Avatar

Snickelisnacklänk

av Håkan, Göteborg, tisdag, december 29, 2009, 22:36 (5238 dagar sedan) @ T

Tackar för länken, T, och som kommentar till S Clarke (du måste nån gång förklara ditt nick...) kan jag börja med att Klotterplanket är den typiska platsen för generaliseringar och tvärsäkra påståenden, välkommen i det gänget med det du skrev om mig...

Visst finns det ännu kvar fartyg med öppna livbåtar, till och med en del passagerarfartyg. De flesta av dessa har båtarna kvar enligt den så kallade farfarsprincipen, ett fartyg som en gång byggts till då gällande regler får fortsätta att finnas. Men de allra flesta fartygen i Clark/T länken har täckta båtar, även de äldre. Som komplement till livbåtar har de livflottar som är täckta, och det finns regler för denna kombination.

Och jag tror väl inte att Clarke verkligen ville påstå att det som den oproffsiga artikeln gav intryck av är riktigt - att öppna livbåtar på moderna kryssningsfartyg för flera tusen passagerare är det typiska. Och att kryssningsfartyg för flera tusen passagerare byggs på sådant sätt att de endast fungerar i varma klimat, men ändå körs upp i Arktis.
Eller, Clarke?

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum