Avatar

Obehaglig utlänning?

av Nitgubben, lördag, december 05, 2009, 01:31 (5264 dagar sedan) @ Tomas E

Nej Tomas E, jag "fular inte ut dig" men du jobbar själv rätt bra på att göra det tycker jag. Varför sliter du så hårt, vad är det som gör att du jagar syndabockar för det känns som att det är det du gör.

Ja, en diskussion blir gärna litet svårare att föra när man bryter ner den till ett personligt plan och det tror jag är bra. Då blir det lättare att se vad man egentligen talar om. Just min flyktinggranne från Eritrea som jag ibland talar med i tvättstugan och som arbetar som personlig assistent tillför faktiskt både mitt liv och Lunds kommun en hel del.

Att min flickvän inte är svensk vet den som följer oss här på Planket. Ibland frågar hon vilket som är "topic of the day" här. Den senaste tiden har jag inte kunnat vara riktigt ärlig med det. Jag har skämts och inte klarat av att säga som det är. Hur skulle jag kunna förklara att jag hänger kvar här? Ibland undrar jag själv.

I år ska jag fira jul & nyår utomlands med "främmande" folk varav ingen är svensk. Jag tror att det kommer att gå bra. Nej, jag är inte raljant nu. Jag vill bara säga att vi är alla människor. Vi har samma behov av värme & kärlek och jag vet att vi kan ge varandra det oavsett var vi kommer ifrån.

Jag tar en Plankpaus nu. Det har gått för långt, den goda tonen är försvunnen. Det är inte längre roligt att logga in.

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR till er alla, ja, just det, till alla


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum