Truman csg.......

av ole, lördag, januari 11, 2020, 01:06 (213 dagar sedan)

Avatar

Truman csg.......

av Håkan, Göteborg, lördag, januari 11, 2020, 10:56 (212 dagar sedan) @ ole

Jag bara gissar att ole vill kommentera det pågående i mellanöstern med sin länk, därför mitt eget inlägg just här.

https://www.gp.se/nyheter/världen/iran-sköt-ner-kraschade-planet-av-misstag-1.22431171

Några intressanta observationer så här långt.

Direkt efter kraschen visste Irans regim att det inte var deras fel, lite senare skulle de inte låta Boeing deltaga i analysen av de svarta lådorna, någon från deras flygsida sade (enligt journalist) att det är vetenskapligt omöjligt att skjuta ner ett flygplan på det här sättet, och en del annat för den som följt det som skrivits i GP.

Steg för steg men snabbt kom påståenden med hänvisning till militära underrättelsetjänster att det var en missil, möjligen oavsiktligt, och detta bekräftas nu av regimen.

I samband med detta görs USA av Irans regim delvis ansvariga, genom sitt aggressiva agerande i regionen. Iran har alltså ingen del i några aggressiva ageranden.

Trots att det officiellt var ett misstag ska "skyldiga" straffas, misstag enligt det religiösa statsskicket är oförlåtliga.

Och naturligtvis, regimen har inte gjort något oförlåtligt...

Håkan

Avatar

Truman csg.......

av Seawolf @, lördag, januari 11, 2020, 15:52 (212 dagar sedan) @ Håkan

(från FB)
Initialt inlägg:

Irans totalitära regim hävdar fortfarande att det inte var en missil från deras militär som sköt ned planet. Förklaringen till varför totalitära regimer tror sig gå iland med sådana lögner är att de haft totalitär kontroll över sitt område så länge och förtryckt all opposition så effektivt att de totalt tappat känslan för hur svåra lögner man kan gå iland med utan att det verkar att upptäckas av några kritiker.
Det är bara det att andra länders folk inte går på lögnerna utan protesterar och publicerar sina lögnavslöjanden. Dessa alster kan troligen hitta vägen även till vissa internetanvändare inne i Iran, som sen kan sprida informationen internt. Regimlögnerna blir alltså farligt för regimen på grund av möjligheten för omvärlden att beskriva dem.
Man kan dra en parallell till Sveriges samarbete mellan den rödgröna maktsfären som genomsyrar i stort sett alla officiella organ och den rödgröna mediavärlden med public service i spetsen. Allt bekostat av tvångsskatt.
I Sverige är det den oberoende SWISH-journalismen som skjuter regimlögnerna i sank. Det är inte att undra på att denna oberoende journalism ses som ett stort hot av Sveriges rödgröna makthavare.....

Kommentar efter Irans erkännande:

Det internationella redovisandet av fakta ledde oväntat snabbt till att Iranregimens lögnmaskin fick backa. Som sagt, de förtyckta medborgarnas tilltro till sin regims uttalanden tar svår skada av detta och minskar tilltron till allt annat som regimen påstår.
Som i Sverige, de flesta poliitker har länge ljugit om situationen i landet (har de varit okunniga om läget är det ännu värre) och när verkligheten blir tydlig så är det svårt att tro på vad de än säger.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

Truman csg.......

av ole, lördag, januari 11, 2020, 22:32 (212 dagar sedan) @ Seawolf

NRK skrev nu det här redan 11.19

[image]

Senn säger en utav mina källor:

"Soldaten som avfyrte missilet som traff det ukrainske passasjerflyet,
trodde det var snakk om en krysserrakett, opplyser den iranske Revolusjonsgarden, ifølge NTB.

Kommunikasjonen i området var nede som følge av såkalt jamming,
og soldaten var derfor alene om å fatte den skjebnesvangre beslutningen, sier brigadegeneral Amirali Hajizadeh."

Man kan ju fråga sig vem som jammade....

Annars är det bara att säga att det här ser ut som en motsvarighet till
Iran Air Flight 655 i 1988.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Iran_Air_Flight_655

--
ole

Truman csg.......

av Excel 319, söndag, januari 12, 2020, 08:56 (211 dagar sedan) @ ole

RSS-feed av trådar
powered by my little forum