Tuffa tag!

av Arkivdykarn, måndag, januari 25, 2010, 12:10 (5212 dagar sedan)

"Bagis" Stlm

Bäste plankister, halloj igen!
Undertecknad gillar att tampas med naturkrafterna när de är riktigt vresiga och även leva under enkla förhållanden, men nån jävla måtta får det ändå va, man ä ju inte fakir!
Det hela började i höstas med att ja dråsa ner från ett äppelträd å slog mig halft fördärvad, kry igen efter >2 månaders konvalecens -med käpp-dröjde det bara en vecka så slog ischiasen till i andra höften/benet, när den släppte en vecka före jul gladdes ja åt att åka ut till ön å vila å träna upp mig, men bara efter 2 dar blev ja dunderförkyld som övergick i luftrörskatarr.
Det snöstormade och isen la sig av å till å snödjupet blev till slut minst 40cm, bilvägar avstängda, bussar inställda och ingen kompletteringstaxi på helgdagar, och som lök på laxen slet sig storsnipan och strandade med långsidan mot/på en stenstrand å ligger nu vattenfylld å infrusen med ett antal skador på skrov å roder, så hon kommer att vistas på land i år för reparation, om ja orkar?
Det blev den tuffaste vistelsen nånsin där ute som varade i 17 dagar, men dagen innan köldknäppen tog ja mig samman å gick med snurrbåten-på vinst å förlust-till Arkösund där Meckar-Magnus tog upp båten samma dag, på natten kom kylan med ner till 10-15 grader och isen la!

Istället för skriverier i Båtnytt plitar ja insändare i dagspressen å hoppas även kunna få in lite längre texter på debattsidor, skickar åxå bidrag till radions P1 som, Naturmorgon å språket och ingår i Nordiska Museets etnologisk meddelargrupp å svarar på deras frågeformulär som rör olika ämnen som; "dragspel och tramporgel", "hygien", "cancer2, etz, det är görsköj! för skriva måste man ju.

På båtsidan för i år funderar ja på att -om ja får råd- skaffa en elsnurra till lillsnipan å en tunn solpanel att fästa på roddtoften, för det får väl bli min huvudbåt i år, och då MÅSTE man ju både kunna ro, segla å motorisera.
Hoppas åxå kunna komma tillbaka till samma form som innan denna olyckshöst/vinter så man kan skärgårdsluffa/campa som vanligt, ja har ju i många år planerat att göra det med lillsnipan, så i år har ja väl inget val!

Nu ä ja i "Tjockhult" å umgås med döttrar, son, barnbarn å vänner.

Va gillar ni den här riktiga vintern? å på vilket plan ligger ert båtidkansde? eller va gör ni istället?
Ha en fin dag.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum