Ursäkta ett pucko som frågar, ...

av Arkivdykarn, tisdag, maj 04, 2010, 16:07 (5126 dagar sedan)

..., men hur funkar?/vad är meningen med en blogg? de ja kollat är extremt egotrippade å komuniserar i huvudsak envägs, då av bloggaren, men ingen naturlig dialog kan föras som på ett forum -som detta -eller en hemsida med forum.

har av en slump (sökte på "lantrastupp!) stött på en blogg med jättefina å starka bilder av en ung kvinnlig fotograf, som ja gärna skulle vilja diskutera bilder med, men det finns bara "avtryck"-svarsfunktion och hänvisning till om man själv har blogg eller hemsida, och det där fåniga URL!
men ja ska kanske skita i att gå vidare, risken finns väl att man blir tagen för en peddogubbe"!
Tacksam för råd av er kloka plankister!

[image]

Avatar

Ursäkta ett pucko som frågar, ...

av Håkan, Göteborg, tisdag, maj 04, 2010, 19:30 (5126 dagar sedan) @ Arkivdykarn

Jag har inte heller intresserat mig för bloggar eller bloggare, Arkivdykarn.
Har nog med generationstillhörigheten att göra.

Det som för mig, liksom tydligen för dig, är det närmaste man kommer bloggandet är upa och i någon liten mån Sailguide. Just det att kommunikationen skall vara dubbelriktad är helt riktigt väsentligt, och ibland händer det ju att en tråd blir som ett nätverk av frågor och svar och påståenden. Kul oftast och ibland blir man lite arg vilket också är kul ibland.

Fast det verkar trögt på upa sedan en tid, och ännu mer på Sailguide. Gissar att den begynnande säsongen med båtfix på riktigt i stället för virtuellt distraherar många från blo...menar klottrandet.
Och efter att Brendan som det verkar har övergivit Sailguide i vredesmod känns det som att ingen vågar ta upp något nytt på klottersidan därborta.

Svårt ibland det här med kommunikation.

Håkan
bläng, not blogg

Avatar

Ursäkta ett pucko som frågar, ...

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, tisdag, maj 04, 2010, 19:36 (5126 dagar sedan) @ Arkivdykarn

Bloggar är nog liksom till för att en person ska skriva om sig själv, och att andra ska läsa där. Jag startade en blogg, men jag tyckte inte jag hade nåt att skriva om, det är bättre med plankmodell där vi kan gaffla på som vi vill ett helt gäng.
Min dotter har en blogg som ganska många läser och även kommenterar i. Hon fotar bra. Ibland både fotar och skriver hon om mig.
http://enoughisenough.blogg.se/

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Avatar

Ursäkta ett pucko som frågar, ...

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, tisdag, maj 04, 2010, 19:43 (5126 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

När det var nytt med bloggar gick det väl lättare att få en "läsekrets", men jag tänkte att vem f-n kommer att hitta in här mer än min egen familj och några till? Jag såg nån siffra på hur många bloggar som startas varje dag, det var nåt gigantiskt. Vem sak hitta dit, och vem ska hinna och orka läsa?
Facebook är nog bättre när man liksom bara vill morsa på Ljusneborna.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Ursäkta ett pucko som frågar, ...

av naffatS, onsdag, maj 05, 2010, 03:58 (5126 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Förr (?) skrev företrädesvis tjejer dagböcker. Dagbokens innehåll var väl inte ämnat att läsas av någon utomstående. Det fanns t.o.m. hänglås på min syrras dagbok (gick att dyrka upp med ett gem).
Dagens bloggar är däremot offentliga dagböcker där man vill att så många som möjligt skall läsa. Varför? Är det för att bli sedd? En mental exhibitionism?

Staffan

Ursäkta ett pucko som frågar, ...

av Arkivdykarn, onsdag, maj 05, 2010, 06:44 (5126 dagar sedan) @ naffatS

Ja det är besynnerligt med den här extrema offentliga och personliga exponeringen, frågan ä om folk fattar att internet är det samma som att lägga ett öppet snigelbrev på trotoaren, med den skillnaden att folk i hela världen kan läsa det samtidigt, och med enkla medel gå in å kapa ens burk, eller åxå skiter folk i det?! men undrar hur många som missat ett jobb på grund av att personalchefen kollat bloggen full med fyllebilder?

Men det mest skrämmande med facebook etz. är att om vi i framtiden får ett styre som är mindre demokratiskt, då kan vi lätt få ett "1984" i kubik!

"Lagar ska inte skapas för en demokratisk nutid utan för att förhindra ett framtida skräckvälde", notera att Hitler kom till makten på helt lagliga grunder, just på grund av slapp lagstiftning å gummiartade paragrafer som kunde tänjas å tolkas hej vilt.

I "mitt" fall med den kvinnliga fotografen, är det sorgligt för svaren hon får på sina inlägg och fantastiska bilder är i stil med; "va gullig du är! ja håller med dig, vilka fina byxer du har, etz. snudd på debila alltså, och det ä svar på en kreativ skribent, inteligent person och skicklig fotograf?! och märkligt att hon själv inte skyddar sina bilder -med minst en tydlig byline -för som det är nu kan vem som helst kan sno dom, och flera av bilderna ä så bra å ovanliga att hon skulle kunna ställa ut dom å tjäna rejält med kosing på dom, men nu gör väl nån annan det?!

Dela med sig av erfarenheter, idéer å få spåna fritt är ju av yttersta vikt för att hålla intelektet igång, men det leder ingen vart utan dialog å social samvaro.

Tänker kring detta då ja framgent har planer på att dra igång en hemsida, där forumet och bilder ska prioriteras, inte bara då båtar/båtliv (som ja just nu ä rätt mätt på) utan en heltäckande, men risken är ju att det kan bli jävligt rörigt?!

[image]

bild; "mitt" fiskmåspar som ja försöker tämja, det är andra (eller tredja året) som de käkar av sädesärlans havregryn nära stugan, och de blir mer å mer orädda, sånt är kul!

RSS-feed av trådar
powered by my little forum