Avatar

Så det kan bli...

av Rövarn ⌂ @, lördag, februari 05, 2022, 22:38 (809 dagar sedan)
Ändrad av Rövarn, lördag, februari 05, 2022, 23:15

Fick en käftsmäll av någon högre styrande (vet inte vem...) i månadsskiftet okt. nov. förra året, började må konstigt den sista helgen i oktober. Sjukanmälde mig på måndagsmorgonen 1/11 men kunde inte förklara för chefen vad det var, tror jag sade att det var magproblem eller influensa. Under måndagen fick jag tydlig värk i mellangärdet, precis som riktigt svår magkatarr, tryckte i mig 2 Novalucol (som jag alltid har hemma då jag ofta får dylika problem) och efter 10-15 minuter släppte värken. Detta fortgick 4-6 gånger om dagen.

På onsdagskvällen fick jag en sån värk strax efter vi lagt oss att jag var tvungen att sätta mig upp i sängen och ta Novalucol, satt en stund och bara ... satt. Fru Eija frågade varför jag inte lade mig, jag kan inte svarade jag. Hon (hon har undersköterskeutbildning) frågade igen om jag inte känner något annat, jag ansträngde mig för att känna efter och visst, jag kände smärta i underkäken ända upp till öronen, det hade jag gjort hela dagen och nu på kvällen även lite värk i axlarna. Vi ringer efter ambulans sa Eija. Njae, jag ringer 1177 imorgon sa jag och lade mig för att sova. Eija sov inte den natten.

Eija väckte mig när hon skulle till jobbet och förmanade mig att ringa 1177, det gjorde jag vid 9-tiden. När jag förklarat vad och hur jag kände sa operatören att han vill koppla mig till 112 istället. Hos 112 fick jag mest vänta då 1177-op berättade vad jag sagt, sen frågade hon om jag hade ont just nu, nej svarade jag och då frågade hon om hon fick skicka en bil att kontrollera mig vilket jag svarade ja på.

Jag hade mina misstankar så jag duschade, klädde mig med hela kalsonger och strumpor, packade en väska för två dagar, Eija hade dagen innan bakat en stor äppelpaj, jag trattade i mig så mycket jag orkade av den tillsammans med all vaniljsås som fanns hemma, messade Eija att jag troligen inte är hemma när hon kommer och sen satt jag mig och väntade.

Ca 40 minuter efter samtalet kom ambulansen och de började undersöka mig i vår egen soffa, på med EKG, kolla blodtryck, in med två eller tre olika mediciner (minns inte hur många) sen sa den ene sjuksköterskan att det bästa vore om jag följer med dem, kan jag tänka mig att följa med. Ja, vad svarar man på det? Naturligtvis följde jag med.

(Sjukt det här att man själv måste godkänna att följa med, haft problem med min dementa mamma som vägrat följa med ambulans där jag själv fick köra in henne strax efter ambulansen lämat, körde i princip efter ambulansen...)

Kom in på akuten, upp på hjärtkirurgen och på fredagen skulle hjärtat röntgas med kontrastvätska. På med en ingång i handleden och in med en slang för kontrastvätskan ända upp till hjärtat, jag fick se på skärmen hela tiden. 4 kranskärl förträngda varav 3 väldigt illa. Ingen Stent-lösning här inte, operation i Lund så snart som möjligt.

2 veckor tog det innan tid fanns för operation, den 17/11 åkte jag till Lund (3 reservdelar togs från höger underben vilket gav ett ärr från fotknölen upp till ovanför knät, det fjärde fanns på höger sida om hjärtat), sen kom jag tillbaka till Halmstad den 23/11. Jag lyckades övertala överläkaren att få åka hem dagen efter den 24/11 på min födelsedag då mitt argument var att jag redan firat fars dag på sjukhuset med begränsade besök p.g.a. covidrestriktioner och ville fira med hela familjen. Efter lite omfördelning av resurser på sjukhuset kunde de tillmötesgå mina önskemål, Länssjukhuset i Halmstad tror jag är världens bästa sjukhus.

Det kunde gått illa! Eija hämtade mig i regnmulet väder, trappan på vår veranda är av trä och väldigt hal i blöta, Eija varnade mig när hon stannade bilen. Ändå lyckas jag halka på trappan och vrida min nyopererade kropp i ett läge den inte passade för och drog i vänster sida revben i trappsteget. Det gjorde ont som tusan men jag bet ihop, jag ska inte visa att det var illa. Två dagar värkte det sen släppte den värken, inget sprucket eller brutet.

Jag jobbar nu heltid och mår efter omständigheterna bra, har lite problem med Ödem (vätskeansamling och svullnad) i reservdelsbenet när jag jobbar, stödstrumpor hjälper inte fullt ut. Ska be om bättre strumpor, har klass 2 nu och behöver kanske klass 3. Privat kan jag bara köpa klass1 här i lagomlandet mellanmjölkssverige...

Till sist några bilder på resterna av eländet...

[image]

[image]
Eeh, streckmarkeringarna kommer från en undermålig stödstrumpa som jag precis tagit av.


För övrigt, hur har ni det på den här sidan då, jag har ju inta varit här på ett par månader-några år...?

--
Vänligen besvara även det sista inlägget i trådarna, inte bara de första!
:puppy:

Avatar

Så det kan bli...

av Arne w @, Dalarna, söndag, februari 06, 2022, 08:56 (809 dagar sedan) @ Rövarn

Tjena Rövarn.
Skönt att höra att du är återställd nu.
När du skrev att smärtan gick upp mot örat visste jag vad det handlade om.

Hjärtinfarkt.

Jag har varit med om det och kände igen det. Smärtan i bröstet kan kännas som när sur magsaft kommer upp i matstrupen, men när den fortsätter upp längs halsen är det ingen tvekan längre.

Jag klarade mig med 3 stents. Det här hände mig sommaren 2010.
Och jag mår fortfarande utmärkt.

Arne

--
Pensionär 10 meter från vattnet - numera utan båt.

Så det kan bli...

av Excel 319, söndag, februari 06, 2022, 10:06 (809 dagar sedan) @ Rövarn

Vad skönt att det gick bra. Vi får hoppas att du blir helt återställd. Du har inte missat något under din bortavaro. Det rullar på i samma spår. Bara att ta ett kalkerpapper från något annat år och justera lite.

Avatar

Så det kan bli...

av Seawolf @, söndag, februari 06, 2022, 11:40 (809 dagar sedan) @ Rövarn

Grattis till att det verkar ha gått bra!
Välkommen tillbaka även hit.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

Avatar

Så det kan bli...

av Håkan, Göteborg, söndag, februari 06, 2022, 11:49 (809 dagar sedan) @ Rövarn

En otäck historia att läsa Rövarn, men med ett lyckligt slut och jag hoppas allt förblir så.

Håkan

Avatar

Så det kan bli...

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, söndag, februari 06, 2022, 16:11 (809 dagar sedan) @ Rövarn

Stort grattis att du kom levande ur detta. :thumb:
Kram på dig och din familj. Och skål!
Sköt om dig.

Mvh Sven-Barry som lever än

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो

RSS-feed av trådar
powered by my little forum