Insnöad miljödåre

av fyrvaktarn, torsdag, april 22, 2010, 13:07 (5120 dagar sedan)

Vad kan väl vara mer stämningsfullt inför sjösättningen ikväll än stilla singlande snöflingor? Det torde dock vara för mycket att hoppas på att havet fryser till igen innan helgens premiärtur, men visst motar man hellre isflak med spinnakerbommen än läppjar på en romtoddy i sittbrunnen?

Inför årets säsong har den apokalyptiska teflonfärgen ersatts med världsförbättrande, närmast messiaslik Neptune. Totalt, komplett giftfritt, naturen och Greenpeace hurrar och tackar. Blir intressant att se hur bottnen ser ut i höst. Åtminstone kan jag sova lugnt, med ett samvete som en nyfödd.

-fyrvaktarn
Vit som snö

Avatar

Insnöad miljödåre

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, torsdag, april 22, 2010, 13:36 (5120 dagar sedan) @ fyrvaktarn

Gratulerar å det allra varmaste fyrvaktarn! Ett rent samvete kan vara ett ack så trist och tråkigt ok att bära, men alla vägar som bär till sjö och hav måste väl ändå anses vara motsatsen?

Skål och gutår! Hoppas snöflingorna givit upp sitt yrande, sonst muss man dich yrvaktarn nennen!

mvh Sven-Barry -inte bara grammatiskt efterbliven, detta eftersom båten har någon vecka kvar innan dopp

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो

Insnöad miljödåre

av fyrvaktarn, torsdag, april 22, 2010, 20:23 (5120 dagar sedan) @ S-B A-son

Tja, Sven-Barry, jag ser snarare det snövita samvetet som nånting exotiskt och lite excentriskt, en statistisk anomali helt enkelt. Men vad fan, man kan väl prova på det också som omväxling, det går nog över.
Nu flyter skutan i alla fall, och masten är där den skall vara. Och allt detta trots kort köl, sandwichskrov och teakdäck. Banne mej om skeppet inte har dubbla slangklämmor ingömda i något skrymsle också. Snacka om usla odds.
Pinja, tack för tipset, jag återkommer så fort jag har problem med för mycket sol i den finska sommaren.

-fyrvaktarn
Snösatt

Avatar

Insnöad miljödåre

av Pinja @, Västerås, torsdag, april 22, 2010, 13:45 (5120 dagar sedan) @ fyrvaktarn

H:fors ligger nära nordpolen, det har jag alltid känt på mig då jag vistats där. Men i Nagu är det fint. "Plitt platta luune (lugnet)" hade morfar sagt.

http://natureit.net/site/saaksikamera.php

Beträffande beväxning är min erfarenhet att den absolut mest betydelsefulla faktorn är solexponering i hemmahamnen. Se till att du har tvenne höga bautabåtar på ömse sidor som skuggar hela dagen, och beväxningen blir ganska beskedlig.

Angående kyla kan jag meddella att dagen här varit litet regning, och kvällen kändes något tempererad, ungefär som den skönaste kväll man kan uppleva i Norden, dvs man vill kanske inte sitta ute i bara skjortärmarna. Kanske äta inne i kväll tänkte jag. Men nej nej, inne var det airconditionkallt, som i H:fors ungefär.

Pinja
Cool kille

RSS-feed av trådar
powered by my little forum