Avatar

Veckopanelen hos kvartal.se...

av Håkan, Göteborg, söndag, maj 19, 2019, 14:53 (444 dagar sedan)

...är den här gången väl värd att lyssna på den timme det tar då mycket tankeväckande, och oroande, diskuteras.

https://kvartal.se/artiklar/det-har-handlar-inte-om-bio-eller-godis-det-ar-allvar/

Som vanligt är det några olika teman som behandlas och en stor del handlar om förvartagandet av ett antal salafistiska aktivister, på tiden efter ett eller två årtionden av deras aktiviteter kan man tycka med resenärer och återvändare och IS, och det sägs också tydligt och med beskrivningar av vad som faktiskt pågår i moskeer i Sverige, men också de sju barnen talas det om och deras mormor nämns också.

Hoppas återigen att slippa personliga betraktelser, och att de som inte har nåt annat i huvet än sådant den här gången försöker låta bli att i stället kläcka olustigheter om att bomba muslimer och att hjälpa kollegor att undvika att åka dit i poliskontroller.

Men vi får se.

Håkan

Avatar

Veckopanelen hos kvartal.se...

av Håkan, Göteborg, måndag, maj 20, 2019, 13:52 (443 dagar sedan) @ Håkan

En artikel på en av de andra nätsidorna jag läser dagligen, om än med allt mer undvikande av kommentarsfältet, ger några vinklar på det som diskuterades i veckopanelen på Kvartal - att den allmänna stämningen bland folk i de religiösa kretsarna hör ihop med aktivisterna.

https://detgodasamhallet.com/2019/05/20/har-blir-hanif-bali-rasistattackerad-pa-arabisk...

Den där märkliga, för att inte säga suspekta, företeelsen som kallas Näthatsgranskaren och som får pengar från en statlig myndighet men som är oåtkomlig för insyn rekommenderas av artikelförfattaren att börja granska också det som skrivs på arabiska, några exempel finns i artikeln.

Jag funderar på om någon av dessa granskare är bland de ständigt mellan femton och trettio gäster som har den här sidan öppen och läser...

Håkan

Avatar

Veckopanelen hos kvartal.se...

av Seawolf @, måndag, maj 20, 2019, 16:26 (443 dagar sedan) @ Håkan

Näthatsgranskaren är bara ännu ett exempel på rödgröna insynsbefriade grupper, organisationer och föreningar som avlönas med skattemedel och som för en klockren rödgrön politik, och motiveras av nån form av värdegrundsfloskel.

Som bekant har ju de rödgröna lyckats införa begreppet "värdegrund" i det svenska samhället och man använder detta som något som övertrumfar alla lagar om yttrandefrihet, tryckfrihet, anställningstrygghet och allas lika värde.
Detta utan varje spår av förankring inom svea rikes lag eller som demokratiskt fattade beslut.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

RSS-feed av trådar
powered by my little forum