Har ni fantasi?

av cptn G, måndag, januari 25, 2010, 15:29 (5213 dagar sedan) @ Håkan

Retas på du bara. Faktum är att jag är rätt trött på att höra o se om mänsklighetens oförmåga att greja sina sociala skyldigheter gentemot medmänniskorna. Då kanske det, från mig, blir lite fel i detalj, men någorlunda rätt i stort.
Du har nog läst en hel del debatt i media om hur subventioner i den rika världen åstadkommer fattigdom i andra delar av världen.
För mig är det ointressant med detaljerna. Det är den stora, breda bilden av hur sakta människans ansvar utvecklas, hur girigheten, maktfullkomligheten, miljöförstöringen, tortyr, krig och förtryck ökar som är det allvarliga i mina enkla synpunkter om världens tillstånd.
Jag önskar min generation kunde lämna en bättre värld till kommande generationer. Tyvärr ser jag hur våra makthavare misslyckats med så mycket. Se bara på FN:s svaga roll idag och jämför med när Hammarsköld var ordförande för FN.
Mångmördaren Chrustjov fick sig en skopa i FNs generalförsamling minns jag. Chrustjov var massmördaren Stalins handgångne befälhavare vid slaget om Stalingrad och ansvarig för avrättandet av tiotusentals oskyldiga som hamnat fel i kriget, vilket C var helt medveten om. Naturligtvis Hammarsköld också.

Vad de flesta inte ser idag, är att man inför ett eskalerat krig mot terrorism, där vi får ge upp den ena friheten efter den andra. Vore det inte bättre att kriga mot girigheten mm som åstadkommer så mycket skada?

Inte ens havets frihet finns kvar.

Denna utveckling gör mig ledsen

cptn G
-säkert mina tankar idag


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum