Avatar

Vågar man hoppas att...

av Håkan, Göteborg, måndag, september 21, 2020, 14:56 (39 dagar sedan)

...det som vice rikspolischef Löfving startade, eller snarare sparkade ordentligt liv i, med sitt uttalande om de minst fyrtio familjebaserade kriminella nätverken inte somnar in igen?

Det blir ju tyvärr nästan alltid fallet när något riktigt stort och snudd på omöjligt att hantera uppenbaras för politiker och politiskt tillsatta tjänstemän.

Men det kanske blir annorlunda den här gången för nu är det ännu en polis som verkar ha fått nog och talar klarspråk.

https://www.gp.se/debatt/g%C3%A4ngen-har-tagit-makten-f%C3%B6r-att-vi-har-l%C3%A5tit-de...

Det har funnits poliser tidigare som försökt men fått fan för det, Peter Springare till exempel, och vi kan bara hoppas att rikspolischefen och justitieministern och de som styr statsministern inte än en gång lyckas få folk att tro på illusionen att allt är under kontroll.

Håkan

Avatar

Vågar man hoppas att...

av Seawolf @, måndag, september 21, 2020, 16:18 (39 dagar sedan) @ Håkan

Ledsen att ta ifrån dig ditt hopp.
I stället för att föra en politisk diskussion om åtgärdsprogram mot gängkriminalitet, bidragsfusk, vansinniga ekonomiska stöd till extremistorganisationer osv, så har nu regeringen med C och L gjort en historisk storsatsning på sin paradgren, Skola vård Omsorg Merabidrag.
Satsningen applåderas av vår tvångsbetalda statsmegafon (Public Service) och som letar på personer på stan som 100%-igt gillar denna satsning, men inte en enda som framhäver behovet att ta hårt i gängbrottsligheten mm.

Det funkar finfint, de rödgröna vet av lång erfarenhet att om man bara har makten över Public Service så kan man styra tillräckligt många väljare för att kunna regera.

För att upprepa något jag tjatade om med bekanta redan på 60-talet (då de rödgröna stiftade nya lagar bara för att stoppa Radio Nord m.fl.) :

"Ge mig Radion och TV:n samt DN, expressen och aftonbladet, och jag kan få svenska folket att tycka vaf-n som helst!"

Och på den vägen är det ....

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

Vågar man hoppas att...

av Excel 319, måndag, september 21, 2020, 16:39 (39 dagar sedan) @ Håkan

Nu tycker jag att ni inte är riktigt rättvisa mot regeringen. De tar verkligen krafttag mot den grova kriminaliteten. Nu senast var Mikael Damberg i Arvika för att på ort och ställe få höra av polisen om gängkriminaliteten där. Det är ett helt gäng bilburen ungdom som åker omkring på nätterna och spelar hög musik. Herr Damberg är inte helt främmande för att en förändrad lagstiftning behövs. Detta är vad jag kallar "käratag". Värmländska för handlingskraft. Mera sånt åt folket.

RSS-feed av trådar
powered by my little forum