Nemo of Sweden, några frågor.

av nemoofsweden, torsdag, januari 14, 2010, 15:11 (5222 dagar sedan) @ Siobhan Clarke

Nu skall vi inte bråka grabbar :)

Såhär har vi det: Vi är två killar på 34 år. Vi tycker inte om att lida eller frysa :) Dock har vi en del vana av att vara ute i naturen och strapatser även vintertid. Vi har inte gjort lumpen så vi har inte fått skeva bilder av snö, kyla eller vatten av någon gammal furir... Vi har åkt en del skidor ihop genom åren, känner varandra mycket väl efter att ha drivit firma ihop ett par år och går tjugotalet år tillbaka, vi har gjort många olika saker, rest och bott och pluggat ihop. Vi är med andra ord riktigt bra sammansvetsade och kompletterar varandra på bra sätt både i land och ombord. Nu är vi båda singelkillar igen efter skiljsmässa och uppbrott med flickvän, sagt upp oss från land/jobb/och allt det där å har väl ingen bortre tidsgräns för detta lilla projekt. Bara att det skall vara en blandning av utmaningar, spänning, erfarenhetsinsamling, livsbejakande, glädje och sorg, hårda provningar in emellan för att sen kunna njuta ordentligt när tillfälle ges.

Vi bestämde oss för inte så länge sen att göra detta då tiden, hemförhållanden och ekonomi strålade samman på ett riktigt bra sätt. Vi tycker om ni projekt nämligen å har lite svårt att sitta still och bara åldras. Jag är en drivande kille och M är väl lite av ankaret, jag är också manodepressiv och har valet att käka piller och gå i terapi eller göra saker med lite friare tyglar och njuta av det, ofta är det då framåt som gäller! Men jag har lärt mig leva med detta ganska bra och nu för tiden har jag en del stoppunkter som jag för min egen och andras skulle inte gärna passerar :)

Vår sjöerfarenhet är i sammanhanget väldigt ringa, vi har därför inte så mycket som håller oss tillbaka. Samtidigt har vi erfarenheter från andra håll som nog gör oss relativt säkerhetsmedvetna (bilbälte på men inte sluta köra bil för eller gå till jobbet i en skyddsutrustning för att det faktiskt är "farligt" att köra bil...)

Vi tror på att man genom att göra nya saker, utvärdera och återkoppla (vi har riktigt formella skeppsmöten bland annat som tar oss igenom områden som praktiska saker på båten och i land, psykosociala frågor, omvärldskoll, säkerhet, ekonomi etc) Tror nog att vi kommer att få den erfarenheten som man kan samla på sig hemma på västkusten under ett segelliv om man ALDRIG går utanför sin trygghetszon.

Orkar inte skriva mer om det, fråga gärna dock så svarar jag gärna utifrån MITT/vårt perspektiv. Alltid kul med input och det finns ju alltid massor att lära av andra.

/cpt Nemo of Sweden

PS. Se nästa svar också, detta blev ju 5100 tecken å mer...


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum