Ny tidning!!!

av cptn G, lördag, januari 30, 2010, 15:57 (5207 dagar sedan) @ Lasse

Micke kommer att förnya. Han är orädd och ganska kunnig. I a f resonabel till skillnad från föregående red. Micke o cptn har käftat en del vid OSK:s möten (bl a kring vindstyrning och fördomar kring dessa apparater, var om cptn torde veta bra mycket).

Vi hoppas på det bästa för PK. Men dom bör se över sin typografi till förmån för mer lättlästa, än t ex den kursiverade (med lustiga sneda "e") som ni kan se i insändarspalten.

Antikvor i BOOK blir alltid bra. Klassiska antikvafonter som t ex Garamond och Times i sina ursprungliga skärning, Man bör använda Serifer med andra ord. Resultatet är alltid lättläst om kägel är 2 p (Didotskalan) mer än X-höjd.

Sanserifer blir aldrig lättlästa i långa texter. Bildtext etc går bra i Sans. Kursiver med elektronisk lutning till ett slags kursiv är en styggelse. I datavärlden gäller riktiga Postscript i senaste level, och dom är inte billiga (Adobe). Därför får vi dras med taskiga Truetype från Microsoftvärlden, bara avsedda för internet och skrivare. Går inte att trycka snyggt från sådana filer.

cptn är Art Director Retired och är stolt för de han åstadkommit under 52 års stressyrke från Guthenbergs bly till fotosättning och desktop.

Text bör behandlas som om den skall läsas

cptn G
-har säkert fler kommentarer


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum