Avatar

Ett bra inlägg om det där att bränna något.

av Håkan, Göteborg, måndag, april 17, 2023, 21:22 (367 dagar sedan)

Och jag är sedan länge frågande till detta fokuserande på just brännande, och jag är också undrande inför den opinion som tyckas växa fram.

Om allt fler som viker sig för våldet får som de påstår sig vilja, stiftande av en lag mot att bränna en koran, vad ska hända då med den som bränner en bibel på allmän plats?
Inte i en enda skrift av något slag som jag sett kräver islamister att Bibeln ska ses som en helig bok.
Något att ta sig en funderare över, kanske?

Eller vad ska hända med en som på allmän plats, till exempel i en park någonstans, i all stillsamhet sitter och river sida efter sida ur en koran. Och då någon frågar vad han gör får svaret att han avskyr innehållet i boken och på sitt stillsamma sätt vill demonstrera det.
Ska denne bokrivare dömas för hets mot folkgrupp?

Och så vidare, de som vill införa ens det allra minsta av blasfemilagar är nyttiga idioter till religiösa krafter som vill dominera alla andra.

Islamister är inte de enda, kristna extremister har under århundraden försökt sig på det och det är endast genom den Lutherska revolutionen som denna drivkraft blev så försvagad att vi i civiliserade samhällen i dag kan betrakta religion som en personlig sak, att ha eller inte ha.
Detta dock mest i samhällen med Luther i sin historia, de katolska och hela det så kallade Bible Belt i USA har ännu en lång väg att vandra.

Och i den islamska världen har tiden stått stilla sedan mer än tusen år...

Här kommer äntligen länken...

https://ledarsidorna.se/norden-att-vara-lika-infor-lagen-ar-inte-diskrimerande/

Håkan

RSS-feed av trådar
powered by my little forum