Avatar

Åt h-e med Skatteregler å byråkrater

av Anders J ⌂ @, Inte längre Ståckhålmare, men nästan..., måndag, november 23, 2009, 19:16 (5271 dagar sedan) @ cptn G

Cptn!

Går säkert att ordna detta med ansvar och försäkring och så. men det är ju inte på något vis alls där själva problemet ligger!

Vårt arrende är momsfritt och vi har bara ingående moms på en del av kostnaderna. Antag att vi åker på en skatterevision och blir ålagda att betala in 25 % moms på tre års intäkter. Det skulle bli ungefär 1,1 Mille som styrelsen kommer att fakturerar medlemmarna retroaktivt, ungefär en årsavgift extra. Inse att det skulle bli svåra problem med att få in dessa och gissa hur kul det skulle vara att vara solidariskt ansvarig styrelseledamot då!

Så det är väldigt lätt att skriva "åt helvete med alla byråkrater". Man kan ju också lösa mycket enligt regel 2A (= ställ inte frågan om du inte vill höra svaret).

Men åtminstone jag är då beredd att anpassa föreningens stadgar och bestämmelser enligt SBU:s juristers rekommendationer oavsett om Cptn ylar och gormar. Det är ju redan, detta fenomen förutan, egentligen vansinnigt att sitta en båtklubbs styrelse eftersom de flesta båtklubbar i princip är konkursmässiga och ett större haveri skulle kunna bli en mardröm.

Jag kan ombesörja en kontakt med valberedningen, no ploblems.

Sedan kommer hela särbehadlingen av ideella föreningar på sikt att försvinna.

Det är jag sä'ker på ;-)


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum