Avatar

Jag tycker mig se en tendens...

av Håkan, Göteborg, lördag, september 26, 2020, 18:52 (24 dagar sedan)

...hos Henrik Jönsson att bli allt mer lik en demonstrant på en barrikad, eller uttryckt på ett annat sätt att han börjar bli riktigt rädd för vad som sker i Sverige och att det inte längre är en parlamentariskt lösbar fråga.

https://youtu.be/hBPAaRgsJi0

Den budget som nu lagts fram påminner mig om en medeltida bild av hur fyra hästar (regeringspartierna och de två stödhjulen) är kedjade till armar och ben hos en som dömts till samhällelig omvårdnad (du och jag).

Och ett par ord om Schrödingers Katt, en av de mest välkända illustrationerna inom kvantfysik, åtminstone välkänd för de som intresserar sig för vetenskap för att förstå något.

En mycket spridd missuppfattning är att Schrödinger, med sin beskrivning av en katt som under vissa förhållanden är både död och levande samtidigt, ville påvisa att detta är en riktig beskrivning av verkligheten.

Schrödinger ville tvärtom i den tidens debatt mellan många olika vetenskapliga företrädare påvisa hur absurt det är att tro att verkligheten för katter, eller människor, kan beskrivas så.

Men varken Schrödinger eller någon annan av den tidens forskare kunde förutse den gökunge vi nu har i boet...

Håkan

Avatar

Jag tycker mig också se en tendens...

av Håkan, Göteborg, måndag, september 28, 2020, 10:59 (23 dagar sedan) @ Håkan

...hos allt fler av de som påverkar opinionen att tala allt mer klarspråk, och i den här ledarartikeln i Göteborgs-Posten i dag är det ganska tydligt.

https://www.gp.se/ledare/ylva-johanssons-papperstiger-fixar-inte-eu-s-migrationspolitik...

Artikelförfattaren är tydlig med det som jag och andra sagt sedan länge, att det som en gång var en meningsfull asyllagstiftning numera missbrukas grovt, och som jag ser det med stöd av sådana verklighetsförnekande partier som MP och V som också missbrukar sitt inflytande för att driva egna agendor.

Han tar också upp det faktum att de som migrerar till största delen endast migrerar av ekonomiska orsaker som inte har med asyl att göra, och att många av migranterna (som alla har mobiler med fungerande abonnemang) är ständigt uppdaterade om vilka länder som från tid till annan verkar vara mest mottagliga.

Liksom att ingen som verkligen behöver asyl behöver ta sig längre än till Grekland eller Italien, och att våra makthavare sedan länge inte ens låtsas att den så kallade Dublinförordningen existerar.

Och en del annat som behöver sägas.

Håkan

RSS-feed av trådar
powered by my little forum