Hårda bud!

av cptn G, måndag, januari 25, 2010, 12:47 (5213 dagar sedan) @ Arkivdykarn

Ujujuj, det lät väldigt illa allt du råkat ut för. Bra ändå att du är åter här på klottret. Vi (jag) har saknat dina finurliga dykerier.

Kall du ge oss nån länk till det du skrivit?

Nu får vi hoppas att du blir bättre och att du kanske också vill komma med på Ruskmiddagen 7/3 om du är i Tjockholm. Det vore roligt att få träffa dig.

Vintern överlevs här i vikingabyggd med båttillsyn o batteriunderhåll, drömmar om grejor att göra på båten som kylan sätter stopp för än så länge. Räddningsstegen har dock flyttat lite på akterspegeln för den var ibland i vägen för vindstyraren. Genom att spegelvända beslagen fick den plats. Den lilla finesslösningen är jag lite mallig för.:color:

Så isolerar jag två sovrums ytterväggar invändigt i 50-talskåken, byggd då med bara 10 cm isol. Kåken har golvvärme med varmluft som bl a kommer upp vid fönstren. Dessa stående luftshackt måste flyttas in vilket inte är så enkelt, speciellt för en amatör som cptn. Gamla väggen har bl a en glespanel bakom inre gipsskivan och i själva gleset sprutar jag in fogskum och det visade sig genast göra skillnad inomhus fast nya ison inte ens är på plats. Den svaga länken är i skarven mellan golv/sula/vägg som nu skummas i alla håligheter samt får 70 mm iso i ytterkant av yttre varmluftskanalen. Under golvnivå alltså.

Det blir bra när det blir klart men allt tar tid för mig som aldrig gjort sånt här förut. Att ta proffshjälp skulle kosta pengar jag inte har och huset bli obeboeligt under tiden. Så nu får jag stå ut med sågspån överallt. Såna har en jäkla förmåga att sprida sig fast jag dammsuger spån hela tiden.

Och, inte att glömma, åker jag min gamla rattkälke från 40-talet med barnbarnet. Han gillar den för den styr bättre och är snabbare än snörejsern med plastskidor. :lol:

cptn G
-överlever säkert


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum