Avatar

Gott Nytt år Plankister och Carl Bildt

av Pinja @, Västerås, måndag, december 31, 2018, 13:56 (1915 dagar sedan)

Så här på Nyårsafton har jag läst ut en av mina julklappsböcker. Det var "Uppdrag Bildt", av Dagens Eko Journalisten Björn Häger. Jag kostade på mig att skriva ner några reflektioner på boken och posta dem på bokens Facebook sida. Tydligen har böcker sådana nuförtiden. Så här skrev jag:

En intressant bok är det ju, och samtidigt en snabb repetition av det politiska skeendet de sistlidna decennierna. Det enda riktigt nya jag lärde mig av boken var Carl Bildts hållning till Libyen, som uppenbarligen var påverkad av hans engagemang i Lundin Petroleum. Författaren verkar ta det för självskrivet att denna hållning därmed var fel, men med facit i hand vet vi ju att detta nödvändigtvis inte alls var fallet.

Mina reflektioner efter att ha läst boken är främst av tre slag.

1. Engagemanget i Lundin Petroleum visar på en förvånande omdömeslöshet. Det intryck man får av bröderna Lundin i media borde ha räckt att hålla dem på avstånd. Och att kombinera engagemanget i Lundin med utrikesministerjobbet kan ju vem som helst förstå att var tokigt. Det ena eller det andra kunde Carl ha valt, men båda, nej nej.

2. Den genuina oginhet som präglar mediernas behandling av politikernas ersättningar är frapperande. Politikeryrket är ytterst osäkert, och man måste ge upp mycket annat när man ger sig in i politiken. Det minsta man kan begära är en någorlunda tryggad ekonomi. Genomgående redovisas också bara bruttoinkomster, ingenstans ett ord om att skatten på egenföretagande är mycket hög, stundom uppemot 85%.

3. Min sista och bestående reflektion är en av beklämning. Inte över Carl Bildt, men över medierna, däribland det public service finansierade Ekot i Sveriges Radio. Det man uppenbarligen ser som sin huvuduppgift är att "sätta dit" politiker. Boken redovisar dessa försök visavi Carl Bildt, sida upp och sida ner decennium efter decennium, och man känner ibland nästan bokstavligen författarens förtrytelse när försöken misslyckas. Innan jag läst denna bok har jag inte riktigt förstått hur stort fokus medierna har på detta småsinta spel, alla Toblerone- och andra ovärdiga skriverier till trots. Detta är absolut INTE vad jag som läsare och betalare av public service skatt (vilken jag gärna betalar) efterfrågar.

Men ett tack i alla fall till författaren, jag hade nytta och nöje av boken.

Och som sagt var: GOTT NYTT ÅR

Pinja

Avatar

Gott Nytt år Plankister och Carl Bildt

av Håkan, Göteborg, måndag, december 31, 2018, 15:13 (1915 dagar sedan) @ Pinja

Gott Nytt År också till dig Pinja och till alla plankister, och jag hoppas se fram emot ett 2019 med bättre innehåll än det 2018 där det snart bara återstår "The Same Procedure".

Håkan

Gott Nytt år Plankister och Jonas Sjöstedt

av ole, tisdag, januari 01, 2019, 08:26 (1914 dagar sedan) @ Pinja

[image]

https://nyheter24.se/maktkamp24/913994-jonas-sjostedts-guldgruva-fick-150-000-kronor-ex...

Och oi, oi, vilken avslöjning…………….

Det verkar va så att pengerna utbetalades i samband med att pensionssystemet
avvecklades.

Dessutom är det så att

[image]

--
ole

Avatar

Gott Nytt år Plankister och Carl Bildt

av Håkan, Göteborg, onsdag, januari 02, 2019, 08:45 (1913 dagar sedan) @ Pinja

Att inkludera Carl Bildt i din nyårshälsning visar sig vara förutseende, Pinja, och jag länkar till en artikel av densamme som är mycket läs- och tänkvärd.

Jag noterar än en gång att det ofta är människor som inte räds att vara kontroversiella som också har något viktigt att dela med sig av.

https://www.di.se/debatt/bildt-kriget-om-framtiden-trappas-upp-nasta-ar/

Jag hittade denna artikel via en länk på en av de alternativa media som enligt PK-normer är skadliga för oss, ledarsidorna.se, och den artikel där länken finns är också läsvärd men allmänheten varnas, den är inte rolig att läsa.

Håkan

RSS-feed av trådar
powered by my little forum