Lokala oligarker

av cptn G, måndag, mars 10, 2014, 19:19 (3718 dagar sedan) @ Håkan

Det finns oligarker på närmare håll.

Vi ser nu i min kommun Vallentuna hur oligark nr 2 Ray Idemark (M) Kommunfullmäktiges ordförande och nr 1 Örjan Lid, kommunstyrelsens ordförande (M) med sin snuskiga markaffär, manövrerar i maktens korridorer för att kapitalisera på centralt belägen mark Idemark privat köpte, vars granne är Aerosol-fabriken.

Nr 2 var väl medveten om att marken i fråga ligger inom skyddsområdet för fabrikens gasolhantering bl a, och inte bör, enl Länsstyrelsen, bebyggas med bostäder av säkerhetsskäl.

Lik f-rb-t kräver Idemark att fabriken ska stängas/flyttas osv. Han har tagit en dålig affärsrisk som han vältrar över på ett omoraliskt sätt på en framgångsrik företagare. Som var först på plan och nu drabbas av juridiska kostnader och antagligen sömnlösa nätter och andra bekymmer för sina över 100 anställda.

Nr 2 kan ju själv bekosta flytt-rivning-sanering-mark-nybyggnation o övriga kostnader ner till visitkortsnivå för Aerosol. Tycker många och jag. Kan kosta ca halv miljard.

Hur denna fråga får sin lösning står skrivet i stjärnorna. Vår kommunledning består av en samling omoraliska typer i kostym och slips. Trist är det.

cptn
-säkert bestämd


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum