Avatar

Varför inga nord och sydangivelser i Stockholm

av Pinja @, Västerås, måndag, juni 13, 2022, 23:41 (683 dagar sedan)

Jag har rest en hel del i mitt liv. Inte på något vis extremt mycket, men mer än de flesta. I stora metropoler har jag vant mig vid att vägskyltar som visar stora vägar som går runt eller genom staden anger vägen jämte väderstreck. Så inte i Stockholm. VARFÖR i h-e inte. Jag var en sväng till Enskede i södra Stockholm i kväll, och när jag skulle hem körde jag fel, IGEN, som jag alltid gör, på grund av detta OFOG. GRRR. Jag körde upp på E4, men den gick söderut. Varför stod det inte E4S, eller E4Syd????

Pinja

Varför inga nord och sydangivelser i Stockholm

av Cthulu, Enköping, tisdag, juni 14, 2022, 10:40 (682 dagar sedan) @ Pinja

Du sa det själv, ”stora metropoler”. För att vara seriös vill jag minnas att det brukar stå S eller liknande på andra ställen i Stockholm. Vänta ett litet tag så kan det säkert lagstiftas om det.

Avatar

Varför inga nord och sydangivelser i Stockholm

av Pinja @, Västerås, tisdag, juni 14, 2022, 13:41 (682 dagar sedan) @ Cthulu

Ja det stämmer, det står N och S på ett par ställen i norra delen av stan. Man tror väl helt enkelt inte att nån kan vara så "borta" lokalsinnesmässigt att det ska vara nödvändigt överallt. Men det är det. Kanske något för MP att ta upp. Många onödiga mil jämte utsläpp skulle elimineras.

Pinja

Avatar

Varför inga nord och sydangivelser i Stockholm

av morpheus, tisdag, juni 14, 2022, 14:46 (682 dagar sedan) @ Pinja

De gamla sjöfararna använde sig av solen eller stjärnorna när de skulle navigera, sextant ett annat hjälpmedel, bara ett tips.

RSS-feed av trådar
powered by my little forum