Avatar

Inspelning av körsång i kyrka, extremt off topic.

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, söndag, januari 10, 2010, 21:20 (5226 dagar sedan) @ Walter Mitty

> Lika bra ljudteknik som de här små grejerna ger, hade nog på 70-talet fyllt en lastbil. Och då hade det ändå brusat mer på inspelningen. Så det här med ljudteknik var inte bättre förr, det får tom jag erkänna. (Men säg för fan inte det åt nån så det kommer ut!)

[/i]

Mjä, så farligt var det inte, då på 70-talet. Sysslade lite med det, då.
Inte så att det var bättre, men inte krävdes det några lastbilar, inte.

Stig Carlsson, han med högtalarna, gjorde en del bra inspelningar på 60/70-talet. Få mic:ar, en ibland. Så med noggran planering och hantering ...

/Walter

Mickplaceringen är det som är det viktigaste även idag.

Mixade ihop konserten idag. Rymdljudet i en stenkyrka med fyra kor är enormt. Det låter som att mickarna sitter i andra änden av kyrkan fast de är ganska nära. Den fina ganska stora flygeln var knepigt dov tycker jag. Jag flyttade CM3orna till undersidan eftersom de ville kunna stänga locket på vissa låtar, men den var typ lika dov på ovansidan med locket öppet.
Jag tjatade en del på solisterna i förväg att stå nära mickarna, men de har nog noll vana av inspelningar så det funkade inget vidare, förutom i det som jag länkar till här. Annica Karlsson heter solisten, hon är tämligen grym på att sjunga. Sången går genom två NT1-A, panorerade lite lagom isär och en NT2-A i mitten.

När man satt i kyrkbänken och lyssnade som vanligt ekade det typ sju ggr värre ändå än på inspelningen, det är ju en tröst. Eq-ade bort en del av kyrkans mummelefterklang.

http://www.speedyshare.com/files/20260671/...nica_solist.mp3

Klicka sen uppe i mitten där det står Farin Annica solist mp3

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum