Avatar

Ännu en sådan där artikel som vänder uppochner...

av Håkan, Göteborg, fredag, mars 26, 2021, 19:17 (26 dagar sedan)

...på den bild av historien jag fått och hittills sett som en skapligt god bild.

https://kvartal.se/artiklar/sa-inspirerar-den-ryska-ultrahogern-putin/

Eller inte så mycket som vänder uppochner men lägger till så mycket som jag varit helt okunnig om, men som jag är beredd att tro är fakta.

Det har ju länge varit lite märkligt att grupper på högra ytterkanten i Europa verkar ha stöd från Putins Ryssland, men det har kunnat förstås genom att hela Ryssland i dag ägs av de oligarker som innan sovjetunionens sammanbrott utgjorde den svarta ekonomin i landet.
Det enda som då fungerade faktiskt, om än på sina egna hårda villkor.

Vad säger andra, är det än en gång så att både artikelförfattaren och signaturen Håkan är ute och cyklar i grumliga vatten?

Håkan

Avatar

Ännu en sådan där artikel som vänder uppochner...

av Seawolf @, lördag, mars 27, 2021, 07:23 (26 dagar sedan) @ Håkan
Ändrad av Seawolf, lördag, mars 27, 2021, 10:49

Artikeln innehåller många detaljer, men åtminstone för mig bekräftar de endast min bild av Ryssland och Putin.
Man har ju blivit utsatt under hela sin livstid att Nazism är en förfärlig regim som massdödar vissa grupper de ogillade. Samtidigt i Sverige har man systematiskt undvikit att påtala att Sovjetregimen massdödade ännu fler miljoner av bl.a. självägande bönder m.fl.
Kina, dels under kulturrevolutionen dödade för mig okänt antal miljoner "feltänkande", dels nuförtiden då det är mestadels muslimska Uigurer som mer eller mindre utrotas, Tibet är redan rensat någorlunda.
Kambodja är ett annat exempel.

Gemensamt för alla dessa regimer är att de är diktaturer med totalitär inriktning. De olika -ismer som de flesta tror är orsaken till det elände som uppstår, är inte orsaker, de är bara medel för att utöva den totalitära makten.

Det är alltså helt meningslöst att försöka tolka skeendena i -ism-termer, det är strävan mot totalitärt maktutövande som är orsakerna. Vi i Sverige har ju det som salig Vilhelm Moberg benämnde "Demokratur", och som sedan hans dagar har gått helt bananas, det finns i dagens läge knappast mer än enstaka befattningshavare i den ofantliga sektorn som inte tillsatts av och är lydiga gentemot den tillsättande makten, Socialdemokraterna. Public Service och stora delar av presstödspressen med sin journalister utbildade i "Kommunisthögskolan" har samma beroende.[image]

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

RSS-feed av trådar
powered by my little forum