Avatar

Båtrelaterat

av Håkan, Göteborg, onsdag, juni 17, 2020, 19:58 (27 dagar sedan)

Jag ser på webbkameran i Rörö hamn att det är ungefär hälften så många båtar i gästhamnen som det brukar vara onsdag kväll innan midsommar.

Alla arrangemang är inställda vilket förklarar det och hur säsongen i sin helhet blir återstår att se.

Svenskar är inte välkomna någonstans än så länge utan måste sitta i karantän, även om jag hör från kollegor som flugit till Amsterdam att de måste fylla i en hälsodeklaration innan de flög men att det inte var minsta kontroll på Schiphol utan bara att gå direkt ut till tåg eller taxi.

Hur andra nationaliteter har det om de kommer till Sverige och sedan ska hem igen är en öppen fråga, men jag tror att allt prat om karantän och övervakning redan nu är just mest prat.

Så fler vågor av covid 19 kommer, det händer i Kina igen och nyss i norra Sverige, och sedan kommer covid 20 och vojne vojne.

Håkan

Avatar

Båtrelaterat

av Håkan, Göteborg, torsdag, juni 18, 2020, 16:16 (26 dagar sedan) @ Håkan

Nu är det Torsdag eftermiddag och webbkameran visar att Rörö gästhamn inte ens är halvfull jämfört med alla tidigare års torsdagar innan midsommar.

Själv sjösatte jag i dag och allt utan problem så när som på behov av nytt startbatteri, men då det gamla var sådär sju år gammalt och då både butik och återvinningsplats fanns inom hundra meter kom jag lindrigt undan.

Båten är inte förberedd för någonting då jag under överskådlig tid har jobb som jag inte vågar satsa på att kunna göra mobilt från båt.

Ändrar det sig går det på en dag att fixa det som behövs med båten och i så fall blir det nog först Rörö, med de goda färje-och bussförbindelserna till staden, och vad som händer framöver under sensommar och höst vet ingen så det är bara att ta det som det kommer.

Hur har andra det?

Håkan

RSS-feed av trådar
powered by my little forum