Avatar

The Dolly! Och Mico!

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, torsdag, januari 14, 2010, 16:54 (5222 dagar sedan) @ Anders J

Det är helt rätt, näst efter sopranen ligger mikrofonen först i kedjan, så det är logiskt. Fler mikrofoner åt folket!

Har du provat att lyssna på en bandmikrofon med biffig magnet någon gång?

Man kan ju micka upp en kör, eller vad som helst med tex åtta mikrofoner, det är max så många spår som jag kan spela in samtidigt. När man sen ska mixa ihop ljudet kanske man ändå får bäst ljud om man bara använder två av ljudspåren. Så man måste ju inte använda alla spår. Men på ett livejobb i en kyrka hinner man ju inte lyssna alls, monitorerna står ju kvar hemma, så då är det bra med lite extra spår att välja på.

Jag har haft hem ett par olika bandmickar, och jag säger som Matte på Musikbörsen i Gävle, de där låter enbart konstigt. Jag gillar dem inte alls. Det är nog lite av en modefluga just nu att man bör ha en eller två bandmickar i sin arsenal. Någon riktigt dyr har jag inte testat, men tror ändå att jag alla ggr hellre skulle köpa en vanlig kondensatormick för 25.000 kr än en bandmick för samma summa.

Just nu sneglar jag på en sån här mikrofonförstärkare. Mycket bra ljud, nästan inga rattar eller plojty plojty finesser.
http://resolution.nodecube.net/products/pdfs/Preamps/Audient%20Mico.pdf

http://www.thomann.de/se/audient_mico.htm

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum