Avatar

Ännu en verklighet...

av Håkan, Göteborg, lördag, oktober 26, 2019, 08:42 (260 dagar sedan)

...som tränger sig på och som nu (nu ja...) till slut alla ser men som för några år sedan vi som såg den redan då fick hårda ord om oss och våra värderingar.

Gymnasielagen berättar dagens Henrik Jönsson om.

https://www.youtube.com/watch?v=COLY4fi7YGk

En detalj störde mig, att han valde bilden på en flyende man med vapen i handen och som hör ihop med mordet på en kvinna i Malmö, den bilden hör inte ihop med det sammanhang han talar om.

Ska strax flyga ut och jobba på ett fartyg under några dagars sjö- och hamnvistelser, det är hårt men någon måste göra det, och jag ser fram emot lösningsförslag på migrationssituationen under tiden.

Håkan

Avatar

Ännu en verklighet...

av Håkan, Göteborg, onsdag, oktober 30, 2019, 22:04 (255 dagar sedan) @ Håkan

Kom hem i går kväll från några dagars arbete på ett stort RoRo-fartyg i frekvent seglande mellan Rotterdam och England, och det var en återupplevd verklighet från förr att göra.

Läste en artikel på Kvartal.se som hör ihop med det jag tänkte under jobbresan, att återuppleva saker man jobbat med förr på fartyg, och i det artikeln talar om att återuppleva det man skrivit om förr, på upa.

https://kvartal.se/artiklar/sd-och-oskuldsfordelen/

Notera det avslutande stycket med prognosen att SD blir största parti i nästa val, och att detta sedan flera år har nämnts som en möjlig framtid här på upa.

Lägger in en bild som visar hur "mitt" fartyg ser ut, 216 meter långt och bortemot 30 meter i bredd, stor besättning på 26 man och alla ryssar, men fartyget är flaggat på Malta och har belgisk ägare och drivs i den nuvarande chartern av ett Hong Kong baserat managementföretag.

Och fartyget är byggt i Korea och med RoRo-utrustningen konstruerad i Sverige och tillverkad i Kina, och det är fyra systerfartyg som jag har att hantera garantifrågor på.

Globalisering, någon?

[image]

Håkan

RSS-feed av trådar
powered by my little forum