Lost in space

av Ura-Kaipa, fredag, oktober 09, 2009, 17:32 (5318 dagar sedan) @ Håkan

Jag är också kvar på planeten, Tomas E.
Har bara inte känt mig humoristisk sen sist och då finns jag inte.

Jag har därigenom lyckats avhålla mig från att skriva nåt ifrågasättande till Ura-Kaipa om det där påståendet att X-klubben ställer upp på hans barrikadkamp för det våldtagna Bohuslän, så jag skriver det till dig i stället.

Håkan

Håkan, varför inte ringa upp Gunnar Hejde eller Kaj Modig på SXK:v? De kan direkt ge dig klart besked om att de stöttar mig till 100% i min kamp för att Bohuslän inte ska förödas totalt som rekreationsområde. Av någon anledning har du fått för dig att jag ljuger och överdriver när jag beskriver hur det faktiskt är och vägrar att tro på det jag berättar. Inom SXK finns det en rörande samsyn när det gäller de frågor jag har tagit upp. Nu vet jag inte vad Kaj Modig kommer att skriva i nästa nummer av Västpricken, men något blir det, enligt honom själv.

Det börjar för mig framstå som ett ganska intressant psykologiskt fenomen, detta att båtfolk här på olika internetfora, de flesta seglare och många västkustbor som är ute i Bohusläns skärgård hela sommaren och njuter av den underbara natur som fortfarande finns kvar, så fullständigt tar avstånd från SXK:s, mina och många, många andras farhågor. Varför går vi inte istället samman och ställer långtgående krav på att våra hjärtefrågor respekteras. De som bor och verkar i Bohuslän kämpar för att få sina intressen tillgodosedda. De tar ingen som helst hänsyn till oss. Varför ska inte vi kämpa för våra intressen utan ständigt vika oss och vanmäktigt åse vår fina skärgård berövas oss i små, små steg? Jag fattar det inte.

Nu har i tur och ordning Håkan, Peter K och Sumprunkarn (Tomas E) skojat bort problemen och häcklat mig på ett jätteroligt sätt. Man viker sig verkligen dubbel av skratt. Vad får ni alltifrån? Förra året hade jag Sumprunkarn på min sida, men han tycker tydligen inte att miljöfrågor är viktiga längre. Naturskydd har legat honom varmt om hjärtat tidigare, men när det gäller västkusten så verkar dessa frågor inte vara viktiga.

Inte vill vi väl segla i ett enda stort industriområde med processanläggningar och vindkraftverk, i oljud och lukt av kemikalier och oljerök? Inte vill vi ha döda bottnar, som övergivits av fisk och tumlare? Nog är det hög tid att den ynka lilla natur och den vildmark som finns kvar räddas för det rörliga friluftslivet?

Bohuslän med sin tusentals öar är världsunikt och inte en meter till borde exploateras.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum