Avatar

Jimmy har helt rätt tycker jag

av Pinja, lördag, juni 06, 2020, 22:31 (36 dagar sedan)

Jag har inte läst artikeln, men enligt SVT skriver Jimmy Å ungefär det som nog många av oss har tänkt. Dags att avgå och låta någon annan göra ett bättre jobb. Några tusen har faktiskt dött i onödan.

Men om jag får gissa så kommer just det faktum att det är Jimmy som säger det leda till att nuvarande linje får råda och ytterligare tusental dör i onödan.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/jimmie-akesson-anders-tegnell-bor-avga

Pinja

Avatar

Jimmy har helt rätt tycker jag

av Pinja, söndag, juni 07, 2020, 08:24 (35 dagar sedan) @ Pinja

Expressen är inne på samma tankegångar som jag själv ser jag. Vad skönt att det är Jimmy som kritiserar . Då måste ju kritiken vara fel.

https://www.expressen.se/kronikorer/viktor-barth-kron/akessons-attack-ar-en-gava-for-lo...

Pinja

Avatar

Jimmy har helt rätt tycker jag

av Pinja, söndag, juni 07, 2020, 11:27 (35 dagar sedan) @ Pinja

Ännu en länk. Nu har jag läst artikeln i DN, och där nämner Jimmy att man i det SD styrda Sölvesborg lyckats ovanligt bra med att hindra smittspridningen på sina äldreboenden. Jag blev nyfiken, googlade lite och hittade detta.

http://www.sydostran.se/insandare/solvesborg-coronaforebild/


Pinja

Avatar

Jimmy har helt rätt tycker jag

av Håkan, Göteborg, söndag, juni 07, 2020, 15:12 (35 dagar sedan) @ Pinja

Det är något väldigt svenskt över det som utspelar sig, Pinja, med att under lång tid framhärda i att allt är under kontroll och sedan snabbt svänga om när ljuset i tunneln visar sig vara tåget - och snart därefter påstå att allt hela tiden varit under kontroll och det där med tåget var ju bara en rälsbuss och inte ens på väg åt vårt håll. Egentligen.

Uttrycket "såg det inte komma" blir vår statsministers eftermäle, troligen efter nästa val, men Tegnell kommer att kastas till vargarna innan dess.
Eller under en buss som Henrik Jönsson, denne så misskrediterade man, uttryckte det i förra lördagens video som han utan betalvägg låter alla människor ta del av.

Socialdemokratiska partiet har numera en flera årtionden lång historia av tilltagande missbruk av det avskaffade tjänstemannaansvaret, vilket Henrik Jönsson (osv...) i gårdagens video tar upp med exempel som förskräcker.

Och visst har Jimmie rätt i sin kritik, men en tjänsteman avgår inte utan blir antingen uppsagd av sin chef eller säger upp sig själv. Alternativt slutar att visa sig i stället för statsministern och låter Stefan Löven stå där och berätta varför Sverige närmar sig femtusen döda medan resten av Norden tillsammans bara har en fjärdedel så många och med minskande proportion. Det blir ju tåget, eller bussen, snart därefter ändå för Tegnell som ju faktiskt inte haft ett enda rätt hittills.

Håkan

Avatar

Jimmy har helt rätt tycker jag

av Håkan, Göteborg, söndag, juni 07, 2020, 18:19 (35 dagar sedan) @ Håkan

Apropå det där med att kasta Tegnell till vargarna, Pinja och Seawolf och alla, och likaså det där med att S-regeringar sedan årtionden fuskar med sanningen.

https://ledarsidorna.se/2020/06/utrikesdepartementet-orimligt-att-tolka-statistik-pa-de...

Opnionssiffrorna för S har börjat sjunka och när det går upp för fler att Sverige redan i praktiken är isolerat från full gemenskap beträffande resande sjunker de än mer och ingen vet hur sommaren blir med alla aspekter av semestrar och aktiviteter.

Någon som tror att Stefan Löven kommer att säga att det är hans och hans regerings beslut som skapat situationen?

Men lika intressant är det att kolla hur folk reagerar på att det plötsligt är tillåtet att resa inrikes (som om det någon gång varit förbjudet...!), Petter Stordalen blev euforisk enligt en rolig artikel i dagens Göteborgs-Posten och enligt honom har hotellbokningar redan snabbt börjat komma. Tror folk verkligen att viruset styrs av politiska beslut? Är folk så in i bonken korkade?

Vill inte veta svaret faktiskt...

Håkan

Avatar

Jimmy har helt rätt tycker jag

av Seawolf @, söndag, juni 07, 2020, 16:29 (35 dagar sedan) @ Pinja

Han Viktor och många med honom tycks ha villfarelsen att bara för att det teoretiskt inte är möjligt för en regering att avsätta en anställd tjänsteman i en offentlig institution , så skulle inte en S-regering kunna göra det.
Då har man inte insett vidden av den 70-åriga ohejdade S-vanan att tillsätta trogna politruker på alla väsentliga poster i departement, institutioner och andra offentliga organ, och att man därigenom kan beordra dem att avskeda eller på annat sätt undanröja (arkivstädning) alla underställda.
De av deras S-aktiva inom de förment opartiska organen som på minsta vis inte följer de diskreta men tydliga anvisningar om hur de skall agera åker regelmässigt undan till någon mera undanskymd tjänst som finns eller om skapas för ändamålet. I de fall regeringen tydligt har kackat i det blå skåpet, vidtalar man och utser lämpliga syndabockar som då säger upp sig, och som inom några månader till några år därefter får en lönande annan syssla i S-hägnet.

Inte kunna säga upp Tegnell: Otroligt naivt påstående!

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

Avatar

Jimmy har helt rätt tycker jag

av Pinja, söndag, juni 07, 2020, 23:47 (35 dagar sedan) @ Seawolf

Nu har jag tittat på partiledardebatten om Corona. Den blev hovsammare än jag befarat, men det är uppenbart att regeringen brustit i handlingskraft. Vad detta egentligen beror på bortom att nu skylla på Löfve´n Tegnell är en svår fråga att svara på. Mig förefaller det som om hela den politiska styrelseapparaten i Sverige inte längre attraherar de riktiga toppkrafterna i samhället. Det är sorgligt att beskåda.

Pinja

Avatar

Jimmy har helt rätt tycker jag

av Håkan, Göteborg, måndag, juni 08, 2020, 14:33 (34 dagar sedan) @ Pinja

Nu har jag tittat på partiledardebatten om Corona. Den blev hovsammare än jag befarat, men det är uppenbart att regeringen brustit i handlingskraft. Vad detta egentligen beror på bortom att nu skylla på Löfve´n Tegnell är en svår fråga att svara på. Mig förefaller det som om hela den politiska styrelseapparaten i Sverige inte längre attraherar de riktiga toppkrafterna i samhället. Det är sorgligt att beskåda.

Pinja

Det avslutande du skriver, Pinja, är väl känt sedan länge och nämns ibland i olika media.
Många politiker i beslutspositioner i andra länder har mångåriga akademiska utbildningar och många har yrkeslivserfarenheter.
I Sverige är det få som har fullbordade akademiska studier och många har aldrig haft ett jobb utanför politiken.

De som i dag är i beslutande positioner i regering och opposition och i ministerier och departement kommer till största delen ur partiernas plantskolor, där gallringen av sådana som visar tecken på självständighet och ifrågasättande är hård.

Partistödet plus extremt välavlönade riksdagsplatser leder också till knapptryckarkompanier och folk som endast tänker i mandatperioder, och till de tomma skådespel som kallas debatter, i TV eller i de letargiskas förbund, eller som det också kallas Sveriges Riksdag.

Håkan

Avatar

Jimmy har helt rätt tycker jag

av Håkan, Göteborg, måndag, juni 08, 2020, 15:08 (34 dagar sedan) @ Håkan

Efter att jag skrev mitt inlägg läste jag den här artikeln, Pinja, och den innehåller en del med bäring på det du och jag skrev.

https://detgodasamhallet.com/2020/06/08/jan-olof-sandgren-de-klantiga-konspirationernas...


Håkan

RSS-feed av trådar
powered by my little forum