Avatar

Om USA liknar en bananrepublik...

av Håkan, Göteborg, lördag, november 07, 2020, 17:58 (22 dagar sedan)

...så som morpheus rubricerade sitt inlägg och som jag ser som en bra rubrik, hur ska man då benämna övriga västvärldens demokratier och hur ser utvecklingen ut?

Dagens Henrik Jönsson är bitvis återigen yvig i sitt språk och med långa meningar vars slut man till en början knappt kan ana, men som oftast får han fram en del tankar att bita i för den som vill lyssna.

https://youtu.be/RRxSeMDppsg

Att Trump kom en hårsmån från en andra mandatperiod, och kanske till och med lyckas bröta sig fram till den, säger en del om polariseringen i USA men också i samtiden då liknande tendenser finns överallt.

Utom i Sverige förstås, där de som debatterar i Riksdagen inleder med "Herr Talman" och avslutar med att skaka hand med den man just utväxlat några tidsreglerade repliker med.

Lite mer polarisering, precis som i hela samhället utanför riksdagshuset, vore ett friskhetstecken men att hålla på som Trump är ju bara löjligt.

Håkan

Avatar

Om USA liknar en bananrepublik...

av morpheus, lördag, november 07, 2020, 19:01 (22 dagar sedan) @ Håkan

Hr. Trump har aldrig fått lära sig att ta ett nederlag och nu visar han upp sin mest förnedrande sida av sin bombastiska personlighet.

RSS-feed av trådar
powered by my little forum