Avatar

Viking Sky igen

av Håkan, Göteborg, måndag, april 08, 2019, 12:53 (322 dagar sedan)

Fartyget ligger just nu i Göteborg vid Amerikakajen som numera används för diverse olika fartyg och däribland kryssningsfartyg, och enligt rederiets hemsida är hon på en kryssning som började för några dagar sedan i Norge och som avslutas i Amsterdam om cirka en vecka.

På hemsidan finns en information om olyckan men den beskriver endast i vaga former att det var låg nivå på smörjolja i tankarna (inte endast en tank alltså), att lågnivålarm inte utlöstes och att alla fyra dieslarna stoppades samtidigt.

Denna beskrivning verkar orimlig för fartygsmaskinister jag haft kontakt med, och det framgår inte av informationen på hemsidan vilket datum den är skriven eller om det är en preliminär teori eller om det är den slutliga rapporten från klassen och Sjöfartsdirektoratet man hänvisar till.

Den slutliga rapporten från haveriutredningen är med all säkerhet detaljerad, vilket hemsidan inte är, och då fartyget är i reguljär kryssningstrafik igen måste denna slutliga rapport finnas och haveriutredningen vara slutförd.

Få se om den offentliggörs eller inte.

Håkan

Viking Sky igen

av ole, tisdag, april 09, 2019, 00:30 (322 dagar sedan) @ Håkan

[image]


Såg efter just nu, och som synas är den tekniska svikt på Viking Sky klassad
som pågående.


Havarikommisjonen

https://www.aibn.no/?waf_client=desktop

--
ole

Avatar

Viking Sky igen

av Håkan, Göteborg, tisdag, april 09, 2019, 08:57 (322 dagar sedan) @ ole

Tack för input, ole, och vi får se vad som kommer framöver.

Då jag sökte på nätet efter artiklar eller annat om dagsläget stötte jag på en sida med en bild på fartyget på väg genom Öresund från Köpenhamn och med uppgiften att det då inte hade passagerare ombord.

Sidan blockerade mig från ytterligare läsning, minns inte om det var för att jag inte var prenumerant eller om det var för att jag har annonsblockerare aktiverad, båda dessa är vanliga fenomen.

Jag försökte läsa artikeln ändå med det digitala verktyg jag fått info om från Seawolf tidigare, men det fungerar inte alltid och inte den här gången.

Via andra källor visste jag dock att fartyget gått från Norge till Köpenhamn och därifrån till Göteborg, och att det ska vidare via Oslo och några andra hamnar med slut för denna kryssning i Amsterdam 16/4.

Om haveriutredningen är pågående men fartyget är i trafik tyder det på att utredarna har funnit orsakerna till haveriet, och att dessa orsaker vilka de nu kan vara inte längre finns ombord.

Tystnaden just nu är på sätt och vis talande.

Håkan

RSS-feed av trådar
powered by my little forum