, 2010, 23:11 (5140 dagar sedan) @ Håkan

Ingen personlig erfarenhet, men det är ju inte helt ovanligt med både vaktbolags- och polispersoner som medverkar i diverse inkomstbringande extraknäck....

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

Båtklappning och vakthållning

av Walter Mitty, söndag, april 04, 2010, 01:36 (5139 dagar sedan) @ Seawolf

På den tiden jag hade båt i Hinsholmen var det em mycket anonym hamn. Få man kände, få man lärde känna. Då är den sociala kontrollen därefter, lätt att tingen får fötter, och att skönor sprids.

De hamnar jag haft båt i därefter har det varit välorganiserad vakthållning, men också att det funnits en gemenskap i hamnen. Tillgrepp har varit koncentrerade till strax före nyår, och kanske till motorbåtar.

Generellt tror inte jag på att de som går vakt blir tjuvaktiga bara för att de har ett lysande tillfälle, det krävs mer än så.

/W

Avatar

Båtklappning och vakthållning

av Rövarn ⌂ @, söndag, april 04, 2010, 08:38 (5139 dagar sedan) @ Håkan

Gick hela drufsen åt? Lite oroväckande att Du körde dem dit frivilligt, vilken tur att drufsan klarade sig i alla fall!

--
Vänligen besvara även det sista inlägget i trådarna, inte bara de första!
:puppy:

Avatar

Båtklappning och vakthållning

av Håkan, Göteborg, söndag, april 04, 2010, 09:35 (5139 dagar sedan) @ Rövarn

Tänkte väl att någon skulle observera min lilla antydan att exet är en häxa, rövarn...

Men drufsen klarade sig också, i dag kanske vi hälsar på hos någon av de båtfamiljer vi lärt känna på Rörö, och så sakteliga börjar det kännas som att man kanske trots allt kommer att sjösätta i år också.

Drufsorna sover ännu, jag kom just hem efter både andefattig och okråklig runda, men nu skall de upp om så med ett skrik.

Håkan
fader grym

Avatar

Båtklappning och vakthållning

av Rövarn ⌂ @, söndag, april 04, 2010, 18:23 (5139 dagar sedan) @ Håkan

Är inte alla ex häxor? Mitt är det i alla fall, ungarna vägrar nu, i vuxen ålder, att befatta sig med henne... Tragiskt!

--
Vänligen besvara även det sista inlägget i trådarna, inte bara de första!
:puppy:

Avatar

häxor

av morpheus, söndag, april 04, 2010, 18:34 (5139 dagar sedan) @ Rövarn

Det finns alltid två sidor av ett mynt, precis som kvinnor har sina.
Ibland är de som den rödaste ros, vackra som få, ljuva som en dag. Dagen därpå är de enbart taggiga som törnebusken.;-)

Avatar

häxor

av Rövarn ⌂ @, söndag, april 04, 2010, 19:00 (5139 dagar sedan) @ morpheus

Då har Du aldrig träffat mitt ex, det där röda och vackra försvann ganska omgående, men innan jag fattade var det för sent... :(

--
Vänligen besvara även det sista inlägget i trådarna, inte bara de första!
:puppy:

Avatar

Båtklappning och vakthållning

av morpheus, söndag, april 04, 2010, 09:55 (5139 dagar sedan) @ Håkan

Att båtägarfolket skulle vara presumtiva tjuvar kan det tvistas om länge. Men faktum är att tjuvaktiga kråkor finns det överallt. Minns med fasa för två år sedan när jag klev av bryggan och skulle ta bilen till affären i björlanda för att bunkra, min bil var borta! Den återfanns två dar senare och då var dragkroken använd, två parkeringsböter utfärdade, den ena ute på saltholmen där han/hon troligen hade lastat en släpkärra med prylar eller en hel båt?

Här ute i björlanda har bevisligen en bekant som hade en nyreparerad sprayhood blivit av med den och den återfanns på en annan likadan båt! Den båtägaren försvann fort från hamnen efter denna händelsen. Mitt tips är att försöka göra de lätt demonterbara tillbehören märkta med etsning eller märkpenna.
Solpaneler sitter ju ofta kvar under vintern under presenningarna, nu när dessa åker av passar tjuvarna på och länsar på både fastskruvat och även verktyg.

Från iår så har jag gått med i bevakningsgruppen här i hamnen för att slippa gå nattpassen, istället går jag sju dagar en halvtimme varje kväll och sammankallar de som ska vakta.

I höst får vi i björlanda två grindar som stängs nattetid för bilpassage om man inte har nyckelbricka.

Båtklappning och vakthållning

av cptn G, söndag, april 04, 2010, 12:45 (5139 dagar sedan) @ morpheus

Jomän, tillfället gör tjuven. Bl a därför har jag båten här hemma på tomten. Har haft tjuvar ombord på annat ställe. Inte kul. Dom snodde instrument och kapade elkablar bl a.

Penningmässigt är det billigare ta hem båten än vinterplats på marinan då jag slipper åka 14 mil för varje båtklappning. 10 meter till garaget/verkstad och full koll på allt.

Vaktnatt lär det bli på Karlslund i sommar. Obeväpnat.

Trots livet som ungkarl har jag familj och släkt, varav den äldste i släkten gick bort förra veckan 99 år gammal, nästan 10 så när som på två månader.

En av mina drufsar, den yngste är i Paris med kärleken i påsk, tattoodrufsen är tillbaka i staden efter hela vintern i Thai och den äldste, min drufsa, åt jag hos igår. Hennes lilla familj sitter i bilen till fjällen idag. Dom är sex familjer som delar på tre fjällhus en vecka. Kan inte hålla koll på hur många ungar alla har, nästan ett dagis, typ. Hoppas dom kör försiktigt i både backar och landsvägar.

Tog en premiärtur på förmiddagen en mil med 1400:an trots körförbudet. Den har stått i kallgaraget hela vintern, bara 3 grader där i natt, så kupévärmarn under motorn och ett par täcken över så den blev varm och startade direkt. Besiktning på tisdag och hoppas bullret klarar 103 dB.

Nu blir det lunch med gravlax, lamm o annan påskmat. Calvados och Arboga öl ingår. Kaffe, whisky och resten av dagen båtjobb med ändrade laddkablar till 200 A battar mm. Riktigt varmt är det under pressen. Mysigt pill.

Hörde ni Otis Redding på P2 i förmiddags? Sitting on the dock of the bay...

cptn på G

Avatar

Båtklappning och vakthållning

av Rövarn ⌂ @, söndag, april 04, 2010, 16:58 (5139 dagar sedan) @ cptn G

Jäla bra låt, drog igång den här på kompjutern direkt när jag läst färdigt ditt inlägg!

Spotify:
http://open.spotify.com/track/0y8h1AJzI4y7UxzX5xdVpo

--
Vänligen besvara även det sista inlägget i trådarna, inte bara de första!
:puppy:

RSS-feed av trådar
powered by my little forum