Avatar

ser ni nån aska?

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, söndag, april 18, 2010, 17:36 (5129 dagar sedan)

nån som ser nå aska i skyn? näre e molnfritt här e hilmelmn lika blå som vanligt.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

ser ni nån aska?

av Tomas E @, söndag, april 18, 2010, 18:56 (5129 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

nån som ser nå aska i skyn? näre e molnfritt här e hilmelmn lika blå som vanligt.

Nu får man flyga norr om Söderhamn så det är klart det är molnfritt för dig. Här är det helt igengrått med aska, påminner om stora gråa regnmoln.

Läste på svd.se om familjen som flygits till Grekland från Thailand av Fritidsresor och nu är det charterbuss genom Europa. Dom var mäkta förgrymmade på Fritidsresor p g a usel information och det får man ju förstå. Fritidsresor borde givetvis ha en plan för en sån här situation, helst med årliga generalrepititioner för att Svensson på semester ska kunna känna sig "informerad". Det förvånar mig att ordet "kränkt" inte nämndes i sammanhanget. Ska dom stämma Fritidsresor hos DO nu?

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."

Avatar

ser ni nån aska?

av morpheus, söndag, april 18, 2010, 20:05 (5129 dagar sedan) @ Tomas E

Jag har flugit idag! Alltså modellflyg, segel närmare bestämt. Inga problem med aska här inte, kanske lite blåsigt för det tog i med kanske 10 m/s i byarna. Höll mig under 300 meter för säkerhets skull. Annars finns det kapacitet att nå 1000 meter! Då får man ligga på rygg i gräset med kikare för att kunna se den lilla fågelskiten (3 meters spännvidd). :-)

Avatar

Remember Fillipinerna?

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, söndag, april 18, 2010, 21:09 (5129 dagar sedan) @ morpheus

Är det nån som kommer ihåg när det var ett stort vulkanutbrott på Fillipinerna för ca 20 år sen? Den sommaren var det fint väder vad jag minns, men stoftet från vulkanen spred sig runt hela jordklotet och det var inte bra sikt på hela sommaren. Jag åkte snipa till Höga Kusten och var högst upp på Mjältön i solsken och tänkte på vilken konstigt sorts dis det var.
Om naturens makter vill blir den här sommaren kanske helt förstörd av detta vulkanutbrott. Det kan ju hålla på hur länge som helst, och bli värre. Fy f-n för att bo 500 meter därifrån, de intervjuade ju en kille som gjorde det igår på tvn. Han tänkte inte evakuera sig hur det än blev sa han...:-|

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

RSS-feed av trådar
powered by my little forum