Avatar

Begreppet lagom i betydelsen hållbart

av Håkan, Göteborg, torsdag, december 20, 2018, 09:24 (1953 dagar sedan)

En artikel på sidan kvartal.se i dag är intressant på många sätt och bland annat uttrycker jag det genom val av rubrik.

https://kvartal.se/artiklar/tron-pa-godhet-skapar-onda-samhallen/

Mitt val av ordet hållbart i rubriken hör naturligtvis ihop med ordet ohållbart, ett ord som gärna används av samma politiker som också säger sig tidigare ha varit naiva, ett annat av de ord som numera används för att dölja något.

Den länkade artikeln behöver läsas med kritiska ögon som alltid, då ingen har en absolut sanning att framföra, dock ser jag en glimt av just det påstått unikt svenska begreppet lagom i det som Dan Korn beskriver och därför också det ordet i rubriken.

Om man inte ser allt som antingen gott eller ont, och som en följd av det att alla människor inklusive politiker och deras ambitioner är antingen goda eller onda och att de antingen medvetet vill vara goda eller medvetet vill vara onda, så kunde vi kanske ha sett en mer "lagom" samhällsutveckling.

Vägen till helvetet är ju kantad av goda föresatser, som bekant.

Håkan

Avatar

Begreppet lagom i betydelsen hållbart

av Pinja @, Västerås, torsdag, december 20, 2018, 22:24 (1952 dagar sedan) @ Håkan

Det som Hillary sa är fortfarande opk att säga i Sverige. I och med det är vidare diskussioner annat än på plank som detta döfödda.

Pinja

Avatar

Begreppet lagom i betydelsen hållbart

av Håkan, Göteborg, fredag, december 21, 2018, 09:03 (1952 dagar sedan) @ Pinja

Det som Hillary sa är fortfarande opk att säga i Sverige. I och med det är vidare diskussioner annat än på plank som detta döfödda.

Pinja

God morgon, Pinja, och det är som du säger - men man ska inte sluta försöka och det som händer i verkligheten har åtminstone påverkat positionerandet i samhällsdebatten.

I ett känt exempel tog det bara ett par månader från att "inte bygga murar" till "ohållbart".

Plank som detta i sina olika generationer sedan många år är inte fria från pk heller, det handlade för ganska många år sedan mest om att inlägg ska vara båtlivsrelaterade, basta.

Men redan för minst tio år sedan blev det också pk-reaktioner mot de som skrev något kritiskt om invandringspolitiken, och det utvecklades många långa trådar med hårda personliga påståenden, då det var många plankister som deltog i fajterna.

Som det ser ut i dag är det visserligen inte dödfött att skriva inlägg och hoppas på kommentarer och utbyte av åsikter och tolkningar av det som händer, men det verkar behövas livsuppehållande åtgärder...

Håkan

RSS-feed av trådar
powered by my little forum