Avatar

Sverigehistorik om PK och Corona som jämställdhetsprojekt

av Håkan, Göteborg, tisdag, mars 17, 2020, 10:32 (16 dagar sedan)

https://detgodasamhallet.com/2020/03/17/patrik-engellau-det-huvudlosa-tankandets-triumf...

Sverige sticker ut allt mer och mer, vi är det sista landet i Europa att hålla gränserna öppna för alla, och vilka resurser som finns att ta emot och smittskyddsisolera människor i vården är hemligstämplat.

Men massor av millioner skickas till MSB för att de ska ta fram informationsmaterial om varför vi numera helt saknar beredskapslager av någonting.

Jaja.

Håkan

Avatar

Sverigehistorik om PK och Corona som jämställdhetsprojekt

av Håkan, Göteborg, tisdag, mars 17, 2020, 11:36 (16 dagar sedan) @ Håkan

Och på en annan nätsida och på ett annat språk, både bildlikt och bokstavligt, om vad som verkligen händer på olika håll i världen och hur det kommer att forma framtiden.

https://quillette.com/2020/03/16/covid-19-will-devastate-the-economic-fortunes-of-those...

Stena Line släcker ner passagerartrafiken och permitterar till att börja med halva personalen och de tror inte trafiken ens börjar återkomma innan sommaren 2021, SAS har nästan helt slutat flyga (den jag lyssnade till och som jag återgav i en annan tråd borde ha lagt till just ordet "nästan"), hela hotell- krog- och restaurangbranschen har kollapsat, och i den bransch jag själv jobbar i fungerar inte mycket längre utöver det som kan göras via mail hemifrån.

Och så läste jag nyss i en notis från en nyhetsbyrå att spridningen i Italien verkar ta ny fart söderöver via mest unga människor som trotsar utegångsförbudet, och att hundägare hittat en inkomstkälla genom att hyra ut sina hundar till folk som då har dem som motiv att ge sig ut på stan, för att rasta hunden...

Människor är som de är.

Håkan

RSS-feed av trådar
powered by my little forum