Avatar

Partiledardebatten

av Pinja @, Västerås, måndag, maj 03, 2021, 09:35 (1083 dagar sedan)

Såg ni partiledarlebatten? Jag tyckte det var en ganska intressant och bra debatt med flera nya ansikten som gjorde bra ifrån sig. Ett gammalt ansikte var Annie Lööf som nu var tillbaka efter en tids frånvaro. På något sätt kändes det att politiken gått vidare medan Annie står kvar och höjer rösten och visar förakt. Särskilt tydligt blev det i frågan om våld mot kvinnor. Här har ju Annie liksom många andra ett stort och viktigt engagemang. Men varför förneka att problemet flerfaldigats i omfång tack vare ”import”. 4 av de 5 kvinnomorden som väckt sådan avsky nu senast, har ”import” bakgrund.

https://svt.se/nyheter/inrikes/het-ordvaxling-mellan-loof-och-akesson-om-vald-mot-kvinnor

Pinja

Avatar

Partiledardebatten

av Håkan, Göteborg, måndag, maj 03, 2021, 12:29 (1082 dagar sedan) @ Pinja

Nej, Pinja, jag såg inte debatten men jag kollade på det klipp ur den du länkade till.

Det var som vanligt.
Lööf tuggande fradga och Åkesson förgäves påpekande hur verkligheten ser ut.

Jag har dock läst en del referenser till debatten som gör mig lite nyfiken att se den, bland annat det du skriver, och för att vara lite latmask undrar jag om någon kan lägga in en länk.

Själv länkar jag till en artikel på ledarsidorna.se som beskriver Annie Lööf och hennes kommande bekymmer, stackars henne...

https://ledarsidorna.se/2021/05/allt-ar-till-salu-pa-en-politisk-marknad/

Det har nu blivit omöjligt att se nästa regering utan Åkesson i den, vem kunde ana det för bara en mandatperiod sedan...för inte kan väl Löfven en tredje gång göra sitt reptrick...?

Håkan

Avatar

Partiledardebatten

av Pinja @, Västerås, måndag, maj 03, 2021, 12:34 (1082 dagar sedan) @ Håkan

Avatar

Partiledardebatten

av Håkan, Göteborg, måndag, maj 03, 2021, 19:15 (1082 dagar sedan) @ Pinja

Länk

https://www.svtplay.se/video/31035794/agenda/partiledardebatten-med-for-och-eftersnack

Pinja

Jag tackar och har nu i omgångar följt hela spektaklet, Pinja, inklusive de inledande delarna med försnack och de efterföljande delarna med korta intervjuer och programledarnas eftersnack, cirka fyra timmar med nyhetsinslaget mitt i allt detta.

I omgångar, då jag då och då ägnat tid åt mail i min jobbdator med informationer om pågående ärenden på fartyg i olika delar av världen eller krav på rapporter om ärenden och ibland lite annat, men jag har hållit ut i mitt samhällsansvar och återkommit och följt debatten.

Höll på att tilllägga (stavas så) att det var att följa något in absurdum...

En observation är att knappt någon höll sig till själva frågan i sina utläggningar. I många fall kom utvikningarna redan efter första meningen.

Något av ett rekord i detta var när problemet med mäns våld mot kvinnor påstods från vänsterhåll att det motarbetades av de borgerliga genom deras krav på marknadsmässiga hyror.

Och på det sättet var det och min tanke nu är att en spritt språngande galen diktator vore som en frisk fläkt i rummet, i avsaknad av vuxna.

Till och med SD som regeringsbildande parti blir allt mindre främmande.

Håkan

RSS-feed av trådar
powered by my little forum