Avatar

Åsså vart de Lördag igen...

av Håkan, Göteborg, lördag, september 12, 2020, 15:16 (16 dagar sedan)

...och då blir det ibland den här gästen på upa...

https://youtu.be/af36VN1tst8

Får dock säga att Henrik Jönsson ofta är väl värd att lyssna på, men den här föreläsningen är lite extra värd att ta till sig.

I Riksdagens öppnande kom just ett skifte i vad den så kallade samhällsdebatten nu handlar om, även om statsministerns medgivande som vanligt med det politiska språkbruket lindades in med orden "ökar risken för" i stället för att medge att det redan är ett faktum.

Håkan

Avatar

Åsså vart de Lördag igen...

av Håkan, Göteborg, söndag, september 13, 2020, 11:56 (16 dagar sedan) @ Håkan

När jag läste den här artikeln, som är föredömligt saklig, fick jag tanken att våra politiska partier påminner en hel del om klaner.

Därför väljer jag att lägga detta inlägget här då temat är detsamma som i Henrik Jönssons video - delar av Sverige håller på att tagas över av kriminella nätverk, och det är först nu våra politiker börjar få upp ögonen för att det är invandrad klankultur det handlar om.

https://ledarsidorna.se/2020/09/sa-stort-ar-politikernas-kunskapsunderskott-om-klaner/

Vi får se hur läget är om några generationer, jag tror det går illa...

Håkan

Avatar

Åsså vart de Lördag igen...

av Seawolf @, söndag, september 13, 2020, 19:21 (15 dagar sedan) @ Håkan

Det svenska antagandet om invandraren som bara vill bli lika bra som svenskarna....
https://youtu.be/hZfh2IJHVmk?t=272

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

Avatar

Åsså vart de Lördag igen...

av Håkan, Göteborg, söndag, september 13, 2020, 19:59 (15 dagar sedan) @ Seawolf

Det svenska antagandet om invandraren som bara vill bli lika bra som svenskarna....
https://youtu.be/hZfh2IJHVmk?t=272

Det är många tankar man får i huvet när man ser detta, Seawolf, förutom att det är rent infernaliskt roligt gentemot både svenskar och zigenare, och en är att det är en del av den uppväxt man hade och som formade en till att bli lite ifrågasättande av normer - som tonåring och senare ung man var man ju dessutom inte nödbedd...

Men en annan tanke är att vi, detta "vi", alltid kunnat driva med oss själva om allting, jag tänker på de som kallades Skäggen och som var på den tiden helt och hållet icke PK och det fanns fler.

Det är en styrka i ett samhälle att människor har humor och kan använda den både om sig själva och om andra, men i en fjärdedel av befolkningen verkar detta ännu inte ha blivit integrerat...

Håkan

RSS-feed av trådar
powered by my little forum