Avatar

Kasst batteri

av Seawolf @, söndag, december 06, 2009, 16:17 (5263 dagar sedan) @ Anders J

Instämmer
Jag hjälpte grannen för nån månad sen att i nöd en söndag skaffa ett nytt batteri till hennes bil. På Biltema mätte jag igenom hela lagret deras på batterier som fysistkt skulle passa. Alla låg på för låg spänning efter min uppfattning. Jag påtalade probllemet för personalen, och de lovade att föra mitt förslag vidare, mämligen att införa i deras hyllor en gemensam laddspänningskena på sisådär 13 volt och sen häkta på ledare på allt i lagret.

Sen mätte vi med deras egen kapacitetsmätare och den bekräftade att batterierna inte var helt friska, men till slut tog jag ett som verkade minst dåligt.

I ärlighetens namn tror jag att problematiken är ganska generell för många som säljer stora mängder av batterier, man bevakar inte lagringsproblemen, som t.ex. detta fallet att batterier antagligen levererades på våren och sen har stått i hög sommartemperatur i ett halvår utan laddning.....

Nu har grannens bil funkat sen dess även fast det blivit kallare, och det kan hända att en viss cykling kan få dem att komma igång efter att från nytt tillstånd ha stått obrukade (men ej djupurladdade) ett tag.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum